Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Decibely lásky jsou příběhem tří generací, které prožívají své touhy, sny, naděje i zklamání, a přitom nepřestávají věřit na lásku, přátelství a lidské souznění. Okolnosti se mění, ale věčná touha milovat a být milován zůstává... Mladý umělec Dan (Filip Cíl) sní o úspěchu, ale zatím si odpykává veřejně prospěšné práce při úklidu města. Jeho šéfem je Kristián Hovorka (Rudolf Hrušínský nejml.), který spolu s Otou (Pavel Horváth) pracuje v Technických službách na Plzeňském magistrátu, kde mají na starosti úklid města. Dan se na diskotéce seznámí s  Betkou (Alžběta Bartošová), Kristiána zaujme Danova pohledná sestra Danka, která za bratra stále žehlí jeho průšvihy. Ne všechno ale vychází. Betčina nepřejícná kamarádka (Aneta Vrzalová) a její přítel Robert (Jakub Grafnetr) se rozhodnou vše zkomplikovat nefér hrou. A zatímco Danka s Kristiánem hledají cestu, jak konečně zakotvit „v neklidných vodách života", tak Kristiánův táta Láďa (Rudolf Hrušínský ml.) a Betčina šarmantní tetička (Iva Janžurová) dokazují celému světu, že věk je pouhé číslo. Kristiána navíc čeká, spolu s nápravou dávné křivdy, jak mu to radí jeho nejlepší kamarádka Lenka (Lucie Vondráčková), i nalezení „cesty" k dceři Jitce (Marika Šoposká). (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (253)

mira007 

všechny recenze uživatele

Netrpím averzí na Michala Davida, a kdyby se natočilo něco podobně svižného jako Discopříběh tak mu budu tleskat. Jenže v tomhle filmu plném naprosto podprůměrných písniček krom asi dvou melodičtějších to je bída. Pokud bych točil film s písničkama Michala Davida, tak bych tam nacpal všechny jeho hitovky včetně Decibely lásky, která v tomhle filmu zazní jen na pět (!) sekund. Co se týká děje - nula. Jednomu klukovi se líbí jedna holka, dva důchodi vzpomínaj. Nic víc. Dialogy: polovina jich je vzpomínání a sentiment typu, tenkrát když jsem byla mladá a to byly časy. Herecké výkony dejme tomu, ikdyž opuchlý Hrušínský trochu ztratil kouzlo kominického učně. Velké zklamání a nezachrání to ani celkem hezký holky. ()

bourec odpad!

všechny recenze uživatele

Kdybych měl svoji chuť podívat se na ten film řídit hudbou,která je ve filmu obsažená,tak rozhodně film vynechávám.A potvrdilo se ,že v tom filmu je obsažená úplně ta největší žumpa tvorby našich oblíbenejch pohrobků populární hudby.Hodnocení hereckýho umu protagonistů v tomhle filmu bych smrsknul do Hrůši nejmladšího,a sestry Filipa Cíla.Tolik neherectví hned tak nevidíte.O scénáři nelze mluvit,je to snůška blábolů,navíc je toho do hodiny a půl napatláno tolik,že to nemá žádnej smysluplnej konec.A skladbu,kterou zpívá Janžurka s Gottem,nebo pro Gotta sem musel přeskočit.Byla to jen zvědavost,ale dopadlo to přesně tak,jak sem čekal.0%. ()

Reklama

BrianStorker 

všechny recenze uživatele

Snímek má být oslavou lásky, nabitý písněmi Michala Davida. Lásku jsem ve filmu však nějak nevnímal, nebyla zjevná a jasná. Dialogy jsou opravdu podprůměrné, postavy nevýrazné, takže za chvíli přemýšlíte, kdo s kým, proč a jak, v čemž se ve finále nevyznáte a začnete tápat v ději, který zde absolutně chybí. Není-li děj, není ani zápletka a rozuzlení. Ačkoliv obsazení je hvězdné - Rudolf Hrušínský, Rudolf Hrušínský nejml., Iva Janžurová, Roman Vojtek, Lucie Vondráčková - tak skutečně nejlepší herecký výkon odvádí neherec Pavel Horváth. Na film jsem se těšil, protože na hudbě Michala Davida jsem vyrůstal a je to hudba mých teenagerských let. Namísto krásných písní a vzpomínek však přišla facka. Tohle opravdu ne... Jedna * z úcty k M. Davidovi, kterého stejně ve filmu moc neuslyšíte. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Šedesátýprvní nejhorší film historie (v době psaní mého komentáře).....ano, vlastně proč NE!!!!! Tohle je fakt hodně nepovedená záležitost.....krok nazpátek do časů, kdy prominent předešlého režimu seňor David převzal vládu po dinosaurech.....a ještě ke všemu krok do louže. David (Co více dodat), Vondráčková (ta holka se měla narodit o 30 let dříve, to by si čvachtala), nejmladší Hrušinský (zřejmě pan herec po dědečkovy), Cíl (jeho filmové kroky začínají připomínat ty Filipa Tomsi), režie, produkce, scénář, hlavní nástěnkář Miloslav Halík (desítkami snímků otřískaný rutinér)....má cenu pokračovat? Víte co je na tom všem úplně to nejsmutnější (pomineme li, že jde o skutečné dno tuzemské kinematografie)? Nejsmutnější je fakt, že co se týče hereckého projevu, tak nejlépe se presentuje bývalý profesionální fotbalista Pavel Horvát....a to je na zamyšlení! ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Hrušinský nejml. zde opět dokazuje, že jeho volba obživy v podobě prodeje ponožek nebo v čem to vlastně podniká byl ten nejlepší nápad v životě. Výkon Romana Vojtka také nezklamal - stabilně děsný jako vždy. A rozhodně v tom nejsou osamoceni. Tolik amatéřiny! A k tomu nemožné kňourání Mišky D. Bodík za Janžurku, srandovního Horvátha a neodolatelně sebeparodického Karla G s kytarou v závěru... ()

Galerie (39)

Zajímavosti (5)

  • Jedna z najznámejších pesničiek Michala Davida "Decibely lásky" sa vo filme s totožným názvom neobjaví. (danci7891)
  • Film využívá „starších" i nových písniček Michala Davida, jehož hity se staly nedílnou součástí mnoha filmů. Ve filmu zazní nejen původní a legendární písničky jako: Jsou rána tíživá, Nikdo nepřišel, Chtěl bych žít tak, jak se má, nebo Každý mi tě, lásko, závidí, ale i nově zkomponovaná hudba, doplněná písničkami Joe Cockera, Westlife, Barry Whitea, H. Lewise. (Zdroj: Falcon)
  • Tento film podpořil Státní fond ČR pro podporu a rozvoj české kinematografie a jedním z partnerů je Agrofert. (ČSFD)

Reklama

Reklama