Reklama

Reklama

Během jediného dne je město Silverton zpustošeno nebývalým náporem tornád. Celé město je vydáno na milost a nemilost nevypočitatelným smrtonosným větrným smrštím a podle předpovědí má to nejhorší ještě přijít. Většina lidí hledá bezpečný úkryt, zatímco jiní utíkají k větrnému víru a sledují, jak blízko k tornádu se dostane lovec tornád, aby pořídil snímek, který se podaří jen jednou za život. Příběh je natočen očima a objektivy profesionálních lovců tornád, amatérů hledajících vzrušení a odvážných obyvatel města. Film V oku tornáda vás vrhne přímo do oka větrné smršti a prožijete ty nejextrémnější podmínky, jaké nám matka Příroda dokáže připravit. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (457)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

O my god! Nechápejte mě špatně, v kině to musel být poměrně solidní hukot. Vždyť i mě doma bylo při řádění tornáda docela úzko. Ani největší tornádo na světě, které se nakonec samozřejmě dostaví ovšem nedokáže zakrýt kreténské postavy a dialogy které rvou uši. Triková složka je bez debat výborná. Pokud to někomu stačí, zřejmě jej čeká jeden z adeptů na Film roku. 50% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Báchorka využívajúca fenomén tornád v radách amerických obyvateľov, na jednej strane za tým môže byť strach a rešpekt, na strane druhej obdiv a zvedavosť. Pre tunajšieho diváka však ničím zaujímavý katastrofický film, kde za zmienku stoja naozaj len scény, kde už išlo do tuhého a samotný záver, tam mi naozaj stuhla krv v žilách. Ale inak je to dosť amatérsky natočené, rozjazd je príšerný, predvídateľnosť scenára na míle dopredu, občasná patetickosť, sentiment nemohli chýbať a priemerné herecké výkony sa tiahli naprieč všetkými charaktermi. Skrátka všetko, čo má tuctové hollywoodske kino-béčko mať. Chvalabohu je to ale rýchle, akčné a má to spád. 55%. ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Into the Storm je jen dalším nepochopitelně podhodnoceným katastrofickým snímkem, přitom nabízí něco víc, než tradiční filmy s podobnou tématikou. Předně nám násilně necpe rodinné drama, neztrácíme hodinu drahocenného času sledováním poklidného života vzorku populace před bouřkou, jak to právě bývá zvykem. Ačkoliv tedy o rodinu nakonec jde, je to, abych tak řekl, přijatelné, nenásilné a vlastně i logické. Přirozené začlenění rodiny do pohromy mě naopak potěšilo. Dalším plusem jsou samozřejmě tzv. autentické záběry. Sice mě nejdřív iritovala přílišná snaha o tu autenticitu, ale později jsem ji už nevnímal a byl díky ní do toho vtažen jako silou zobrazeného tornáda. Díky tomu, co jsem právě vypíchl, to bylo opravdu nervydrásající drama plné neskutečné destrukce. Můžeme sice spekulovat o tom, zda je to či ono reálné, ale je to film, který má "unášet" a to se děje a bez zbytečného patosu a slz nad mrtvými. Za top scénu považuji tu (SPOILER), kde nám tvůrci přiblížili oko tornáda, o které vlastně celou dobu šlo, senzačními záběry přímo z pohledu řidiče vozu, jenž byl vírem vržen právě do jeho ohniska. Takový záběr by měl vstoupit do dějin. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Film na efekt, těžko očekávat propracovanou story s vypiplanými dialogy, šokujícími zvraty a oscarovými hereckými výkony. Chce to vypnout, neřešit a nechat se unášet hodně povedenými triky a solidní katastrofickou atmosférou. Já se bavil solidně, některé scény stojí opravdu za to, příběh sice mohl být určitě zajímavější, ale ještě se to dalo. Podobný film jsem dlouho neviděl, takže za mě celková spokojenost. Svižná oddechovka. 75% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ááááááá, strašná nuda. Steven Quale si po vcelku šikovnom a dôstojnom uzavretí série Nezvratný osud povedal, že za 40 miliónov nakrúti nový Twister pre nové desaťročie... a kruto pohorel. Jeho filmu chýba švih a skvelé adrenalínové tempo parádneho filmu Jana de Bonta. Chýbajú mu však i zaujímavé efekty a sympatické postavy. Zrejme si povedal, že Richard Armitage je vďaka Thorinovi z Hobitov v tej dobe nesmierne populárny a utiahne svoj vlastný film. Nebol. A neutiahol. Kasting je strašne matný, scenár nezaujímavý, trikové scény mdlé, nebavili ma (ale auto super). O 4 roky staršie The Hurricane Heist bolo výdatnejšie. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (7)

  • Na tvorbě vizuálních efektů se podílelo více studií. Jedním z nich je například Method Studios, jehož práci jsme mohli vidět na filmech jako Robocop (2014) nebo Iron Man 3 (2013). (imagoo)
  • Natáčalo sa v Detroite, Rochestri a jeho okolí. (Erik7595)
  • Ve scéně, kdy má ředitel Thomas Walker (Scott Lawrence) na začátku příběhu proslov před školou, bylo využita jeho podobnost s Barackem Obamou. Prostředí vypadalo jako volební pult a herec tak zahrál i některé jeho pohyby, úsměv a mračení, když začalo pršet. (Terva)

Související novinky

Gerard Butler poletí do vesmíru

Gerard Butler poletí do vesmíru

15.04.2014

U Warner. Bros teď frčí obří destrukce. Po květnovém setkání s novou Godzillou se na začátku srpna ocitneme V oku tornáda, nejspíš to ale bude jen předkrm k dalšímu katastrofickému velkofilmu, který… (více)

Reklama

Reklama