Reklama

Reklama

Detektivka Hazel Micallef (Susan Sarandon) si poklidně žije ve společnosti své matky (Ellen Burstyn), utišujících léků a alkoholu. Brutální vražda v sousedství ale jejím nerušeným životem pořádně zatřese. S pomocí svého kolegy (Gil Bellows) a policejního nováčka (Topher Grace) odhaluje sérii podobných vražd, ke kterým došlo v celé zemi. Když místní kněz (Donald Sutherland) naznačí možnou spojitost s dávným rituálem, Hazel své pátrání zaměří na náboženského fanatika, kterého k činům žene smrtící vnitřní hlas. Film na motivy románu Ingera Ashe Wolfea nabízí výpravu do temné krajiny víry a strachu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (71)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Detektivní příběh o sériových vraždách opírající se o určitý druh manipulace spojené s biblí. Scénář by se hodil i na obyčejný televizní film, ale tady tomu byla dána řádná výprava a tak celý příběh přeci jen vyznívá krapet jinak. Ten je jako takový vcelku zajímavý. Očekávané akce či napínavé drama se tentokrát nekoná. Určitá atmosféra sice vyznívá, ale divák nesmí být nijak moc náročný. Vyprávění je pomalejší, ale po literární stránce uspokojivé. Susan Sarandon v roli vyšetřující detektivky pojala svou postavu zcela přirozeně a tak se nejedná o postavu drsnou, jak to povětšinou bývá. Nejedná se tedy ani thriller, ani o výsostné drama, ani se neobjevuje vlivem tématu alespoň lehce hororová atmosféra. Film je tím více civilnější a tak moc diváků neosloví. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Zaujímavá detektívka s dobrým námetom a zápletkou, ale s dosť priemerným spracovaním. Vo svojej podstate mi to prišlo akoby sa nasilu chceli inšpirovať kultovým filmom Se7en, keďže aj v tomto prípade sériovým vraždám dominovala náboženská tematika a samotný vrah sa tváril akoby robil tým ľuďom láskavosť. Ale celý ten vyšetrovací proces mi prišiel miestami až príliš absurdný, obzvlášť pri "čítaní" slov z úst mŕtvych - to by fakt nevymysleli ani v bájnych vyšetrovaniach seriálu CSI. Ale ako celok to rozhodne nebolo úplne na zahodenie, hoci Susan Sarandon v úlohe depresívnej detektívky nebol zas až tak šťastná voľba. ()

Reklama

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Náboženských thrilleru či kriminálek už jsem viděl víc a tento zrovna k povedeným podle mě nepatří...Je tu padouch (co vlastně tak úplně špatný není...) a dělá klasicky činy ve jménu bible aby povstal jeho zesnulý bratr.Do toho je tu sympatická Susan Sarandon,která je dobrá v každé roli,ale toto je prostě film,kde je toho opravdu hodně nedotaženého a myslím,že by se z toho dalo udělat rozhodně temnější dílo než takto plytký film a tím pádem zapadne i její role.A ten konec má přesvědčit ateisty k víře...???To snad ne,protože ty nad tím leda tak zakroutí hlavou.No souhrnně musím film ohodnotit maximálně 55-60% a tři hvězdy. ()

tufr 

všechny recenze uživatele

Poměrně slušně natočenej film, kde Susan hledá s flaškou Jima Beama v ruce sériového vraha. Topher Grace jako její parťák moc prostoru nedostal, ale účast Sutherlanda potěší. |Jasný film má much jako prase a dost toho mohli udělat jinak, ale já se nenudil.... a závěr je vlastně udělanej na druhej díl - o kterém ale pochybuju že ho kdy kdo natočí. 70% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Vypadá to na proříznutý krk........ Detektivové k pohledání. On se bojí, ona je alkoholička. Po čtyřech letech mají v okrsku první vraždu a oba detektivové se svérázně vrhají do vyšetřování. Ponuré, zatažené, smutná hudba a brutální vraždy. CITÁT - Nemá žaludek, někdo mu ho vyndal....... Obětí je čím dál víc, cesty páně jsou nevyzpytatelné. Kriminální thriller s náboženským podtextem pohrávající si s myšlenkou o vzkříšení. Film ve kterém nesvítí Slunce a je stále zima. CITÁT - Vrazi vraždí, ale neléčí....... Konec příběhu mě zas tak moc nepřekvapil. Jen jsem si nebyl jistý, zda Susan Sarandon byla namaskovaná, nebo to byl real. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, kdy Hazel Micallef (Susan Sarandon) vstupuje do domu první oběti, tasí svou služební pistoli Glock. Nemá však náboj v nábojové komoře a nemohla by tedy střílet, jelikož spoušť se nachází v zadní "vypuštěné" poloze. (JohnSmith)
  • Natáčení probíhalo převážně v obci Dundas v kanadské provincii Ontário. (Terva)
  • Na Novém Zélandu dostal film rating R-16 za grafické násilí. (Terva)

Reklama

Reklama