Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velká část filmu se odehrává v nákupním centru v čase Vánoc. Prolnou se tu příběhy čtyř přátel, kteří zde pracují. Jedním je optik Tomáš (Richard Krajčo). Vystudovaný oční lékař má rád volnost a ženy, žije v obytném přívěsu na poli nedaleko obchodního centra, kde se prohání jeho kůň. Hezká Nina (Vica Kerekes) balí dárky ve stánku a provokuje výstředním oblékáním i přidrzlou otevřeností. Jejím krédem je nemilovat, aby nemohla být zraňována. Ráďa (David Novotný), nejstarší z přátel, pracuje v supermarketu jako manažer prodeje a bydlí s početnou rodinou v malém bytě. I když ji má rád, někdy by nejradši od toho chaosu utekl někam daleko.Zajíc (Jakub Prachař),čerstvě vystudovaný herec, marně obchází castingy a vlastně málokdo ví, jak se doopravdy jmenuje. Všichni ho vnímají v kostýmu ušáka, který rozdává dětem balonky. Každý z našich přátel má své touhy a sny a právě Vánoce jsou časem, kdy se mohou plnit. Dejme šanci zázrakům! Copak se pohádky nemohou žít? (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (494)

heyda 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, jak dementní filmy se v ČR poslední roky točí, je velmi příjemná změna sledovat film, který je inteligentní a dá se o něm přemýšlet déle než by člověk vůbec chtěl. Herecky naprosto v pořádku, scénáristicky i režijně dobře uchopené, akorát uřvaný soundtrack místy přehlušuje mluvené slovo, ale jinak palec nahoru. Navíc Cesta je jedna z nejkrásnějších ústředních filmových písní. 75% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Mohl to být po dlouhé době kvalitní český snímek ale bohužel se tak nestalo. Romanticko, mysteriózní drama o vánocích, andělech a obyčejných lidech s přáním. Vánoční atmosféra nechybí, pěkné záběry také ne, ale vše zabíjí příšerní herci v čele s neskutečně nevýrazným Krajčem a to vše potopené v přeplácaném scénáři, který rozvíjí několik příběhů, ale všechny vyjdou naprázdno. V případě tohoto snímku docela škoda, protože minimálně na pohled hezký je. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Počkal jsem se zhlédnutím do času Vánoc, přál si nechat se filmem vánočně naladit, tajně doufal, že mě tenhle tuzemský snímek potěší a snažil se oprostit od všech předsudků vyvolaných některými ne zrovna lichotivými recenzemi. A o to víc zabolí, že jim po projekci zrovna já, fanoušek českého filmu, musím dát za pravdu. Vzít to podle žánrů, tak na imdb to zase trefili. Křídla Vánoc nejsou ani omylem vtipné, i když mnohé trapné snahy o humor divák nepřehlédne (nejvíc jsem se asi styděl za Prachaře). Dramatické momenty jsou zas vyvolány dost uměle a křečovitě, podobně je to s navozováním deprese (ostatně stejně jako pohody). Romantika pro změnu snad nemohla být tuctovější (i když s označením pro to, co mezi sebou měli Tomáš a Nina, jsem to snad až přehnal). Vánoční atmosféra? Snímek se o ni snažil, ale znovu (alespoň u mě) příliš nepochodil. Jediné, co se dá na filmu opravdu ocenit, je hudba, jmenovitě přenádherná Cesta, kterou bych mohl poslouchat pořád dokola (což už jsem však dělal dávno před zhlédnutím Křídel). Víc jak 2* pro tenhle počin opravdu nevykouzlím. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Příliš mnoho motivů filmova smrt. Kouzlo vánoc ve světě outsiderů, nablýskaný obchoďák kontra životní marast jeho zaměstnanců, andělé, sny kontra život kočírovaný traumatickou minulostí, nadpřirozené schopnosti, kůň, nádor na mozku a navrch klasická variace na téma „dej bacha co si budeš přát, aby se ti to pak nesplnilo“. Jde to spojit dohromady tak, aby to fungovalo, jenže se to musí umět. Což bohužel není tak úplně tento případ. Nebylo to úplně marné a některé momenty byly víc než zdařilé, jako celek to však zadrhávalo, krátce po půlce přestávalo fungovat, začalo být otravné a v podstatě se smrsklo na úvahy o tom, proč by se proboha někdo přátelil, lezl do postele nebo dokonce měl rád toho sobeckého sebestředného idiota co měl být hlavní postavou. Navíc jsem se nemohl zbavit pocitu, že se Babinská snaží kopírovat tematicky podobný polský film Noc plná zázraků, který je ovšem ve všech ohledech mnohem lepší. A nejen proto, že se nebojí být zábavný a nesnaží se tvářit jako intelektuálně umělecká výpoveď ukrytá pod vánočními třpytkami. ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Film o tom, že každý nakonec dostane to, co si přeje! (Proto bacha na to, co si přejete :) Ze začátku jsem si myslela, že to bude pěkná blbost a klonila se k hodnocení 2 - 3*, ale od půlky se mi to fakt líbilo a změnila jsem názor na 3-4*, nakonec tedy 3,5* s přimhouřením oka a pro podporu zajímavého netradičního snímku dávám 4*. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (15)

  • Když scenáristka a režisérka filmu Karin Babinská předložila scénář Richardu Krajčovi, řekla, že jej napsala přímo pro něj. (Terva)
  • „Chcela som nakrútiť film, ktorý by v tejto pesimistickej dobe ľudí potešil a dal im nádej, že môžu pohnúť svojím životom a ovplyvniť jeho správny smer," vyjadrila sa režisérka a scenáristka Karin Babinská. (kacer4)
  • Herec a spevák Richard Krajčo chcel pôvodne účinkovanie vo filme odmietnuť. Dôvodom bol názov snímky, ktorý ho okamžite odradil. Navrhol zmenu názvu na Krídla, ale režisérka trvala na pôvodnej verzii. Nakoniec sa po prečítaní scenáru rozhodol, že v ňom hrať chce. (Zdroj: pravda.sk) (leila22)

Reklama

Reklama