Reklama

Reklama

VOD (1)

Píše se rok 2025 a James Cole (Bruce Willis) žije v ponurém a zasněženém světě. Začalo to už na konci dvacátého století, kdy během dvou let zemřelo na následky nebezpečného viru pět miliard lidí. Ti se teď krčí pod zemí jako krtci. Lidstvo se s tím ale nehodlá smířit, proto strojem času vysílá do minulosti dobrovolníky z řad vězňů. Jejich úkolem není spasit svět - mají pouze pozorovat, sbírat vzorky a odhalit zdroj nákazy. Vědci pak snadněji vyvinou protilátku, aby se lidé jednadvacátého století mohli vrátit zpátky na zemský povrch. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (1 445)

golfista 

všechny recenze uživatele

Na první shlédnutí asi těžko pochopitelný, ale tím víc přitažlivý Sci-fi. Jeden z nejlepších v daném žánru a pokud budu hodně přísný, tak nejlepší ! Brad Pitt a Bruce Willis opravdu vynikající. Nejlepší je ovšem jedno zdejší hodnocení, pro jehož stvořitele je příběh "předvídatelný" a Brad Pitt "předstírá že hraje". No to je teda pěknej úlet :) ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Skvělej skvělej skvělej film. Něco tak napínavýho a promyšlenýho jsem snad neviděl. Vemte si že v tomhle filmu nenajdete zádrhel!!!!!!!!!!!!! K tomu přičtěte skvělé výkony všech a superskvělého Brada Pitta a máte film na který se jen tak nezapomíná. Z celého filmu naprosto čiší režijní styl a ujetost Terryho Gilliama (zvlášť v budoucnosti tam se Terry vyblbnul) no a ten konec!!! Někoho zklame někoho ne (patřím k té NE skupině) ale vlastně to mohlo skončit jedině tak. Prostě celý tenhle film obrovsky zapůsobí, jen by mě zajímalo jak by to dopadlo kdyby použili Terminátora. :-) ()

Reklama

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Bruce Willis, Brad Pitt, Terry Gilliam, k tomu žánr sci-fi - dá se říci skoro jistota filmu patřící do mého TOP 10. Dokonalá pointa, herecké výkony hlavních představitelů snad nejlepší, jaké jsem ve filmu kdy viděl, dále konečně také reálné cestování časem bez paradoxů a bez viditelných logických chyb (alespoň tedy podle toho, jak jsem to já pochopil). Nemůžu jinak než zatleskat. Jenže čas od času jsem měl rozporuplné pocity, dost často jsem měl pocit, že ta či ona konkrétní scéna se dala udělat lépe, občas jsem vedlejším představitelům jejich hraní nevěřil, ale ze všeho nejvíce mi vadila na žánr sci-fi velice otřepaná zápletka. S povděkem kvituji, že je naprosto originálním a skvělým způsobem zpracovaná, ale holt z několika těžce popsatelných důvodů, na mě působí rozporuplně. ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

Bezpochyby velmi zaujimavy pocin.Po zhliadnuti vo mne vsak ostal pocit ciastocneho strachu.Mozno strachu z neodvratitelnosti osudu.Predpokladam, ze presne to chceli tvorcovia filmu v divakovi zanechat.Prave kvoli tomu pocitu strachu a bezmocnosti hodnotim za 4*.Ja totiz neistotu bezmocnost a strach nerad;) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Co jiného může vzejít od Terryho Gilliama než naprosto geniální ujeťácký psychotický místy nechutný super film? Herecké výkony všech zúčastněných jsou výborné, obzvlášť Brad Pitt je vynikající, ale největší eso, které neustále zůstává schované v rukávu (protože si nejsem jistý, jestli jsem to pochopil tak jak to mělo být), je bezesporu scénář. A hudba je opravdu psycho... ()

Galerie (102)

Zajímavosti (58)

  • Režisér Terry Gilliam měl o konci filmu jinou představu než producent Charles Roven. Ten trval na závěrečné scéně na letišti, takže si Gilliam navymýšlel velmi specifický interiér a nákladné kulisy. Doufal, že Roven kvůli velkým nákladům ustoupí, ale bylo tomu právě naopak. Nakonec závěr filmu nadchl i režiséra a byl realizován. (don corleone)
  • Scény v blázinci se natáčely v nepoužívaném věžení Eastern State ve Philadelphii. Další filmování probíhalo také v Baltimoru. (don corleone)

Související novinky

Stav Bruce Willise se zhoršil

Stav Bruce Willise se zhoršil

17.02.2023

67letý legendární herec mnoha ikonických rolí Bruce Willis ukončil kariéru v březnu loňského roku kvůli afázii, nemoci, která poznamenala jeho schopnost mluvit a porozumět řeči. Tou dobou měl… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Reklama

Reklama