Reklama

Reklama

Mystérium sexu

(seriál)
  • USA Masters of Sex
Trailer 10
USA, (2013–2016), 43 h 54 min (Minutáž: 52–60 min)

Tvůrci:

Michelle Ashford

Předloha:

Thomas Maier (kniha)

Hudba:

Michael Penn

Hrají:

Michael Sheen, Lizzy Caplan, Caitlin Fitzgerald, Teddy Sears, Nicholas D'Agosto, Heléne Yorke, Beau Bridges, Julianne Nicholson, Rose McIver, Allison Janney (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(46)

O sexu chtěli vědět všechno. A nebáli se zeptat. Co všechno se vlastně děje s lidským tělem při sexuálním vzrušení? Tuto otázku začal koncem padesátých let dvacátého století systematicky zkoumat americký gynekolog William H. Masters se svou asistentkou a posléze i pracovní a životní partnerkou, sexuoložkou Virginií E. Johnsonovou. Masters a Johnsonová se svým výzkumem podíleli na tzv. sexuální revoluci. Jak však jejich výzkum vlastně probíhal? Jak přesvědčili lidi, aby pod jejich dohledem prováděli ty nejintimnější praktiky? A jak vlastně vypadal soukromý život těchto průkopníků sexuální vědy? Na to se pokouší odpovědět úspěšný americký seriál Mystérium sexu, v němž ústřední dvojici ztvárnil britský herec Michael Sheen a Američanka Lizzy Caplanová. Výsledky výzkumu Masterse a Johnsonové vyšly mj. i česky, a to čtyři roky po americkém vydání, v roce 1970 pod názvem Lidská sexuální aktivita. (Česká televize)

(více)

Videa (58)

Trailer 10

Recenze (157)

Sofia 

všechny recenze uživatele

Po první sérii se přikláním ke čtyřem hvězdičkám, i když s odrbanýma ušima. Relativně neokoukané téma se mi po několika prvních dílech už nezdálo tak originální a zůstalo to pro mě už jen příjemným seriálem o doktorovi, který sex raději zkoumá než by ho sám provozoval (nemůžu bohužel říct, že by mi tam Michael Sheen seděl na 100 %, ale to má asi za vinu samotný charakter doktora Masterse, který mi sympatický rozhodně nebyl) a víc než postava doktora mě zaujaly osudy jeho manželky nebo asistentky Virginie (výborná Lizzy Caplan). Úvodní titulky excelentní. Tvůrci už ohlásili druhou sérii, což ve mně ale vzbuzuje pochybnosti - samotné téma nemá potenciál na tolik dílů. Pozdější update - po druhé sérii jdu na tři hvězdičky. Bohužel se potvrdilo to, čeho jsem se obávala - druhá řada byla hrozně roztříštěná, opravdu zajímavých momentů by se našlo pramálo a mé nesympatie k doktorovi Mastersovi značně stouply. Byl by to výborný materiál na pětidílnou minisérii, ale takhle natahované je to prakticky už o ničem. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nicnetušíc, do čeho jdu, pouze zlákán vysokým hodnocením seriálu na zdejší databázi, který právě běží na ČTart, jsem byl doslova lapen. Velice chytlavě pojatý příběh o neortodoxních metodách výzkumu sexu, o vědeckém bádání, které (nejen to) ovlivňuje i soukromé životy, lásky, touhy a vztahy badatelů a jejich blízkých. Celé je to navíc v báječném retro obalu s výbornými herci, které je radost sledovat. Dramatický seriál je často okořeněn zdařile vtipnými momenty. # t. č. jsem u první série, ale začínám přemýtat, že by to mohl být kandidát mezi mou Top Ten v seriálech. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Takže už názov dosť láka a dráždi a ja som sa v podstate aj dočkal toho, čo som čakal. Vidieť masturbáciu krásnej Lizzy Caplan, to je to čo som vždy chcel, keď som ju prvý krát videl v Cloverfielde (2008). Na Masters of sex som bol hrozne zvedavý, pretože takáto seriálová téma tu ešte nebola. Čakal som, že bude obsahovať veľa humorných situácií. Nemýlil som sa. Je to ten typ seriálu, kedy úvodný "pilot" je zaujímavý, ale nie úžasný a človek čaká, čo bude v budúcom dieli. Musím konštatovať, že s každým dielom je Masters of sex lepší a lepší. Seriál je plný emócií, medziľudských vzťahov na poli sexuality v kontraste s nepochopením vtedajšej spoločnosti, s mixom naozaj výborného situačného humoru, ktorý bravúrne celú drámu odľahčuje. Sledovanie počiatkov štúdie impotencie, homosexuality alebo orgazmov je natočené s citom, ale aj s humorom a nadsádzkou. Herecký koncert Michaela Sheena a pôvabnej Lizzy Caplan len umocňujú môj zážitok z tohto mimoriadne podareného seriálu. ()

