Reklama

Reklama

Oculus

Trailer 2

Obsahy(1)

Pred desiatimi rokmi zasiahla rodinu Russellovcov obrovská tragédia, ktorá navždy zmenila život dospievajúcich súrodencov Tima a Kaylie. Chlapca odsúdili za brutálnu vraždu svojich rodičov do nápravného ústavu. Teraz, keď ho už ako dvadsaťročného prepustili na slobodu, snaží sa na minulosť zabudnúť a začať normálny život. Kaylie je však stále prenasledovaná tou osudnou nocou, keďže je presvedčená, že smrť ich rodičov zapríčinilo niečo nadprirodzené. Verí, že zlovoľné sily sa k nim dostali cez starožitné zrkadlo v ich rodnom dome. Aby Kaylie dokázala Timovu nevinu, vypátra staré zrkadlo a nájde informácie o záhadných úmrtiach, ktoré sa stali jeho predchádzajúcim majiteľom. Po získaní rôznych nových poznatkov v snahe vyriešiť vraždu rodičov však súrodenci zájdu príliš ďaleko a neuvedomia si, že znova rozpútali nočnú moru svojho detstva. (Steny94)

(více)

Videa (17)

Trailer 2

Recenze (448)

silentname 

všechny recenze uživatele

V dobe, keď horory skoro vôbec nefungujú a mám pocit, že prichádza jeden hrozný horor za druhým som sa dostal k tomuto filmu a musím povedať, po dlhej dobe som mal konečne film, ktorý mi priniesol potrebný strach atmosféru a zážitok, ktorý som chcel vidieť. Veľa kvalitných tichých momentov, nikdy sme nevedeli čo je skutočné a čo sú len triky zrkadla a výsledok je jeden skvelý skvelý film, na ktorý asi tak skoro nezabudnem. Dúfam, že si k nemu viac ľudí nájde cestu a odpútajú sa od všetkých hororových nezmyslov, ktoré teraz vznikajú. Herci sú skvelí, atmosféra je skvelá, príbeh je relatívne kreatívny a dobre spracovaný, je zaujímavé sledovať minulosť a súčasnosť zároveň... podľa môjho názoru, čeknite si ho, ak ste to už nespravili. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý horor. Má dosť dobrý príbeh o dvojici súrodencov, ktorí v detstve prežili veľkú tragédiu, keďže stála životy ich rodičov a zatiaľ čo chlapec skončil v ústavnej liečbe, kde sa úplne podriadil, dievča nezabudlo. Teraz po rokoch sa znovu stretávajú a pomocou jej plánu sa chystajú zničiť starožitné zrkadlo, ktoré za to údajne môže a síce mladík už tomu neverí, čoskoro sa obaja predsa len presvedčujú, že je tomu skutočne tak a zrkadlo v sebe ukrýva tajomnú moc. A len tak sa nevzdá. Spracovanie je celkom slušné, určite musím pochváliť, že tvorcovia to nepojali úplne štandardným štýlom, ktorý som pôvodne očakával, ale skúsili byť aspoň trochu iní a síce sa z toho stále dalo získať aj viac, ale aj tak mi to sadlo. Veľkým plusom je hlavná hrdinka, ktorá si ma svojou aktívnosťou veľmi získala, hlavne celá jej vysvetľovacia fáza testovania zrkadla mi dokonca prišla z celého filmu najlepšia a bez problémov ťahá aj tie slabšie časti, no celkovo mi hlavne celá prvá, pokojnejšia polovica prišla až prekvapivo vydarená. Len škoda, že ako to už býva celkom často zvykom, paradoxne keď sa to už naplno rozbehne, bavilo ma to menej, hlavne ma mrzí, že línia z minulosti nie je až tak zaujímavá, o zrkadle sa toho moc dozvedieť nedá a to prelínie línií mi prišlo až príliš obyčajné, toto mohlo byť podstatne kvalitnejšie zvládnuté, ale aj tak sa na to stále pozerá dobre, pár momentov sa vydarilo a záver ma tiež potešil. Čo sa týka hororových stránok, síce mi to neprišlo moc napínavé a zaujímavejších hororových scén je len veľmi málo, možno dve, no našťastie to má veľmi dobrú atmosféru a to je pre mňa prvoradé. S hereckým obsadením som nadmieru spokojný, tu vystupuje len pár postáv, spomínaná skvelá hlavná hrdinka, ale nesklame ani jej brat a sadli mi aj postavy z minulosti a priateľ hlavnej hrdinky. Réžia a technická stránka sú na tom veľmi dobre, vizuálna stránka sa vydarila, k tomu tá atmosféra, tu nemám väčší problém. Takže najviac ma mrzí, že sa dej viac nevenuje samotnému zrkadlu, ale aj tak ma to bavilo, určite jeden z tých lepších hororov za poslednú dobu. 72% ()

