Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Letní komedie Zdeňka Trošky je úsměvným obrázkem ze života v současné vesnici, která s nadhledem a komediální nadsázkou, tak trochu v duchu Slunce, seno, sleduje kupící se nedorozumění a souhry náhod, které pořádně zamotají hlavu její obyvatelům. V příběhu nechybí láska, žárlivost, závist, intriky a zejména vtipné okamžiky, v nichž se někteří i najdou. Příběh začíná tam, kde první díl skončil: drbna Horáčková vybíhá z domu naproti mladým hokejistům, kteří přijeli navštívit svého dobrého kamaráda a spoluhráče na nedalekou chalupu, aby tu aspoň pár dní trénovali i odpočívali. Horáčkovou okamžitě napadne pozvat svou vnučku, šikovně ji narafičit sportovcům do cesty – třeba se jí nějaký všimne a holka udělá terno. Nevydrží a pochlubí se svým nápadem ostatním babkám. Zápletka se dále točí okolo pomsty Horáčkové starostovi Stehlíkovi, kvůli kterému musela opustit místo tajemnice na místním úřadě..... do vesnice přichází kontrolor z „kraje" a netuší, co tu na něj čeká, co všechno bude muset řešit a právě díky tomu se odehrává spousta humorných situací... A nad tím vší bdí mladý farář s trochu netradičním a dvojsmyslným jménem... (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (413)

ghatos odpad!

všechny recenze uživatele

Vy, kterým se líbí ubohost, hloupost, debilita, přehrávání a nemáte žádné nároky běžte a vezměte si své peníze i potřetí a běžte živit Troškovo obludárium. Tohle má asi tak úroveň Blesku, co prodává smrt I. Bartošové nebo proces Kramného. Za tímhle hnusem se skrývá velice smutné poselství. V naší společnosti se často daří všehoschopným netalentovaným hlupákům. Ti nacházejí (což je ještě horší) velké množství spokojených spotřebitelů. A teď k samotnému hnoji. Jeptiška se chová jako ku*va. Žilková se chová jako blbá ku*va (jako vždy). Místní vesnické nány jsou d*vky. Těm radí staré babky, aby nejlépe uspořádali pořádný grupáč, když už tam přijeli bohatí hokejisti (ti mají IQ šumící trávy). To je Troškův rys. Má rád prostituci, prodejnost a lacinost ve všech podobách. Co se týče babek, tak se Troška rozhodl vynést na piedestal starou nebohou skřehotavou paní bez zubů, jenž se zesměšňuje (její představení je k pláči). Je mi líto, tenhle komentář se nedá psát slušně. Na neslušné lidi platí pouze hrubost. Ničemu jinému nerozumí, jejich inteligence jim nedovolí sebereflexi. -100%...nejhorší z nejhorších septiků. PS: Jeho kritika církve už nemůže být primitivnější. ()

Hismael odpad!

