Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příznivcům české detektivky netřeba jméno Hana Prošková představovat. Na její detektivky se, během 70. a 80. XX. století, stály fronty. Pamětníci jistě znají barrandovský film Měsíc s dýmkou, který vznikl podle jedné z jejich knih v roce 1966 v režii Zdeňka Kubečky. Česká televize natočila naposledy její detektivku v roce 1989 v režii Dušana Kleina. Šlo o titul Zrcadlo nenávisti. Bylo by škoda nechat tyto kvalitní české detektivky nepovšimnuty. V televizním filmu Lucie Bělohradské, podle scénáře Jany Knitlové, se na scénu znovu vrací kriminalista Vašátko a jeho přítel, malíř Horác, aby během svého rekreačního pobytu na rybách, jen tak mimochodem, vypátrali vraha mladé stopařky. (Česká televize)

(více)

Recenze (111)

Lupes 

všechny recenze uživatele

Jediná otázka, kterou po zhlédnutí mám, směřuje na lokaci. Kde se nacházejí ty pěkné říční zátočiny? Jinak to není žádná hrůza jako např. Vraždy v kruhu. Ani tak úplně netušíte, kdo je vrah, což je v televizní detektivní provenienci ojedinělé. Tím ovšem chvála končí. Je to nuda, dialogy poněkud nereálné, zbohatlíci dnes obecně vypadají a kradou poněkud jinak (nejen ti z Budějovic či Krumlova, jedním z nichž je mimochodem Řebíček). Snaha naroubovat starou detektivní povídku na současné reálie prostě nevyšla. A tak zbývá ta otázka: Kde se nacházejí ty pěkné říční zátočiny?... ()

HappyDeath 

všechny recenze uživatele

Poměrně dobře zvládnutá Česká televizní kriminálka, která je sice trochu překombinovaná ale v pohodě. Je to vlastně takový ten divný kousek, kde se nikdo neobrací na důkazy typu vypisy z hovorů, gáza v odpadcích a namísto tohonje nutné si vyrábět své vlastní 😀 Musím ovšem smeknout před hereckým výstupem pana Dolanského, to bylo neskutečné. ()

Reklama

GeusX 

všechny recenze uživatele

Nemáte-li averzi vůči televizním moderním detektivkám, nevadí-li vám trocha překombinovanosti a pokud jste se třeba rádi dívali na detektivní seriály Hříchy pro..., tak Vám tento případ v krku jako rybí kost nezaskočí. Průměrná televizní oddychovka. 55% (viděno 2x) ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Lorenzo Lamas jezdí na motorce světem a chytá psance, Viktor Preiss jezdí na motorce k vodě a chytá ryby. A jako bokovku řeší zapeklitý případ vraždy mladé stopařky kvůli nesympatickému násilnickému výtržníkovi v podezření. Dílčí role byly obstojné a podařilo se vytlačit i nezáživnou televizní kameru nečím o trochu lepším, ale po stránce scénáře to je rozšlapanej kydanec. Být to o poloviční stopáži s polovinou postav, byl by to průměrný díl nějakého detektivního seriálu, ale roztahanost těch 78 minut a nevybroušenost příběhu skoro bez gradace odsouvá tenhle nevýrazný případ na slepou kolej. Od začátku tam nebylo celkem nic, co by mě chytlo, krom motorkáře Vašátka, kterého scénář chtěl předělat na trapnýho mlaďocha dokonce s kšiltem dozadu, ale tvůrci Preisse podcenili a on se nedal a uhrál to. Dalších asi 30 minut bylo zmatené vyšetřování, kdy jsem se jako divák moc neorientoval, scénář mi totiž nevystavěl žádné záchytné body provázející mne vývojem. Drama odhalující vraha na konci skoro i ušlo, kdyby... Těch kdyby však bylo více než zdrávo a já to musím hodnotit podprůměrně. ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Tak nějak nechtěně jsem tento film shlédl a očekávám, že velmi rychle na něj i zapomenu.78 minut vesměs nudy. Potencionální vrah sdělí klíčová fakta jedině Preissovi do té doby mlčí či říká nepodstatné věci či nádává na nějaký komplot.. proč? Press co je od něj náhodou kousek na rybách ho jde zachránit. Pak příběh nabere na množství nových dat, ale opět jak lehce policie z výslechů neví nic Preiss a jeho neznámý kolega zjistí všechno, náhodou potkají všechny určí vraha k tomu stihnout chytnou velké úlovky a jako bonus vyřešit i dlouho nevyřešený trestný čin... jak prosté. prostě vše j zde strašně moc jednoduché a to množství náhodných setkání a z nich plynoucí informace byli velmi velmi nepřesvědčivé. Kladem je to, že kdo je vrah v koncovce filmu nebylo snadné určit indície ukazovaly na více lidí. Tudíž za mě slabší průměr. 2z5 ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo v Českých Budějovicích, Strakonicích a Písku. (M.B)
  • Při rozpravě v hospodě ke konci filmu se šamgast ptá Horáce (David Matásek), jestli zná detektivky Hany Proškové. Jedná se o autorku knižní předlohy Případu pro rybáře. (troufalka)

Reklama

Reklama