Reklama

Reklama

Robert Downey Jr. hraje ve filmu právníka Hanka Palmera, který se z velkoměsta vrací domů, kde prožil dětství a kde je jeho odcizený otec, maloměstský soudce (Duvall), podezřelý ze spáchání vraždy. Palmer se rozhodne zjistit pravdu a v průběhu pátrání obnovuje spojení s rodinou, od které před lety odešel. (Warner Bros. CZ)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (578)

vteco 

všechny recenze uživatele

I bez toho superhrdinského obleku to jde. Jak Downey Jr., tak i Duvall ukázali jak velcí jsou to herci a většina kladného hodnocení, je zde na místě právě díky nim. Jejich příjemně propracované postavy jim jsou šité na míru a do příběhu ladně zapadají. Právnické nebo chcete-li soudní drama, které skrývá dostatek emocí, překvapení a dokonce i vtipu. Co ovšem trošku kazí celý dojem je ta natažená stopáž, určitě by neuškodilo lehké prostříhání. /75%/ (Kino - Prom.) ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Soudce je rozhodně kvalitním filmem, který pracuje povětšinou se skutečnými emocemi a je ozdoben skutečně brilantními hereckými výkony, díky nimž se sleduje stejně hladce jako letecké piruety růžových slonů po užití LSD, avšak s příchodem závěrečných titulků naplno protne pohodovou filmařinu nepříjemný fakt, že tato jedinečná tvůrčí sestava si zkrátka zasloužila něco víc. Downeyho roztěkaný egoistický frajer je neodolatelný, ale bohužel představuje jediný vzpurný a markantní prvek v jinak přesně odměřeném procesu, kde jsou osudy vedlejších aktérů irelevantní, zatímco vývoj dramatického vztahu mezi dvěma ústředními postavami je pro změnu filmový precedent jako vyšitý. Duvall předvádí samozřejmě famózní výkon, ale Downey je zkrátka více vidět a dodává příběhu větší šťávu. Vše probíhá i končí tak, jak má, ale ta násilně protlačovaná pointa s nálepkou "rodina nade vše" mi do celkového kontextu přecpaného bezcitnými rozsudky, výčitkami a generačními spory zkrátka vůbec neseděla... Nebo tedy s přítomnými svědky dost okatě manipulovala.. 70% ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

V tomto filme sa zišli najmenej štyria výborní herci, medzi ktorými dominuje veľký herec vedľajších úloh - Robert Duvall. Mohol sa pokojne volať ako ten starší český film - Návrat strateného syna. Prostredie súdov a rodinné vzťahy sú častým námetom amerických filmov. Až takým častým, že ich je po čase dosť ťažké od seba odlíšiť. Tých 141 minút som bez problémov prežil, horšie bolo, že som mal na konci pocit zmarenej príležitosti. Je vinou režiséra i scenáristu, že nepremenili výborné vstupy (herci a 50 miliónový rozpočet) do adekvátneho výstupu. Viackrát som mal z ich práce pocit, že film nedokázali udržať vo svojich rukách a ten sa im chaoticky rozbehol nežiaducimi smermi. Škoda, mohlo a malo to dopadnúť úplne inak. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jediné, co tenhle film může nabídnout, je dobré herecké výkony. Všechno ostatní je proti němu. Za prvé vypráví přběh soudců a odehrává se z velké části v soudní síní. To by v podstatě nemuselo být mínus, kdyby se to dobře natočilo. Tady jediný, opravdový soudní moment sice je, ale je až na konci filmu, což je také pomyslný vrchol filmu a jediný dobrý moment, co film má. Za druhé je totiž obrovským problémem filmu délka, která je neúměrná tomu všemu, co se ve filmu děje. Ono totiž hned v první čtvrt hodině zjistíte, jaká je situace a jak se to bude vyvíjet. Pak se to všechno, kupodivu, děje přesně tak, jak to tak v životě bývá a divákovi tedy nezbývá nic jiného, než si počkat na závěr. Ten je naštěstí opravdu dobrý a ukazuje jak dobří herci Downey Jr., Duvall a Billy Bob Thornton jsou. Bohužel je to vykoupené sto minutovou nudou. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrá oscilace mezi soudním procesem a rodinnym dramatem o navazování vztahu mezi maloměšťáky a velkoměšťákem - dobře uchopitelné/viditelné/narýsované i pro řadového diváka. Tedy u soudu se člověk nenudí a rodinné etudy si užívá, protože timing scén je skvělý a těch pár syrovějších hrotů příběhu si budete užívat plnými doušky. Škoda pro příběh nijak důležitých scénáristických odboček (vedlejší postavy), trochy moc sentimentu na konci a nevyužitého BIllyho Boba, protože jeho první scéna ve filmu je na husí kůži (ano ta scéna se skládací skleničkou). Ale to hlavní, co to mělo splnit, to splnilo. Je to uvěřitelné, civilní, ze života. Herecky bravurní. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (21)

  • Telefon, který Hank (Robert Downey Jr.) používá je Blackberry Porsche Design P9981. Tento telefon je možné pořídit za cenu okolo 45 000 Kč. (Claude Speed)
  • Joseph Palmer vo filme hovorí, že má sedemdesiatdva rokov. Robert Duvall bol v čase uvedenia filmu o jedenásť rokov starší a vo veku osemdesiatštyri rokov sa stal vôbec najstarším kandidátom na Oscara za svoj výkon. (Arsenal83)
  • Hankův (Robert Downey Jr.) moderní dům, který se má nacházet v Chicagu, stojí ve skutečnosti v Bostonu. Vilu navrhl architekt Charles Rose. (Lucasion)

Související novinky

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

31.10.2015

Billy Bob Thornton se momentálně vůbec nefláká. Loni se objevil v Downeyho Soudci nebo v seriálovém Fargu a letos se po Vincentově světě zastaví ještě v kriminálce London Fields a politickém dramatu… (více)

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

24.03.2013

„Komediální drama" The Judge, kterým se vrací na scénu režisér Nesvatbových a Rytířů ze Šanghaje David Dobkin, už loni v dubnu získalo do hlavní role Roberta Downeye Jr. Téměř po roce začíná projekt… (více)

Reklama

Reklama