Reklama

Reklama

Případy 1. oddělení - Série 2

(série)
Česko, 2016, 8 h 26 min (Minutáž: 62–65 min)

Hrají:

Ondřej Vetchý, Bolek Polívka, Petr Stach, Filip Blažek, Miroslav Vladyka, Miroslav Hanuš, Igor Chmela, Ondřej Malý, Sabina Remundová, Jan Meduna, Igor Bareš, Zuzana Zlatohlávková, Roman Luknár (více)
(další profese)

Epizody(8)

Recenze (39)

salahadin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V mikrosvětě vztahů 1. oddělení to pěkně houstne a to mezi všemi. Míra Hanuš si své nesympatické alter ego vychutnává s naprostou grácií. Případy jsou opět výborně převedené na obrazovku, hodnověrná kriminalistika, napětí, rozumně servírované morbidity, celkově prostě dobrý počin z tuzemských luhů a hájů. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Pomůže ti Dušan. Až to zanese do plánu." Tak o tom druhá série je. Mjr. Vrána je se svou pečlivostí zkrátka naprosto dokonalý, mjr. Korejs svou velitelskou povýšeností mě dokázal skvěle pobavit a to ostatní bylo na obdobné úrovni jako první série. A jelikož jsem v prvním případě zaokrouhloval dolů, tak na druhý pokus bych to udělal naopak, ale tentokrát to není potřeba. ()

Reklama

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podobně jako první série, velmi zábavná, dynamická a logická záležitost, která i díky skvělému obsazení baví a nechá vás přemýšlet o pachatelích a trestných činech během celého dílu. Velmi děkuji za takové seriály a zobrazení policejní práce bez velkých přikrášlení s její nudnou realitou i dílčími úspěchy celého vyšetřovatelského týmu. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada nejlepšího krimiseriálu tuzemské tvorby od Revoluce se v jádru příliš nemění od té o dva roky starší, přesto mě ne všechny případy dokázaly stoprocentně ohromit a většina spíš vyšla na nižší než maximální hodnocení. S tím jde ruku v ruce i finální dojem, jsem ovšem velmi zvědav, jak se vyvedl letošní pokus o navázání po letech s pár obměnami. [viděno v iVysílání] ()

velkyvezir 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zpočátku jsem měl u druhé série smíšené pocity, ale postupně to nabývá na gradaci a zpětně i na první díly druhé série pohlížím s větším pochopením. Chmela - aniž by jako postava ve svém jednání se změnil - prochází v očích diváka proměnou od suchara po poctivce, který může být v týmu zdravým kritickým rozumem a prevencí před průsery ostatních. Doufám, že s osmým dílem neodejde a vznikne-li někdy další řada, v což doufám, bude nadále součástí seriálu. ()

Galerie (202)

Zajímavosti (50)

  • Doktor Vojíř (Ondřej Malý) prohlásí o podivně nízké teplotě nalezené mrtvoly: „Nebo ji očaroval Mrazík berlou Mrazilkou.“ Jedná se o odkaz na ruskou pohádku Mrazík (1964). (melica)
  • Ferrari, zaparkované na soukromém pozemku u majitele sítě heren, je Ferrari F599 GTO. (Gareth_Jones)
  • Kriminalista Plíšek (Boleslav Polívka) recituje: „A když ne, tak pojišťovna nějakou tu škodu srovná.“ Jedná se o úryvek z písně pánů Suchého a Šlitra z roku 1962 s názvem „Píseň o raketě“. Zpívá ji dětský sbor s hudebním doprovodem Ferdinanda Havlíka a jeho orchestrem. (sator)

Reklama

Reklama