Reklama

Reklama

Fenomenální herci Tom Hardy (Temný rytíř povstal) a James Gandolfini (Rodina Sopránů) září v hlavních rolích drsného kriminálního thrilleru od scenáristy Dennise Lehaneho (Tajemná řeka) a Michaëla R. Roskama, autora a režiséra na Oscara® nominovaného filmu Býčí šíje*. Osamělý barman Bob Saginowski (Hardy) společně se svým ostříleným bratrancem Marvem (Gandolfi ni) provozují bar, který místní gangsteři využívají k tajným předávkám peněz. Když se ale oba zapletou do nepovedené loupeže a nemají čím splatit dluhy, budou se muset rozhodnout mezi loajalitou a přežitím. (Bontonfilm)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (396)

POMO 

všechny recenze uživatele

Komorní gangsterky ze zašlých barů newyorského podsvětí jsou divácky atraktivní, obzvláště s hereckým obsazením jaké má The Drop. Film baví, vzbuzuje zvědavost jak se vyvinou vztahy mezi postavami a co bude tím dramatickým vyvrcholením, které tušíme. Ale zas takového překvapení či dramatu se nedočkáme. Režie tlumí potenciál překvapení, postrádá klíčové kontury dramatického oblouku, který má ve finále dostat smysl. Dejte přednost vybroušenějším žánrovým bratříčkům Noc patří nám či Skrytá identita. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Pěkně natočený i zahraný film s ponurou kontinuální atmosférou, u kterého by mi vůbec nevadilo pomalé tempo, kdyby jen ten příběh byl lépe napsaný a vypointovaný. Docela mě mrzí to jen průměrné hodnocení, ale dvakrát dvě kulky jsou přeci jen málo. Škoda, na The Drop s Hardym a Rapackou jsem se těšil. Herci obstáli, Lehane k mému velkému údivu bohužel ne. 60% ()

Reklama

Okara 

všechny recenze uživatele

Tak toto byla ovšem lahůdka. Jak by někdo řekl, minimalistické filmové sousto. Na rovinu musím uznat, že The Drop má asi jednu z nejlépe vybudovaných atmosfér ze všech filmů, co jsem viděl za poslední dobu. A co že je to ta ona zprofanovaná atmosféra? To je když netajíte dech při jedné vypjaté scéně, ale celou hodinu, až vám vystoupnou žíly a začne nebezpečně jasně modrat kebule. Nejzajímavější ale je, že člověk vlastně nechápe proč. V podstatě se nic neděje, divák z počátku ani moc neví o čem je hlavní zápletka a koho všeho se týká, ale nějak podvědomě chápe, že se schyluje k čemusi velkému. K nějakému velkému vyhrocenému rozhřešení. Takže když v závěru konečně přichází, tak jsem si ho subjektivně neužil zdaleka tolik, jako onu půdu, která diváka na závěr psychicky rozpitvávala. Tolik dojmově, jinak musím pochopitelně vyzdvihnout hlavní zájem kamery Toma Hardyho. To je prostě v dnešní době desítek tisíců herců charismatická perla, která by se měla obsazovat mnohem, mnohem častěji. Řekl bych, že pokud by Boba hrál kdokoli jiný, tak by byla atmoška tatam. A i když Noomi Rapace dvakrát nemusím, tak mě zde velmi příjemně překvapila no a pochopitelně když vše podkreslíme ideálně vybranou hudbou, spokojenost je na místě. Klobouk dolů. Nejlepší soundtrack z filmu: Ending. 80 % ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Konecne som sa dockal a po dlhsej dobe Hardy nehra namachrovaneho nesympatickeho kokota. Ale kludneho trochu utapnuteho hrdinu, ktory sa v najnutnejsej chvíli dokaze o seba postarat. Problemom je, ze rovnako nemastne neslane ako hlavny hrdina pôsobi aj samotny film. Pomale tempo by nemusel byt az taky velky problem, keby to nemalo taku zvlastnu atmosferu, kedy mate pocit, ze film nikam nesmeruje a len preslapuje na mieste vdaka comu je skoro az neznesitelne nudny. Takze nakoniec vo vypjatych scenach nefunguje napätie a ani ziadne emocie to vo mne nevyvolalo. Pritom trailer pôsobil svieze a od ucasti hereckych velikanov ako su Tom Hardy a James Gandolfini som ocakaval ovela viac. Hlavne James Gandolfini si na konci svojej kariery nezasluzil takuto impotentnu ulohu. Najväcsie sympatie si nakoniec u mna ziskal pes, co je pre film smutna vizitka. 4/10. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Dennis Lehane je mezi filmaři velmi vyhledávané zboží. Prozatím jsem žádnou z jeho knih neotevřel, nemohu tedy soudit, zda mají své kouzlo a atmosféru, která je snadno převeditelná do filmu. U The Drop musím ale jednoznačně zkritizovat tempo, začátek ještě jakž takž, pak se to ale poměrně dost vleče a ani závěr a nějaké jakoby z nebe spadnuté překvapení to nezachrání. Bronsona máme snad všichni rádi, ale já osobně teda v záporných nebo drsňáckých polohách. Schoeanaertse jsem si jednak spletl s Skarsgardem a jednak jsem jeho postavu vůbec nepochopil. Pes byl roztomilý, přestože to byl pitbull, který má asi spíše nahánět strach. Zkrátka a dobře nemastný, neslaný film, ušmouraný průměr. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (11)

  • Pre belgického režiséra Michaëla R. Roskama je snímka Špinavé prachy prvým filmom, v ktorom bola hlavným jazykom angličtina. (MikaelSVK)

Související novinky

Hardy vs. DiCaprio

Hardy vs. DiCaprio

01.07.2014

Sehnat si do filmu Toma Hardyho není zrovna jednoduché. Statný londýnský rodák má dotočená dramata The Drop a Child 44, muzikál London Road a akčňák Mad Max: Fury Road. Momentálně hraje nebezpečná… (více)

Reklama

Reklama