Reklama

Reklama

Broadchurch

(seriál)
Trailer 2
Drama / Krimi / Mysteriózní
Velká Británie, (2013–2017), 19 h 20 min (Minutáž: 46–53 min)

Tvůrci:

Chris Chibnall

Hrají:

David Tennant, Olivia Colman, Andrew Buchan, Jonathan Bailey, Carolyn Pickles, Pauline Quirke, Steve Bennett, Jodie Whittaker, Will Mellor, Arthur Darvill (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Když je na pláži nalezen zavražděný jedenáctiletý Danny, zpráva o jeho smrti zasáhne nejen jeho rodinu, ale i ostatní obyvatele malého městečka Broadchurch. Vyšetřování se ujímá detektiv Alec Hardy (David Tennant) a místní policistka Ellie Miller (Olivia Colman). (kareen)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (146)

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Pochmurně krásný, krásně depresivní seriál, ve kterém pátráte po vrahovi jedenáctiletého chlapce a zároveň sledujete rodinu, které se to neštěstí přihodilo. Podle mého nadprůměrný počin, kde sice nechybí známá klišé- napjatost vztahů mezi vedoucím detektivem Alecem Hardym (skvělý David Tennant) a detektivkou Ellie Millerovou (Olivia Colman), a.. více nemůžu zmínit, protože bych spoilerovala. Každopádně tato klišé vás neodvedou od dějové linky a od všech lidí v malém městečku na pobřeží, z nichž každý mohl Dannyho zabít. Více asi netřeba psát, každý díl jsem si vychutnala, těšila jsem na pokračování a zároveň se obávala, jak to skončí, protože.. může to skončit vůbec dobře, když víte, že odhalení identity vraha ublíží dalším lidem?________ Editace po druhé řadě- nesnáším právníky! Pokračování přináší soudní nádech + návrat k Hardymu předešlému případu v Sandbrooku. Díky tomu je děj obohacen o několik postav a shodou okolností mých oblíbených herců- Eve Myles a Jamese D'Arcyho. Opět precizně natočené drama, ale už o něčem jiném, než byla řada první. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Zádumčivá detektivka z navenek sousedsky přátelského, ale ve skrytu dusivého maloměsta. Pod povrchem zůstává hodně dalších věcí, například až autisticky nepřátelský detektiv se v závěru projeví jako křehký muž, který má pádný důvod, proč mu doslova puká srdce. Zprvu naivní venkovská detektivka se rychle učí a ukáže inteligenci a sílu, s níž jako lovec dokáže jít za kořistí.____ Vražda malého chlapce odkryje chatrné idylické šíty, které staví mnozí obyvatelé na odiv, aby za nimi skryli své hříchy a zlá svědomí. Příběh se zaměřuje především na vztahy rodičů a dětí a každý z nich je přitom poznamenaný velkou vinou. ____ Seriál podkresluje dobrá hudba a vynalézavá kamera. Jenomže teď přijde ALE.____ Ale ve střední části už je toho natahování, falešných nápověd a sentimentu příliš. Znovu to začne být napínavé až ke konci. ____ Hlavní výhrady mám k detektivní linii. Vinní i (ne)vinní se chovají mnohdy tupohlavě a zanechávají za sebou stopy jako na branném cvičení pro prvňáčky. KOUSEK DĚJE - proč leželo tělo na pláži, místo toho, aby bylo bezpečněji ukryto v moři, když se to odehrává v přímořském městečku? Proč policie opouští slibné stopy a vrhá se do slepých uliček - například neprověří chlapcův počítač, přestože už od začátku jim všichni říkají, jak byl v počítačích dobrý a chodil i na speciální kurz? A druhý chlapec - prý také premiant kurzu - netuší, že pouhým vymazáním se souborů nezbaví a pak jde počítač rozbít kamsi do lesa, když by ho zase jednoduše mohl hodit do moře?.... atd. Těch náhod ve vztazích i při detektivní práci je příliš mnoho, takže je vyšetřování i jeho výsledek dost přitažený za vlasy. _____ Díky ale za přesvědčivě napsaný i zahraný vztah mezi odtažitým detektivem a jeho mateřsky pečovatelskou kolegyní - protože nejde o banální sexuální pnutí, ale o čisté přátelství. /28. 6 .13./ ()

Reklama

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

1.série: Hutná, realistická, na dřeň kosti jdoucí emocionální masáž, která dovede diváka doslova a do písmene psychicky vyflusnout, jako šlupku od banánu. Herecké výkony jsou natolik fascinující, že člověk ani pomalu nestíhá dýchat. Hudební složka dere slzy do očí. Well, done! 90% ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Ohavný zločin, který rozčeří vlny v poklidném, idylickém městečku - jedna z nejtypičtějších detektivních šablon. Více než o klasickou whodunit tady ovšem jde o vykreslení atmosféry malého turistického městečka, lidí, kteří v něm žijí, jejich mentality, minulosti, vztahů a problémů (především pak téma vypořádávání se se ztrátou). To všechno se opírá o velice solidní scénář a dobře obsazené herce - zejména Olivia Colman je v dnešní době příjemnou připomínkou toho, že ne všechny charismatické policajtky musí vypadat jako Gillian Anderson. Moc příjemné. 80% P.S.: Tennantova jaderná skotská angličtina je lingvistický pamlsek a pro mě osobně sama o sobě dobrý důvod, proč těch osm epizod slupnout. ()

santiamén 

všechny recenze uživatele

Slabší odvar The Killing. Pramálo uvěřitelné herecké výkony - zatímco z amerického remaku dýchá syrová, severská atmosféra, britský pokus o detektivku s vraždou dítěte je plný přehrávajících postav a zoufale trpí omezeným počtem epizod. Největší přešlap vedle je tak minimum prostoru věnované truchlícím příbuzným - divák si k nim nemá šanci vytvořit jakékoli pouto a vcítit se do nich, takže pak každé gesto působí zkratkovitě a poněkud "televizně". Zklamání. ()

Galerie (322)

Zajímavosti (13)

  • V seriáli sa spolu objavujú herci David Tennant, Arthur Darvill a David Bradley. Všetci traja hrali v britskom sci-fi seriáli Doctor Who (2005). Toto spojenie s týmto sci-fi seriálom však nie je jediné. Autor a scenárista seriálu Broudchurch - Chris Chibnall - totiž občas píše epizódy aj pre Doctora Who. (The M)
  • V době vysílání seriálu některé anglické sázkové kanceláře vypsaly sázky na to, kdo je vrah oběti. (PrcekTK)

Související novinky

Seriálový Duch, Beowulf, Hell on Wheels 4...

Seriálový Duch, Beowulf, Hell on Wheels 4...

22.11.2013

Zkrátka za hrstí televizních novinek. Studio Paramount chystá masivnější útok na malé obrazovky. Především by chtělo proměnit několik svých klasik v seriály. Třeba Duch, oscarový trhák s Patrickem… (více)

Reklama

Reklama