Reklama

Peytl 

všechny recenze uživatele

Pro mě jednoznačný důkaz toho, že aukce jsou jen pro nudné zbohatlíky a maloměšťácké trotly, nehledě na to, že jako správný narcis preferuji zrcadla, ve kterých vidím dokonale a v jasných konturách svůj ušlechtilý profil a ne takovou upatlanou, kýčovitou zrůdnost. Podstatně víc napětí zažiji vždy při příhozech na Aukru, na aukci pro lopaty a děsím se vždy o parník víc, než při sledování téhle nudy, tedy aspoň co se týče první hodiny (želpeytla filmy nejsou dvanáctihodinové, tedy až na výjimky), navíc hororové okamžiky při předávání vydraženého předmětu jsou až ultimátně brutální, mé rozšlapané pouzdro na brýle, jehož jsem byl dvacet vteřin hrdým, novým majitelem, by mohlo vyprávět. Zkrátka, větší psycho zažívají traumatizovaní kurýři, kteří svatému doručují balíky a balíčky... jo, a dobrá tedy, přiznám se, já to zkrátka nepochopil. Kdo je tedy ten Onanus? ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Kingo-Kubrickův masterpiece po 33 letech s posilou. Oculus nezaujímá v podstatě ničím novým. Animismus, zlá zrcadla, posednutí ďáblem, otočení zbraně vůči nejbližším - to vše jsme už mnohokrát viděli. Nevím tedy čím to je, ale během sledování jsem z obrazovky cítil ryzí originalitu. Důvodem bude pravděpodobně dokonale pojatá retrospektivní kompozice. V tradiční naraci se totiž v přítomnosti nic neděje. Zde se ovšem po přenesení do reality cosi změní. Co a jak divák začíná zjišťovat teprve postupně; mezitím si láme spolu s ústřední dvojkou hlavu nad tím, co je realita a co iluze. Po chvíli už jsem jen čekal, kdy zpoza závěsu vystoupí Jonathan Frakes z Věřte nevěřte a na férovku se zeptá. Příběh před deseti lety značně připomíná takový Conjuring nebo Sinister a sám o sobě by tedy nebyl ničím zajímavým. Daleko více tak zaujme současné dění, a to nejen díky přitažlivé hrdince. Racionální využití nahrávacích kamer bodá nůž do zad logice většiny found-footage snímků a po setmění bylo jasné, že nastane peklo. Současným odvíjením dvou příběhů se tak děj vygraduje dvojnásobně - závěrečná čtvrthodina je celkem nářez. Samotná pointa nepřekvapí, ale skýtá několikeré možné vyznění, sám nevím, ke kterému se přiklonit. Možná je to jen aktuálním rozpoložením, ale já jsem spokojen; za svoje nervy ale rozhodně nemluvím. Nejlepší soundtrack z filmu: Bring the mirror back. 80 % ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jejich otec nebyl vrah. Byl, stejně jako ostatní, obětí nadpřirozené síly v historickém zrcadle. Kde jsou ty časy, kdy vraždili pomatení psychopaté. Když se někdo začne chovat podivně, vyjde to k diváckému uspokojení jen málokdy. Skutečně kvalitních duchařin je v posledních letech zoufale málo, tahle je hodně zaměřená na postavy, kterým se zlo ze zrcadla postupně dostává pod kůži, a těžko rozlišují, co je realita a co zmatky v hlavě. V druhé polovině jsem ztrácel pozornost, vstupování retrospektivního děje už to nějak nezachránilo. A herci mě prakticky neoslovili!! ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo v Mobile v americké Alabamě. (rafix)
  • Film pochválil samotný mistr hororu Stephen King. (ČSFD)

Související novinky

Legendární Osvícení bude mít druhý díl

Legendární Osvícení bude mít druhý díl

29.01.2018

Ano, čtete dobře. Hororová klasika Stanleyho Kubricka by měla nafasovat pokračování, a to celých 38 let po premiéře. Koho za něj můžete vinit? Samotného Stephena Kinga! Autor knižní předlohy totiž v… (více)

Mike Flanagan – nová tvář amerického hororu?

Mike Flanagan – nová tvář amerického hororu?

01.06.2014

Po odchodu Jamese Wana z hororové scény mnoho fanoušků čeká, kde a kdy se objeví další výrazný tvůrce spjatý s tímto žánrem. Ale dost možná tu již jeden je, jen zatím není tolik na očích. Mike… (více)

Reklama

Reklama