všechny recenze uživatele

Zdeněk Troška se hrozně diví, proč se kritikům Babovřesky nelíbí. Vždyt na to ty lidi přišli, tak proč sakra ten kritik neuzná, že se jedná o dobrý film. Problém je prý možná v tom, že třeba citlivé drama kritici ohodnotí kladně, ale Troška točí letní taškařici a to se jim právě nelíbí. Takže vlastně nejde o to, že jsou Babovřesky naprosto dementní nevtipná kravina, ale o to, že jde o lehkomyslnou letní komedii, ve které kritici nemůžou najít uměleckou hodnotu. Cože? Takže když bude nějaká komedie kvalitní, kritici jí ohodnotí záporně, protože je to komedie? Za trest Troška použil jména kritiků ve svém dřívějším filmu (asi Kameňák) a ted má pocit, že to je další důvod proč kritici Babovřesky, ale spoustu dalších filmů, nehodnotí kladně. Po té, okamžitě začíná mluvit o celkem povedené sérii Slunce seno, nejspíš aby navodil dojem, že to má kvalitativně něco společného s Babovřeskami, nebo možná aby zakryl ten seznam špatných filmů až do teď. Pan Troška si dále myslí, že jediný nepřátelé jeho filmů je pár nejznámějších kritiků, ale normální diváci jsou spokojený, film se jim moc líbí, zasmějí se a vše je OK. Jen ty kritici jsou hajzlové co tomu nerozumí a nemají ho rádi. No dobře, ale co lidi třeba jen zde na csfd. To jsou přece obyčejní diváci. Někde se stala chyba, protože film má pouhých 26% a převážně se nikomu nelíbí. Nebo všichni lidi, kterým se Babovřesky 2 libí, tvoří nějakou utajenou skupinu, která jen tiše mlčí? Diváci Babovřesek jsou tvořeni staršími lidmi, kteří do kina chodí tak jednou za rok, o filmy se nezajímají, znají jich pár se Stevenem Seagalem z televize Nova a především sledují nejrůznější laciný český seriály od Ulice až po Ordinaci v růžové zahradě 2. Nemají zájem nějak moc přemýšlet a tak téměř umlácený k smrti touto odpadní televizní zábavou napochodují do kina. Po kinu si jdou koupit kuchařku Ládi Hrušky a k večeru relaxují u pořadu Prostřeno. Troška je docela zábavný v různých televizních pořadech, ale ať proboha už nepíše žádný scénáře. Babovřesky 2 je extrémně nevtipná nudná reklama. ()

Reklama

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Opakuje se to samé, nač jsem žehrala již v prvním díle této (dle mého názoru brzy nekonečné) série: je to tupé, nicneříkající a hlavní dějovou linkou v tomhle díle je příjezd hokejistů (a kontroly z ministerstva), což způsobí hotový poprask na vsi. Ne, nelíbilo se mi to a ani ty vtipy se mi nezdály vtipné. Přemýšlím, co dělí Babovřesky od škváry (odpadu), a nevím. Asi ta naivně letní atmosféra? ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

Víte jak poznám že nejsme v Matrixu ? Protože kdybychom byli Zdeněk Troška by netočil filmy . Dejme tomu že první díl byl tak něják stravitelný , našlo se pár vtipů sice ne niják ojedinělých , ale spíše rádoby vtipů jenže něco aspon bylo . Kdežto tento díl má slušně řečeno hovno a to ani příběh . Možná tomu někdo říká příběh , ale já teda rozhodně ne . Stačilo jen málo a snížilo se to na úroven Tomáše Magnuska a jeho Bastardy 2 , které považuju za nejhorší film . ( 20.6.14/MAC ) ()

Ištván87 odpad!

všechny recenze uživatele

Zatímco jednička byla hlavně demence bez hlavy a paty, tak tady mám dojem, že už si někdo fakt ze mě děla prdelky. Sakra, vždyť Troška už točí přes třicet let, tak jak je možný, že klidně vypustí mezi lidi film, který absolutně žádnou režii nemá. Kameraman nejspíš v životě neslyšel o zákonitostech u velikostí záběrů, scény na sebe navazují neuvěřitelně nahodile, hudba je pořád stejně blbá jako v jedničce, herci si hrají co chtějí, ale rozhodně se to nedá nazvat herectvím. Jediný snesitelný je Jan Dolanský a ten je v týhle skoro dvouhodinový hrůze asi pět minut. Z téhle "komedie" jsem měl depku jak na pohřbu. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Filmový kostel nestál ani v Žabovřeskách, ani v Holašovicích. Stojí v Pištíně nedaleko Zlivu. Natáčeny byly pouze exteriéry, interiéry kostela byly natáčeny jinde. Pištínský farář měl ve filmu dostat roli faráře, ale jelikož se měl jmenovat Vylízal, ve filmu se neobjevil a filmovému štábu nepovolil vstup do kostela. (TuristikaJi)
  • Na začiatku filmu sa jedna z babiek na pionieri namiesto púšťania pohýna stlačením spojky, čo je nereálne. (ČSFD)

Reklama

Reklama