Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lichožrouti jsou malí tvorové, kteří žijí s námi lidmi a mohou za to, že lidstvu z každého páru ponožek vždy zůstane jen jedna – lichá. Ponožkami se totiž živí! Osudy hlavních protagonistů LICHOŽROUTŮ a jejich největšího protihráče, podivínského a opuštěného PROFESORA, spojuje příběh hlavního hrdiny, malého LICHOŽROUTA HIHLÍKA, na kterého čekají ve filmu velká dobrodružství. Dny jeho dědy LAMORA, který ho vychoval, jsou u konce a HIHLÍK musí překonat strach, vylézt z okna a vydat se hledat strejdu PADREHO, o kterém neměl doteď ani tušení. Svou odvahu čerpá z toho, co mu vštípil dědeček – lásky k rodině, dobré výchovy a lichožroutího „desatera". Ani v novém lupičském domově u mafiánského strýce a dvou poťouchlých bratranců své ideály a zásady neopouští. A to i přesto, že ho zavedou do nebezpečných situací. Když nakonec s těžkým srdcem přeci jen poruší dvě základní lichožroutí pravidla „ Nikdy nevezmeš celý pár" a „Drž se lidí, ale drž se od nich dál", pak jenom proto, že věří, že vyčerpal všechny možnosti, aby došel ke svému vytouženému cíli – rodině.
S trochou nadsázky se dá říct, že poselství filmu zní: Rodina je nade vše! Drž se té, kterou máš, měj ji rád a dělej vše pro to, aby byla dobrá, protože jinou na tomhle světě mít nebudeš. A je jedno, jestli jsi člověk, nebo LICHOŽROUT! (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (150)

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

S hodnocením strašně bojuju. Na jednu stranu je to mistrně odvedená roztomilá animovaná práce, s povedeným dabingem, kterých je v Česku jako šafránu. Na stranu druhou si příběh vybere svůj nejsilnější moment během prvních 15 minut a pak už je to jen courák do Hoštic, který se snaží být zábavný a dokonce vtipný, ale vůbec mu to nejde. Dokážu si představit, že Lichožrouti naprosto skvěle fungují jako večerníček. Prostě desítka nebo dvacítka krátkých příběhů z jejich života. Jako celovečerní, téměř 90 minutový biják, to bohužel nefunguje a ani kino zaplněné po okraj dětskými diváky neoplývalo výbuchy smíchu nebo projevy smutku.. Je to velká škoda, že slabinou něčeho tak krásného je právě příběh, který by se dal smrsknout do 50 minut a mohli bychom hovořit o zábavě. Takto je to jen nastavovaná kaše, kterou nakonec dobíjí i fakt, že vám připadá, že Praha má 10m čtverečních i s pruhem Vltavy dohromady =/. Přitom vyobrazení Prahy, Tančícího domu atd. jsou po vizuální stránce dokonalými artefakty. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Líbily se mi animace Prahy, neotřelý ponožkový nápad a prorodinná myšlenka. Příběh mi však nepřijde příliš zvládnutý, dokonce mám pocit, že sám porušuje vlastní daná pravidla. Prostřední část mi pak přijde celkově chabá, ta s tím naháněním se, z profesora je jen pomatenec bez nějakého hlubšího nebo zajímavějšího záběru, a vlastně by mne zajímalo, kolik lidí může lichožrouty skutečně vidět a proč, a jestli by je bylo vidět v televizi... ()

Reklama

tomashinka 

všechny recenze uživatele

Je to prostě děcák. Dospělý musí mít notnou dávku trpělivosti a nadhledu, protože příběh je dětský a dospěláka asi nemá moc šanci nadchnout. Jenže nelze očekávat, že každý dětský film nutně zaujme i dospělé. Opravdu skvělá je animace, hodně mi připomíná můj oblíbený Kozí příběh, skvěle namluvené postavičky a slušná hudba. Příběh smysluplný a hlavně - super originální nápad ! Konečně !!! Dvě hvězdičky za nápad, jednu za animaci, jednu za hlasy a ta poslední je za to, že v plytkém moři blbostí, které česká kinematografie v poslední době produkuje je tento film zase jednou zářivou vyjímkou. ()

Shaleman 

všechny recenze uživatele

Nechápu. V dnešní době je v ČR i SR nespočet šikovných a nadaných kreslířů, tak proč se snažíme dohnat svět počítačem, na který nemáme peníze? Takovou animaci vidím na Déčku v těch nejhloupějších animáčích pro nejmenší. A taky nechápu, proč se příběh musí šroubovat na mafiánské téma. Jakoby tvůrci chtěli mafiánský film, ale protože nedokázali vymyslet kloudnou zápletku, vrazili do pohádky jako válku gangů. Tak zklamaný jsem byl naposledy u české "Doby ledové" Kozího příběhu. Knížku si určitě číst nebudu. Odpad nedám jen z důvodu závanu vlastenectví. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Bohužel zklamání. Kouzelný svět postavený na geniálním nápadu nabízí nepřeberné množství možností jak ho rozvinout a naplnit. Zejména když má ve výbavě i docela schopnou animaci. Místo toho je však zcela vyprázdněn, znásilněn a narván do šablony nápaduprosté rádoby akční nudy, postrádající nejen nadhled, ale také hravost a humor. Na druhou stranu mě Lichožrouti dokázali i překvapit. Nepamatuji totiž animovaný dětský film, ve kterém by tolik postav tak nekompromisně pomřelo. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (3)

  • Film debutoval také v Číně, v Rusku a v Jížní Koreji. (petr.koca)
  • Snímek se stal u diváků nejúspěšnějším ryze českým porevolučním celovečerním animovaným filmem. (P. J. D.)
  • Snímek získal na audiovizuálních cenách TRILOBIT cenu v kategorii Dětské poroty, a to „Berounského medvídka“ pro rok 2017. (P. J. D.)

Reklama

Reklama