Reklama

Reklama

Nemocnice Parkland

  • USA Parkland (více)
Trailer 1

VOD (1)

22. listopad 1963. Prezident John F. Kennedy byl zavražděn. Hrstka obyčejných lidí se ocitla v nanejvýš neobyčejné situaci. Film NEMOCNICE PARKLAND prostřednictvím očitých svědků rekonstruuje události tohoto tragického dne. Mladí lékaři a sestry z nemocnice Parkland. Tajná služba. Kameraman, který celou událost natočil. Bratr Lee Harveyho Oswalda. A ochranka samotného JFK. Právě od těchto na první pohled nenápadných postav se odvíjí šílený, strhující a silný příběh jedné z nejdiskutovanějších událostí historie. (Bontonfilm)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (72)

Madsbender odpad!

všechny recenze uživatele

Už keď som videl v úvodných titulkoch znak American Film Company, vyplnený vlajúcou vlajkou a stopáž filmu, tušil som, že bude zle. A potom prišlo na radu obsadenie. Nič proti Giamattimu a Hanksovi juniorovi (ktorý dostal angažmá buďto z politických dôvodov alebo preto, že si tatka Toma nemohli dovoliť - a že vraj pravý Američan, a chýba v takomto filme!), ale 99% hercov je za a) totálne nevýrazných alebo za b) jednoducho nemá čo hrať (jedno sa s druhým nevylučuje)... no a potom je tu Zac Efron (no comment). Názov zavádza, keďže sa film odohráva na viacerých miestach a zachytáva dianie cez osobné výpovede bez preháňania dvoch desiatok postáv (čiže je divák zahltený menami a informáciami, ktoré sú z veľkej časti úplne zbytočné) od zamestnancov nemocnice cez svedkov a tajnú službu až po FBI atď. Navyše je to asi najpatetickejší film, aký som videl, čo je pre takmer greengrassovkú kameru a ladenie celého snímku asi najväčšia rana pod pás. A aby toho nebolo dosť, je to otravné, plytké, lineárne, trochu nudné a plné pátosu. Chlapci, nabudúce radšej oslovte HBO, či vám to nenatočí ako televízny film. Možnože by to potom aj celkom fungovalo. 0% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Vynikající hraný dokument, který od začátku do konce působí velmi autentickým dojmem a je určený hlavně divákům, jimž téma JFK nedá spát. Postav je hodně, žádná není hlavní a téměř každá má nějaký svůj moment, řada scén je pekelně silných a oceňuji, jak scenárista a režisér dokázal vybalancovat truchlivě patriotistickou náladu filmu tak, že (alespoň na mě) nepůsobila lacině a neměl jsem pocit, že by mě citově vydírala. ()

Reklama

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Film jsem bohužel zatím neměl možnost vidět v kině, ale až se dostane do ČR (dostane-li se vůbec), velmi rád se na něj znovu podívám. Byl to takový jiný film, ani akčňák, ani thriller, bylo to takové docela psycho-drama. Líbilo se mi, že to bylo podle skutečné události, a natočené scény byly fajně sekvenčně prodlévány se skutečnými záběry. Ono ten děj nebyl nijak pestrý, ale byl zformulován tak pěkně, že dokázal diváka zaujmout. Takže na to, že to byla první práce Petera Landesmana, výborný kousek! Hodně se mi líbila forma natočení, to prostředí a vše okolo působení na diváka. Velmi dobře na mě zapůsobila atmosféra 70. let, ta byla opravdu unikátní, jako bych tam byl:-). Film byl zakončen tak, jak je to dáno, nic nebylo vymyšleno, a autoři nic nepřidávali ani nepřekrucovali. Skončilo to tak, jak to skončit mělo, tím, že nikdo nemá ani potuchy, kdo byl vrah. (teda pokud jsem to se svou nevalnou angličtinou dobře pochopil:-D). myslím, že svým způsobem suprový a originální film :-) 100% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Popravde, čakal som to horšie. Herecké obsadenie a celkové tempo snímku vôbec nie je zlé. Samotné udalosti na sále a aj priebeh okolo pitvy úplne nekorešponduje s realitou, tak isto samotné dialógy, na ktoré som bol Ja osobne zvedavý najviac, no stále to vôbec nie je vyslovene špatný film v rámci témy atentátu J.F.K. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

I když na prvotinu Petera Landesmana se jedná téměř o kaskadérský kousek, protože to vyžaduje notnou dávku odvahy, vybrat si jako námět atentát na prezidenta JFK, jednu nejen z největších ikon USA, ale téměř celého světa. Ale proč ne a když je to podané z trochu jiné perspektivy, než jsme normálně zvyklí, tak to je potom plusovým bonusem navíc. Třeba otázka, kam dát v letadle rakev s prezidentem, tak ta by mě snad ani nenapadla. A je tam víc takových situací, které se skutečně staly a možná se o nich až tak moc nevědělo. Určitě Parkland považuji za velmi dobrý počin, kde oceňuji i autentické záběry a závěrečné info těsně před koncem. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (6)

  • Ochranka JFK (Brett Stimely) používá útočné puška M1A1, ale tyto byly poprvé nasazeny v boji až v roce 1965. Vzhledem k tomu, že takové zbraňe se nejprve zkouší v armádě a až poté u ostatních složek. Je tak nepravděpodobné, že by je používali již v roce 1963. (JohnSmith)
  • Natáčení bylo zahájeno v lednu 2013 v Austinu v Texasu. (Borrtex)
  • Tvorcom sa pred natáčaním podarilo nahliadnuť a preštudovať policajné záznamy, aby sa im podarilo čo najvierohodnejšie zachytiť atmosféru a policajné vyšetrovanie bezprostredne po spáchaní atentátu. (peiton)

Reklama

Reklama