Reklama

Reklama

Vincent (Bill Murray) je stárnoucí válečný veterán jak se patří - mrzutý a nepříjemný na všechny lidi. Když se do sousedního domu nastěhují noví sousedé, jeho poklidný život se obrátí vzhůru nohama a on má najednou každý den na krku 12letého kluka. Ačkoliv je Vincent cynik, který sází, miluje whisky a dost často navštěvuje striptýzové kluby, nakonec se z něj stane ten nejlepší přítel pro chlapce, který se právě vyrovnává s rozvodem svých rodičů, novou školou a novým životem. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (434)

claudel 

všechny recenze uživatele

V poslední době mám radost z Billa Murrayho, konečně vystoupil ze škatulky herce jednoho výrazu, který pořád hraje ty samé postavy a konečně něco předvádí. Rolí "Svatého Vincenta" si evidentně zahrál s velkou chutí a výsledek je nad očekávání dobrý. Herecky je ostatně snímek silný, kupříkladu ruská angličtina Naomi Watts je neodolatelná. Pohodový, příjemný film s typickým americkým koncem, ale nad tím můžeme zavřít oči. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Pár filmů s podobným příběhem zaměřujícím se na emoce diváků už bylo natočeno a tak jsem čekal, že mě to moc nechytne. To jsem se však mýlil, opět mě to dostalo. Sice jednu chvíli si říkáte, že je to takový průměrný poklidný filmeček, ale jakmile se to začne více a více věnovat tomu klukovi a Vincentovi (Bill Murray), tak vás to pohltí a se zaujetím koukáte až do konce. Nejsilnější zážitek je proslov Olivera, kdy Vincenta prohlásí za světce. Z mého komentářu jste asi pochopili, že se jedná spíše o drama než komedii a tohle hodně prospělo Melisse McCarthy. Ona dokáže být v dramatu fajn herečka, je to úplně jiná bytost než když hraje v komediích namachrovanou, ječící krávu. ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Jedná sa o pohodovú záležitosť a Theodore Melfi ( aj scenár ) vytvoril zábavné dielko, plné zábavných a dojemných scén. Nesnaží sa nič vysvetlovať, nikomu sa nepodlieza, všetko pochopí divák sám a to sa mi páčilo. Lenže všetky tieto atributy sa stali tvorcovi pascou a nedokázal z nej vyliezť, všetko posobí mnohokrát príliš násilne. Ale Bill Murray je vynikajúci. 3+ ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Od podobně zaměřených filmů v Miluj souseda svého hlavní postava neprochází příliš velkým vývojem. Je tu opět jeden důchodce, tentokrát válečný veterán Vincent, který má zdánlivě všechno a všechny na háku. Shodou okolností začne dělat babysittera dvanáctiletému Oliverovi, který ho postupně vytrhává z letargie. Nesledujeme ale nějaký zásadní posun od zapšklého starce ke starostlivému "dědečkovi", spíše nám film postupně odkrývá jednotlivé vrstvy Vincentova charakteru - nejdříve ty negativní (alkohol, dluhy, sázení), posléze pozitivní (péče o nemocnou manželku) finálně stvrzené v závěrečné Oliverově školní prezentaci. O to více je pro mě hlavní hrdina uvěřitelnějším a když k tomu připočteme, že jej hraje ženiální Bill Murray, zábavná podívaná je na světě. P.S. Trochu mi vadí, že songy od The National cpou téměř do každého nízkorozpočtového bijáku, naopak hodně potěšila pasáž v baru, kde Vincent trsá na klasiku Somebody to Love od Jefferson Airplane. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tohle mi teda vůbec nesedlo. Jednak si moc nepotrpím na tenhle styl humoru. Mám radši brutálnější a víc ulítlý záležitosti. No a jak se tam navrch ještě objevila ta macatá prasnice, tak bylo definitivně po filmu. Souhlasím s Lacem že jsou i snímky kde mě srala i o dost víc, ale mě jí prostě stačí jenom vidět bečku jednu odpornou zjevit se na scéně a už je film dobrej akorát tak na spláchnutí do hajzlu.10% ()

Galerie (47)

Zajímavosti (10)

  • V jedné scéně se učitel ptá dětí, zda znají nějakého novodobého svatého, jedna z žaček odpovídá, že Matku Terezu, což učitel vyhodnotí jako správnou odpověď. Matka Tereza však katolickou církví za svatou prohlášena nebyla, zatím je pouze blahoslavená. (hansel97)
  • Když se Oliver (Jaeden Lieberher) vrací první den ze školy, kde mu ukradli všechny věci včetně oblečení, v úboru na tělocvik, má při odchodu ze školy bílé boty, když ale dojde domů, je jejich barva šedivá. (hansel97)

Reklama

Reklama