Reklama

Reklama

Žena v kleci

  • Dánsko Kvinden i buret (více)
Trailer 1

Po tragické přestřelce, při níž jeden z jeho kolegů přišel o život a další ochrnul, je komisař Carl Mørck přeložen do sklepní kanceláře nově zřízeného Oddělení Q, jež má za úkol protřídit nedořešené a odložené případy a jehož jedinými zaměstnanci jsou komisař Mørck a jeho nový asistent Assad. Stačí jediný den a paličatý komisař se přes výslovný zákaz střemhlav vrhá do řešení případu Merete Lynggaardové, populární političky, která před pěti lety záhadně zmizela při plavbě na trajektu. Jediným svědkem je její duševně nemocný bratr, který byl po události nalezen v podpalubí. Případ byl uzavřen jako jednoznačná sebevražda. Dvojici vyšetřovatelů se však takové vysvětlení nezdá a vydávají se na cestu, která je zavede hluboko do podsvětí plného násilí a zášti, jež se skrývá za kultivovanou tváří Skandinávie. Strhující dánský thriller z pera scénáristy filmového hitu Muži, kteří nenávidí ženy je prvním dílem filmové série o Oddělení Q podle bestsellerů Jussiho Adlera-Olsena. (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (449)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Proč se v tom vrtáš? Je uzavřený. Spáchala sebevraždu.“ – „Jestli mě někdy zabijou, slib mi, že to nebudeš vyšetřovat.“ Pro některé by asi muselo jít o Ženu v peci, aby jim to přišlo dostatečně zajímavé, mně však takhle poctivá dánská (koprodukční) detektivka ke štěstí (vcelku) stačila. Zpočátku mě zaujalo hlavně obsazení, kdy mi hlavou probleskla vzpomínka na Otevřená srdce (i s tématem ochrnutí, i když tentokrát z opačné pozice), nicméně Kaasův detektiv je správně paličatá „osina v zadku“ a Sonju jsem si konečně po delší době vychutnal v zajímavější roli (a ne jak v loňském The Homesmanovi). Žena v kleci má dobře vystavěnou „záhadu“, parádní atmosféru, spoustu hozených klacků pod nohy „Qčkařů“ (ať už v Dánsku či Švédsku), místy dokonce i humor a směrem k závěru slušnou porci napětí. Škoda jen toho zbytečně moc hollywoodského konce (ať už z pohledu kyslíku nebo nezdolnosti postav), který výsledný výborný zážitek bohužel sráží. Nicméně, na slušné 4* to stále ještě je a já jsem hodně zvědavý na druhý díl (zřejmě trilogie). „Pojďme to omrknout.“ – „Jsi si jistý? Slyšels přece Jacobsena.“ – „Moje dánština není tak dobrá, Carle.“ ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Já chci seriál z Oddělení Q! Aneb odložené případy, které nevyřešil hloupý kolega... S charismatickou dvojicí "Šmoulou Protivou" a Arabem jsem se setkala již ve Složce 64, do které jsem se pustila, aniž bych měla ponětí o existenci jeho předchůdců. Žena v kleci je trochu slabší, ale stále poutavý příběh pro všechny milovníky kriminálek. SPOILER Ani mi nevadil happy end, kdy našli pohřešovanou živou v tlakové komoře (i když spíš polomrtvou). ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Jsem nadšený fanoušek knižní série Adlera-Olsena. Se zkušenostmi s knižními adaptacemi jsem mírnil svá očekávání. Zhruba do půlky jsem si v duchu říkal, že to postrádá tempo a šťávu, což vykazuje kniha, od níž se nedá odtrhnout. Ale pak jsem názor začal přehodnocovat, protože především filmařsky, vizuálně se mi film moc líbil. Dalo by se toho hodně vyčítat, jak se to u filmových adaptací slavných knih často děje, ale tak nějak se mi zdá, že se negativa postupně přeměnila v pozitiva, anebo byla zčásti či úplně potlačena. Carla jsem si představoval padesátníka a výše, Lie Kaas se mi s ohledem na věk nepozdával, ale postupně mi to taky přestalo vadit. Fares Fares je výborný Assad, tak nějak podobně jsem si ho představoval. Sonja Richter mě ještě nikdy nezklamala, velmi dobrá volba pro Merete. Ostatně, volba herců je výborná snad ve všech rolích. Film není strhující jako kniha, ale pozitiva převažují. Hurá na Zabijáky. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Občas i neuvěřitelné je možné, ale přece jen se toho tady přehnalo přes moje oči trochu víc najednou, počínaje hororovou scénou se zuby a konče tím zázračným finálem, takže i když jsem vysloveně milovnice severských filmů, tak tady to Mikkel malinko přepísknul a emma tudíž zůstane při zemi s trojkou jak vyšitou. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že to přirovnání k televiznímu pilotu není úplně od věci. Jinak film nabízí podivuhodnou kombinaci absolutního chladu a barevně stylizovaného slow mou melodramatismu, a slovo "podivuhodnou" myslím zejména tak, jak vůbec někoho napadlo smotat tyhle věci dohromady. Za kamenným obličejem Nikolaje Lie Kaase každopádně kamkoliv. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (9)

  • Herec Fares Fares v skutočnosti žije vo Švédsku a pre úlohu Asada sa musel naučiť po dánsky. (Arsenal83)
  • Jedná se o filmovou adaptaci prvního dílu dánské série případů oddělení Q v čele s komisařem Carlem Mørckem. Autorem literární předlohy je Jussi Adler-Olsen. Knižní sérii v České republice vydává nakladatelství Host. (claudel)

Související novinky

Dánové rozjeli filmové série

Dánové rozjeli filmové série

21.12.2014

Dánská kinematografie platí za velmi kvalitní a úspěšně se prosazuje i v zahraničí. V poslední době se tamní produkce zaměřila i na adaptace domácích úspěšných knižních sérií do filmový podob. Zatím… (více)

Reklama

Reklama