arbitr 

všechny recenze uživatele

Pokud bych se před tímto seriálem podíval na profil autora předlohy Toma Maiera nikdy bych si ho asi nepustil. Knihu jsem pochopitelně nečetl, ale seriál považuji za dokonalý. Rozmanité lidské příběhy, kterým vévodí ten hlavní mezi Billem a Ginou. Už podle názvu má být hlavním tématem sex, ale je to spíše vztahovka a to je dobře, protože to nesklouzlo k lascivnosti ani lacinosti. Trochu mně to připomíná podobný seriál o vztazích mezi muži a ženami: "Řekni, že mě miluješ". Tento je postaven na originálnějším základě a proto dávám plný počet a s nadějí vyhlížím další sezónu. 1. Season - 100% Druhá sezona nezklamala a i když se to hodně podobá Mad Menům (vztahově) hlavní lite motiv je originál a tak hodnotím 2. Season - 90%. Třetí sezona také nezklamala 90%. Čtvrtá sezóna vztahově nejlepší, rozvinutím dalších postav a vazeb. Všechno jednou končí, ale pro mě zůstane navždy - 100% ()

KR4T4S

všechny recenze uživatele

Je hodně zjevné, že Showtime chce navázat na úspěch svého sériového vraha a tak Masters of Sex mají krom "kontroverzního" tématu i velmi podobnou detailní, metaforickou znělku jako byla ta geniální Dexterova. Po prvních dvou dílech mě nejvíc baví scény, kde se nejedná přímo o ony lákavé, sex pitvající motivy, ale hlavně dialogy a postavy kolem. Tzn. že zatím nejvíc mě zajímá úžasná šlápota Betty, do budoucna zajímavá role manželky dr. Masterse a především sympatická Virginie v podání Lizzy Caplan (Sheen jede klasicky dobře). Takže prozatimních 65% je tak akorát s tím, že v tom vidím velkou zábavu i napětí, pokud to nezklouzne k vztahovce typu Grey's Anatomy ()

Galerie (803)

Zajímavosti (8)

  • Herec Michael Sheen je ve skutečnosti Brit, pocházející z Walesu. V seriálu tedy užívá americký akcent. (Sadi)
  • V 6. minúte 5. epizódy 1. série pri rozhovore Dr. Mastersa (Michael Sheen) a jeho manželky jasne vidno, že na imitáciu tehotenstva je použitý tehotenský vankúš. (zuzka236)
  • Při natáčení první intimní scény v 6. epizodě 1. série s názvem "Brave New World" byli oba hlavní představitelé velmi nervózní. Jakmile Lizzy Caplan přiložila ruku Michaela Sheena na své ňadro a zazněl "Střih!", Sheen se rozběhl ke koši a pozvracel se. Caplan v rozhovoru dodala, že se v danou chvíli cítila jako monstrum, kterého se nikdo nesmí dotknout. Následně se ale zjistilo, že Sheen měl otravu jídlem. (Sadi)

Související novinky

Zemřel režisér Michael Apted

Zemřel režisér Michael Apted

09.01.2021

Ve věku 79 let zemřel britský režisér a producent Michael Apted. Rodák z hrabství Buckinghamshire započal svou kariéru v televizi, brzy se však proslavil sérií časosběrných dokumentárních filmů „Up“… (více)

Reklama

Reklama