Reklama

Reklama

Detektiv z Hongkongu

  • USA Skiptrace (více)
Trailer 1

Policejní detektiv Bennie Chan (Jackie Chan) dostal náročný úkol. Musí vystopovat a dopadnout amerického hazardního hráče Connora Wattse (Johnny Knoxville), který v Hongkongu dluží téměř každému, na koho se podívá. Bláznivý sled událostí z této nesourodé dvojice nakonec učiní spojence, kteří se rozhodnou zúčtovat s jedním z nejmocnějších čínských zločinců - Matadorem. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (122)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Sekne ti to. Ty rány do hlavy ti fakt prospěly." Mám rád Jackieho filmy, ve kterých se mění v křížence veverky, kočky a překvapeného buldočka. A kravinka zvaná Detektiv z Hongkongu je přesně taková. Dějově sice poněkud pokulhává, ale nepostrádá vtip a dokonce nabízí poučení. Například já už nyní vím, jak se nakupuje v mongolském autobazaru, jak se dobíjí telefon na kole a taky to, že se nechci nikdy zúčastnit slavností bláta. A taky se musím přiznat, že mám slabost pro zlé sexy holky, v čemž mě sibiřský kamion Dasha a šikmooký pavouk Ting Ting naprosto uspokojily. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan je zpět a i ve svých 62. letech stále v plné formě. O to víc to udivuje, neboť už před lety chtěl s akčními rolemi skončit. Dějově se v podstatě jedná o dobrodružné road movie, kde cestuje čínský policista, který má za úkol dovést do Hong Kongu amerického gamblera. Použita je stará známá šablona, kdy policajt je vážný s určitou zodpovědností, zato člověk kterého vede je až neuvěřitelně živý a hlavně ukecaný. Jackiemu tu sekunduje Johnny Knoxville. Ano, to je ten z ´Jackass´. Takže je jasné, kdo se nejvíce stará o zábavu, i když se Jackie také nenechává zahanbit. Svůj humor během soubojů ani zde nevynechal. Celkově to však už přeci jen není ono co dříve. Příběh je značně jednoduchý, průměrně zábavný, dostatečně akční a příjemně odsýpá. Je to film ve stylu 90. let a tak značně rychlé a přeefektované scény tu nejsou. Během natáčení akčních scén se však tvůrci opět nevyhnuli použití lan, což je v mnoha případech vidět. Jiné to už prostě nebude. Film tedy svou atmosférou připomene staré dobré snímky tohoto druhu. Vyloženě pecka z toho nebude, ale za zvážení rozhodně stojí. ()

Reklama

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Harlinova režie v akčních scénách byla jenom průměrná, což bylo pro mě největší zklamání. Dalšim kamenem úrazu se stal scénář, ve kterym se sice objevilo pár dobrejch vtípků (Adele, velikost podprsenky), nicméně často byl až příliš crazy, infantilní a šablonovitej. A třeba různý folklorní tradice mi přišly do příběhu nepřirozeně zakomponovaný (Bennie Chan je vždycky nezapomněl vysvětlit). Renny Harlin už má sice svý nejlepší léta za sebou, ale od jeho spolupráce s Jackie Chanem jsem čekal přece jenom víc než "reklamu" na čínskou kulturu a přírodu, dvě silnější hvězdy. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Není to dobrý. Jackie Chan se vpravil do pozice, kdy je v Číně hluboce uznávaný a myslí si, že mu světově projde úplně všechno. Kombinace s Johnny Knoxvillem by totiž za jiných okolností mohla být parádní, ale nesmělo by se to natočit jako instruktážní video, jak natočit špatný film. Kromě první akční scény byl celý film naprostý děs a já si říkal, jestli to vůbec stojí za to přetrpět do konce. Děs, běs! Věřte mi, že akční béčko Mistři hazardu mělo úplně jinou úroveň než tento kousek. A přiznám se, že mě to hodně mrzí. ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Nezvládnutý pokus o buddy comedy, ktorý nemá energiu, šťavu, kde nefunguje humor, akcia je natočená väčšinou zle, strih a hudba sú otrasné, príbeh a dialógy o ničom, slušný budget nevidno a kde je evidentné, že natáčanie nikoho nebavilo. Knoxville je unavený a totálne znudený, Harlin evidentne zabudol aj úplné základy (alebo po svojom úpadku za posledných 10 rokov rezignoval). Chan sa snaží ako vie a niekde v prapočiatku mal asi dobrý úmysel, ale brzdí ho režisér aj herecký partner, film zaspal dobu (časy kedy jednoduchý štýl á la Rush Hour stačil sú preč) a Jackieho nevyhnutne dobehol aj vek. 62-ročný odfarbený pán v rokoch sa snaží hrať akčného hrdinu, single policajta čo nemá vyriešené vzťahové veci a trochu smutný je fakt, že v akčných scénach sa táto ikona musí nechať zaskakovať kaskadérmi, prípadne je choreografia už nutne krotká (hoci na pár miestach ukáže, že má na svoj vek stále neuveriteľnú fyzičku). Klobúk dolu, že vo svojom veku stále maká, ale chce to lepší tím ľudí za/pred kamerou a projekty, ktoré budú viac stavané na jeho vek a ktoré sa nebudú snažiť unaveno a kŕčovito predstierať, že je rok 2000. ()

Galerie (204)

Zajímavosti (8)

  • U závěrečných titulků běží nepovedené záběry a scény z natáčení. (Matej.Krajci)
  • Telefóny používané vo filme sú značky HTC. (belinko)

Související novinky

Stifler jako další ukecaný kámoš Jackieho Chana

Stifler jako další ukecaný kámoš Jackieho Chana

24.10.2013

Neříkal Jackie Chan něco o tom, že končí s akčními filmy? Každopádně to dlouho neplatilo. Už v lednu začne natáčet akční dobrodružnou komedii Skiptrace, ve které se určitě nevyhne pokusům o… (více)

Reklama

Reklama