Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lichožrouti jsou malí tvorové, kteří žijí s námi lidmi a mohou za to, že lidstvu z každého páru ponožek vždy zůstane jen jedna – lichá. Ponožkami se totiž živí! Osudy hlavních protagonistů LICHOŽROUTŮ a jejich největšího protihráče, podivínského a opuštěného PROFESORA, spojuje příběh hlavního hrdiny, malého LICHOŽROUTA HIHLÍKA, na kterého čekají ve filmu velká dobrodružství. Dny jeho dědy LAMORA, který ho vychoval, jsou u konce a HIHLÍK musí překonat strach, vylézt z okna a vydat se hledat strejdu PADREHO, o kterém neměl doteď ani tušení. Svou odvahu čerpá z toho, co mu vštípil dědeček – lásky k rodině, dobré výchovy a lichožroutího „desatera". Ani v novém lupičském domově u mafiánského strýce a dvou poťouchlých bratranců své ideály a zásady neopouští. A to i přesto, že ho zavedou do nebezpečných situací. Když nakonec s těžkým srdcem přeci jen poruší dvě základní lichožroutí pravidla „ Nikdy nevezmeš celý pár" a „Drž se lidí, ale drž se od nich dál", pak jenom proto, že věří, že vyčerpal všechny možnosti, aby došel ke svému vytouženému cíli – rodině.
S trochou nadsázky se dá říct, že poselství filmu zní: Rodina je nade vše! Drž se té, kterou máš, měj ji rád a dělej vše pro to, aby byla dobrá, protože jinou na tomhle světě mít nebudeš. A je jedno, jestli jsi člověk, nebo LICHOŽROUT! (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (150)

blondboss 

všechny recenze uživatele

Česká animovaná hovadina, ktorá nezaujme dospeláka a pre dieťa mi príde až moc zbytočne surová a násilná. Ako nápad to bol celkom fajn, ale dejovo to bol čistý otras bez akéhokoľvek hlbšieho nápadu. Staršie deti si možno prídu na svoje, ale celkovo mi tento snímok nepríde veľmi kvalitný, čo sa dosť odráža aj v animáciách ako takých. Slabé. 40 % ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se fakt tezce nepovedlo. Knizky jsem necet, ale urcitou predstavu jsem mel, ale film je fakt tezce mimo. Animace je takova rekneme zvlastni, nechci rict spatna, to urcite ne, jen proste takovej divnej mix Koziho pribehu a serie her Polda, kdy je sice na jednu stranu fajn videt animovanou Prahu, ale na druhou stranu s nejakym presnym usporadanim realii si tvurci moc hlavu nelamou. Jinak pribehove to je naprosta tragedie, nesmyslny soupereni dvou gangu, kdy jeden krade jen jednu ponozku a druhej obe s haldou tezce nesympatickejch, mizerne nadabovanejch a divne se jmenujicich postav. Cloveku je tady fakt vsechno a vsichni ukradeny, obcas je to sice na animak lehce napinavy nebo trosicku vtipny, ale vetsinu casu jen tak odzivate a i tech 80 minut vam prijde zbytecne dlouhejch. Za me nikdy vic. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Už dlouho mě nemrzelo, že film tak řemeslně zvládnutý, podle oblíbené knihy, s jasným poselstvím a vším, co má takový dětský příběh mít, bude taková nuda. Všechno sedělo, ale nepřítomnost tahu na branku a strachu o postavy a celková vyvanulost bylo něco, co jsem nečekal. Pavla Šruta velice ctím jako textaře, ale tohle je celkem krystalicky lehký nadprůměr. ()

tomashinka 

všechny recenze uživatele

Je to prostě děcák. Dospělý musí mít notnou dávku trpělivosti a nadhledu, protože příběh je dětský a dospěláka asi nemá moc šanci nadchnout. Jenže nelze očekávat, že každý dětský film nutně zaujme i dospělé. Opravdu skvělá je animace, hodně mi připomíná můj oblíbený Kozí příběh, skvěle namluvené postavičky a slušná hudba. Příběh smysluplný a hlavně - super originální nápad ! Konečně !!! Dvě hvězdičky za nápad, jednu za animaci, jednu za hlasy a ta poslední je za to, že v plytkém moři blbostí, které česká kinematografie v poslední době produkuje je tento film zase jednou zářivou vyjímkou. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Lichožrouti sice neohroměj dechberoucí animací (Pixar je uplně jinde), ale uplně špatná nakonec taky nebyla. Jen si člověk musí zvyknout na to, že nejvíc rozpracovaný jsou jednotlivý postavy a okolí je spíš strohý. Nejvíc fajn bylo vidět animovaný pražský reálie, to asi v jinym animáku jen tak neuvidíte. Co ale Lichožroutům chybí po technický stránce, to bohatě vynahraděj svym nápadem a příběhem. Tenhle Lichožroutskej svět, ve kterym se ztrácej ponožky (teda spíš ponožka), mě fakt bavil. Objevilo se i dost fajn nápadů (provaz, namočení ve vodě nebo rivalita gangů) a líbil se mi taky dabing. Pravda, možná se s emocema mohlo pracovat ještě víc (například úmrtí postav se moc neprožívalo), ale myslim, že se z danýho univerza podařilo vyždímat většinu potenciálu. Na český poměry velice sympatický až nečekaný překvapení, čtyři slabší hvězdy. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (3)

  • Snímek získal na audiovizuálních cenách TRILOBIT cenu v kategorii Dětské poroty, a to „Berounského medvídka“ pro rok 2017. (P. J. D.)
  • Snímek se stal u diváků nejúspěšnějším ryze českým porevolučním celovečerním animovaným filmem. (P. J. D.)
  • Film debutoval také v Číně, v Rusku a v Jížní Koreji. (petr.koca)

Reklama

Reklama