Reklama

Reklama

Detektivka Hazel Micallef (Susan Sarandon) si poklidně žije ve společnosti své matky (Ellen Burstyn), utišujících léků a alkoholu. Brutální vražda v sousedství ale jejím nerušeným životem pořádně zatřese. S pomocí svého kolegy (Gil Bellows) a policejního nováčka (Topher Grace) odhaluje sérii podobných vražd, ke kterým došlo v celé zemi. Když místní kněz (Donald Sutherland) naznačí možnou spojitost s dávným rituálem, Hazel své pátrání zaměří na náboženského fanatika, kterého k činům žene smrtící vnitřní hlas. Film na motivy románu Ingera Ashe Wolfea nabízí výpravu do temné krajiny víry a strachu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (71)

fafejt001 

všechny recenze uživatele

Mně to celkem překvapilo . Susan jako vždy výborná , Donald S. se tam nějak nehodil a hlavní hrdina - dobrý týpek . Nečekaný závěr a to překvapivý , vše podtrhnul , myslím s tou Susan . No a úplný závěr , také dobré , teda s tou postelí . CHristopher je týpek jak víno a navíc má parádní příjmení . Asi se umí plavit na voru . . . .. Jak říkám , mne to zaujalo a to filmům nerozumím ,, jsou zde jiní odborníci na slovo vzati . . . . . i vzatí . A já dám čtyři , atˇ to pára tlačíííí . . . . . . ()

MiniRecenze 

všechny recenze uživatele

Když koukáte na dobrý thriller,tak čekáte dobrou zápletku,která Vám v samotném závěru zamotá hlavu.Když koukáte na krimi,tak čekáte dobře obkecaný motiv a jeho rozluštění.V tomhle snímku se nedočkáte ani jednoho a to ani v případě kombinace žánru mezi sebou.Spousta nudných a zbytečných dialogů,které se s Vámi jak smrad potáhnou skoro dvě hodiny.Téměř bez napětí a absolutně zpackaný závěr. SLABÉ!!! ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Výstižný obraz spoločnosti, kde zločiny vyšetrujú frustrovaní strážcovia zákona večne pod vplyvom alkoholu mixnutého s hromadou antidepresív. Na druhej strane tí, ktorých prioritnou úlohou je duchovná útecha na zložitej ceste spásy duší poblúdili. Podľahli módnym mystickým blúzneniam o zaručenej liečbe magickou formulkou. Vymknutí z kĺbov a mimo sú teda policajti a rovnako tak aj duchovné autority. Toľko k pozitívam. Celé vyšetrovanie zasadené do tohto celkom výstižného, i keď trochu zjednodušeného, myšlienkového rámca pôsobí oproti tomu príliš unavene až mdlo. Podobné je to s výkonmi známych hercov: Susan Sarandonová pripomína skôr kreácie Božidary Turzonovovej v nekonečnom mydlovom seriáli slovenskej pop tv JOJ a Donald Sutherland zase, odkedy ošedivel a pestuje si bradu, zachováva vo filmoch prevažne jeden jediný výraz - dokonca také herecké poleno akým je Nicolas Cage má herecké výrazy až dva. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Zaujímavá detektívka s dobrým námetom a zápletkou, ale s dosť priemerným spracovaním. Vo svojej podstate mi to prišlo akoby sa nasilu chceli inšpirovať kultovým filmom Se7en, keďže aj v tomto prípade sériovým vraždám dominovala náboženská tematika a samotný vrah sa tváril akoby robil tým ľuďom láskavosť. Ale celý ten vyšetrovací proces mi prišiel miestami až príliš absurdný, obzvlášť pri "čítaní" slov z úst mŕtvych - to by fakt nevymysleli ani v bájnych vyšetrovaniach seriálu CSI. Ale ako celok to rozhodne nebolo úplne na zahodenie, hoci Susan Sarandon v úlohe depresívnej detektívky nebol zas až tak šťastná voľba. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Já se ztotožńuji s většinou uživatelů, kde jsem podle hodnocení většiny usoudila, že moc velké nadšení se nekonalo. Role Hazel v podání Susan Sarandon byla nevděčná, ale ona prostě umí, to se jí upřít v žádném případě nedá i když bych uvítala s jásotem daleko větší ponor do její postavy. Takhle působila jen jako policajtka, která je věčně přiopilá a nebo pod vlivem prášků a kde se důvod jejího sebedestruktivního chování dozvídám až téměř na konci. Biblická linie, která vedla k sérii vražd, mně vysloveně nesedla, nebo to bylo špatným zpracováním....... já nevím, ale za mě je to ve výsledku nakonec dvojka. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, kdy Hazel Micallef (Susan Sarandon) vstupuje do domu první oběti, tasí svou služební pistoli Glock. Nemá však náboj v nábojové komoře a nemohla by tedy střílet, jelikož spoušť se nachází v zadní "vypuštěné" poloze. (JohnSmith)
  • Příběh je natočen podle stejnojmenného románu, který napsal Michael Redhill. Publikoval ho však pod pseudonymem Inger Ash Wolfe. (Terva)
  • Na Novém Zélandu dostal film rating R-16 za grafické násilí. (Terva)

Reklama

Reklama