Reklama

Reklama

Mystérium sexu

(seriál)
  • USA Masters of Sex
Trailer 8
USA, (2013–2016), 43 h 54 min (Minutáž: 52–60 min)

Tvůrci:

Michelle Ashford

Předloha:

Thomas Maier (kniha)

Hudba:

Michael Penn

Hrají:

Michael Sheen, Lizzy Caplan, Caitlin Fitzgerald, Teddy Sears, Nicholas D'Agosto, Heléne Yorke, Beau Bridges, Julianne Nicholson, Rose McIver, Allison Janney (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(46)

O sexu chtěli vědět všechno. A nebáli se zeptat. Co všechno se vlastně děje s lidským tělem při sexuálním vzrušení? Tuto otázku začal koncem padesátých let dvacátého století systematicky zkoumat americký gynekolog William H. Masters se svou asistentkou a posléze i pracovní a životní partnerkou, sexuoložkou Virginií E. Johnsonovou. Masters a Johnsonová se svým výzkumem podíleli na tzv. sexuální revoluci. Jak však jejich výzkum vlastně probíhal? Jak přesvědčili lidi, aby pod jejich dohledem prováděli ty nejintimnější praktiky? A jak vlastně vypadal soukromý život těchto průkopníků sexuální vědy? Na to se pokouší odpovědět úspěšný americký seriál Mystérium sexu, v němž ústřední dvojici ztvárnil britský herec Michael Sheen a Američanka Lizzy Caplanová. Výsledky výzkumu Masterse a Johnsonové vyšly mj. i česky, a to čtyři roky po americkém vydání, v roce 1970 pod názvem Lidská sexuální aktivita. (Česká televize)

(více)

Videa (58)

Trailer 8

Recenze (157)

Beagle 

všechny recenze uživatele

Skvělý pilot nového serílálu od Showtime, tentokrát s opravdu vědeckým zapálením pro věc. Masters a Johnsonová jsou opravdu zajímavé postavy, uvidíme, jak dál._Po pátém díle jsem naprosto unešená výkonem Michaela Sheena. Seriál je vynikající, po všech stránkách. A čím dál tím zajímavější.__Finále první řady se podařilo nastavenou laťku prvních epizod s přehledem překonat a navnadit diváky na druhou sérii. Vynikající seriál. ()

Everyone 

všechny recenze uživatele

Nebudu lhát, zaujal mě název. Ale když jsem si seriál pustil, tak jsem (i přesto, že moje očekávání nebyla v tomto směru naplněna, byla v jiném absolutně překonána) mile překvapen. Seriál je to silný, s hutnými emocemi, kvalitním scénářem, skvělou režií a obsazením, nechybí mu ani humor a malinová ústa Lizzy Caplan jsou prostě k zulíbání. ()

Reklama

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Opravdová chuťovka plná skvělých hereckých výkonů, které víc než důstojně slouží emocemi propletenému námětu zaobírajícímu se průkopnickým výzkumem lidské sxuality. Někoho napoprvé téma zaujme. Protože jsem již viděl Kinseyho tak mne seriál tak moc nestrhnul a nešokoval. První díl či dva jsem spíš hltal scény s sympatickou a okouzlujíci Lizzy Caplan, která to na nás teda umí rozbalit. Postupem času ale hned několik postav si zaslouží pozornost a hlavně poněkud eticky i emočně pokřivený Masters v podání Michaela Sheena. Je to poctivá Showtime práce, skvěle natočená, obsazená série. Úvodní titulky jsou krásnou koláží dvojsmyslů, nejpovedenější od Dextera. Hurá na druhou sezónu !! ()

cab 

všechny recenze uživatele

Seriál spadající do 50.let minulého století s provokativním námětem, i na dnešní USA, zkoumajícím lidskou sexualitu. Spojení nezbytného cynického doktorsko-akademického humoru, dramatických zápletek, dobrých herců a chemických tělesných reakcí vyúsťuje k bravůrnímu zážitku. První sezóna: 90%, druhá sezóna: 80% ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

"But mother always said not to put anything in your mouth if you dont know where it's been." - "Well this has been here since birth." --- Ano ano ano! Showtime se zase jednou vytáhl. Tentokrát se správně provokativním, místy až pobuřujícím projektem (Bible, židovská otázka, gayové), mnohdy decentně humorně rýpajícím do stále stejně aktuálních tabu a vztahových stereotypů. Ta zpola neviditelná konfrontace přítomnosti s minulostí je na tom zřejmě to nejlepší; když teda pominu geniální hříčku v názvu seriálu a vesměs všechny herecké výkony. Michael Sheen zde ztvárňuje komplikovaného mrzouta a ješitu, jehož postava si hned zkraje první série prochází nesmírně intenzivním emocionálním vývojem. Neotřelé, ale úderné a stoprocentně funkční - dobře prodaný trademark. A nezapomeňte: "Vaginas don't bite". ()

Galerie (803)

Zajímavosti (8)

  • Roli Williama Masterse měl původně ztvárnit Paul Bettany, který nakonec z projektu odstoupil. (BarboraM)
  • V 6. minúte 5. epizódy 1. série pri rozhovore Dr. Mastersa (Michael Sheen) a jeho manželky jasne vidno, že na imitáciu tehotenstva je použitý tehotenský vankúš. (zuzka236)
  • Při natáčení první intimní scény v 6. epizodě 1. série s názvem "Brave New World" byli oba hlavní představitelé velmi nervózní. Jakmile Lizzy Caplan přiložila ruku Michaela Sheena na své ňadro a zazněl "Střih!", Sheen se rozběhl ke koši a pozvracel se. Caplan v rozhovoru dodala, že se v danou chvíli cítila jako monstrum, kterého se nikdo nesmí dotknout. Následně se ale zjistilo, že Sheen měl otravu jídlem. (Sadi)

Související novinky

Zemřel režisér Michael Apted

Zemřel režisér Michael Apted

09.01.2021

Ve věku 79 let zemřel britský režisér a producent Michael Apted. Rodák z hrabství Buckinghamshire započal svou kariéru v televizi, brzy se však proslavil sérií časosběrných dokumentárních filmů „Up“… (více)

Reklama

Reklama