Reklama

Reklama

Vincent (Bill Murray) je stárnoucí válečný veterán jak se patří - mrzutý a nepříjemný na všechny lidi. Když se do sousedního domu nastěhují noví sousedé, jeho poklidný život se obrátí vzhůru nohama a on má najednou každý den na krku 12letého kluka. Ačkoliv je Vincent cynik, který sází, miluje whisky a dost často navštěvuje striptýzové kluby, nakonec se z něj stane ten nejlepší přítel pro chlapce, který se právě vyrovnává s rozvodem svých rodičů, novou školou a novým životem. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (434)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Takové komediální Gran Torino a odvažuji se tvrdit, že Murrayův protivný dědek přehrává toho Eastwoodova a to byl Eastwood vynikající. Jinak účel téhle komedie není o tom vyvolat smích, ale jen úsměv a ten udržet na divákově tváři po co nejdelší dobu. A to se filmu, až na drobné výkyvy, poměrně daří. A podařil se i závěrečný prvoplánový doják, jakkoliv tyhle konce nemám rád. Ale tady mě to vzalo. Herci parádní a vedle zmíněného a hlavně nepřekonatelného Murrayho příjemně překvapila civilní a neuřvaná Melissa McCarthy. Tuhle herečku nemusím, ale tady tleskám. Chris O´Dowd jako kněz a Naomi Watts coby těhotná šlapka byli už jen tou třešinkou na dortu povedeného castingu. 80% ()

claudel 

všechny recenze uživatele

V poslední době mám radost z Billa Murrayho, konečně vystoupil ze škatulky herce jednoho výrazu, který pořád hraje ty samé postavy a konečně něco předvádí. Rolí "Svatého Vincenta" si evidentně zahrál s velkou chutí a výsledek je nad očekávání dobrý. Herecky je ostatně snímek silný, kupříkladu ruská angličtina Naomi Watts je neodolatelná. Pohodový, příjemný film s typickým americkým koncem, ale nad tím můžeme zavřít oči. ()

Reklama

hansel97 

všechny recenze uživatele

Herecký koncert pro Billa a kupodivu jeden z nejlepších výkonů Melissy McCarthy, jaký jsem viděl (vedle Bridesmaids.) Nesmírně si cením toho, že někdo ji do svého filmu nenacpal, jen aby se ztrapňovala před kamerou a opakovala hloupé vtipy jako např. v Z cizího krev neteče a tak dál. Ona je velmi dobrá herečka, ale bohužel si vybírá/jsou jí nabízeny role, kde nemá skoro co předvést. To samé bohužel nemůžu říct o své oblíbené Naomi Watts, jejíž výkon tu působí jako parodie, tedy neuvěřitelně trapně. To je ale asi jediná výtka a za skvělé finále a přiměřené vtipy i emoce nemůžu jít pod čtyři hvězdičky. :) ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Pár filmů s podobným příběhem zaměřujícím se na emoce diváků už bylo natočeno a tak jsem čekal, že mě to moc nechytne. To jsem se však mýlil, opět mě to dostalo. Sice jednu chvíli si říkáte, že je to takový průměrný poklidný filmeček, ale jakmile se to začne více a více věnovat tomu klukovi a Vincentovi (Bill Murray), tak vás to pohltí a se zaujetím koukáte až do konce. Nejsilnější zážitek je proslov Olivera, kdy Vincenta prohlásí za světce. Z mého komentářu jste asi pochopili, že se jedná spíše o drama než komedii a tohle hodně prospělo Melisse McCarthy. Ona dokáže být v dramatu fajn herečka, je to úplně jiná bytost než když hraje v komediích namachrovanou, ječící krávu. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Jaký je Vin, když nejsme spolu?“ – „Nemá rád lidi a oni jeho. Jen ta kočka a ty. Proč ho máš rád?“ Od začátku (celá ta parádní návštěva banky) skoro až do konce jsem se víc než dobře bavil. Bill je ve své roli nerudného souseda naprosto skvělý a téměř neustále suše hláškuje („Praskla mi voda!“ – „Zavolej instalatéra.“), v čemž ho sem tam doplní (nebo mu nahrají) i další postavy, ať už Maggie („Nemůžu mít děti. Mám zkroucené vejcovody, nebo tak něco. Podle mě se jen štítily Davidova spermatu.“) nebo malý Oliver („Kdo tě naučil se prát, táta?“ – „Ne, můj babysitter.“). V případě Naomi bych možná ocenil i poněkud zajímavější roli než silně stylizovanou ruskou prostitutku, ale evidentně si ji užila a trochu mě s ní přece jenom dokázala pobavit. Téměř závěrečné vystoupení na pódiu se mi překvapivě líbilo, protože se vkusně podařilo sladit dojemnost (a to nikoli citově vydírající) s odlehčením, humorem. Scéna u jídla už byla slabší, ale „pějící“ Bill při závěrečných titulcích to napravil. Škoda jen té snahy tvůrců hrát i na vážnou strunu, kazilo to jinak vcelku pohodovou atmosféru filmu, kvůli tomu „pouze“ silné 4*. „Máš prachy?“ – „Jistě. 7 dolarů.“ – „To máš na svačinu?“ – „Ano, pane.“ – „Aspoň poznáš, jak je svět tvrdej. Něco málo přihodím. Říká se tomu zmírnění.“ – „Co je to zmírnění?“ – „Když ty dáš 7 a já přidám 3.“ ()

Galerie (47)

Zajímavosti (10)

  • Na začátku filmu se Vincent (Bill Murray) dívá na televizi, kde dávají seriál The Golden Girls (od r. 1985). Tato epizoda, která právě hraje, je ta, ve které jsou tři hlavní postavy (Dorothy, Rose a Blanche) obviněny z toho, že jsou prostitutky. (Tet.Ew)
  • Naomi Watts se učila ruský přízvuk pro roli Daky sledováním videí na YouTube. Navštěvovala také ruské lázně, kde sledovala chování a nářečí tamního osazenstva. (BadCat)
  • Natáčení začalo v červenci roku 2013 v Brooklynu, New Yorku. (Zdroj: onlocationvacations.com) (willy1)

Reklama

Reklama