Reklama

Reklama

Dívka v pavoučí síti

  • USA The Girl in the Spider's Web (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Lisbeth Salanderová, kultovní postava a hlavní protagonistka slavné knižní série “Milénium“ Stiega Larssona, se vrátí na plátno jako Dívka v pavoučí síti v první adaptaci nedávno vydaného úspěšného bestselleru Davida Lagercrantze. Držitelka Zlatého Glóbu Claire Foy, hvězda seriálu The Crown, hraje svéráznou ochránkyni práv v režii Fede Alvareze, známého průlomovým thrillerem Smrt ve tmě z roku 2016. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 5

Recenze (258)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Je Lisbeth Salanderová nejzajímavější evropskou hrdinkou poslední dekády? Možná je a možná není. Nicméně sledovat tolik let všechny pokusy o adaptace jejích příběhů, to je docela utrpení. Noomi Rapace měla k dispozici trilogii i seriál, Rooney Mara bohužel jen americký remake prvního dílu a teď tu se čtvrtým (!) dílem přichází Claire Foy. Skutečnost, že Hollywood nemá dvojku a trojku je docela legrační. Mě osobně ještě víc baví, že v době Noomi Rapace byla Claire Foy známá jen jako Dickensova Amy Dorritová, což opravdu nevytváří nijak konzistentní práci s kariérou. Co bude příště? Bude nějaké příště? A bude v pátém dílu hrát opět nějaká jiná herečka, která dnes teprve vytváří klasiku v seriálu na BBC? Bylo by to kouzelné, protože takhle už dávno stejně nevěřím na ty plusy, které Milénium mohlo nabídnout. A přitom potenciál té látky je tak velký. ()

berny2468 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film, který nakonec nedopadl vůbec špatně, i přes mé nízké očekávání. Ve výsledku je to sice jen Finchera v mnoha směrech kopírující již třetí verze Milénia s knihou pramálo společného, ale přesto to funguje. A to zejména díky Claire Foy, která to zahrála perfektně, a zajímavě a přehledně natočené akci (když pomineme absolutní závěr)a také díky hudbě, která tolik nestrhává pozornost, ale prostě padne. Ano, lze namítnout, že Blomkvist je zde příliš mladým a že Vicky Kreps dostala po hříchu tak málo prostoru a že (opět) z knihy nezůstalo téměř nic, ale prostě jsem se nenudil a film užil, Ikdyž lepší to mohlo být rozhodně....60%. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Po Fincherovom filme som skúsil ešte túto verziu práve preto, že je to vraj skôr tupý akčniak ako nejaká komplikovaná detektívka. Ale je to až príliš tupé. Vďaka Fincherovmu filmu som bol aspoň v obraze ohľadom vzťahov medzi postavami, ale tentokrát postavy vôbec nefungujú. Herecké obsadenie je oveľa horšie. Akcia tuctová. Hlavná hrdinka sa správa ako taký mix Punishera a Bournea, ale ani na jedného z tých hrdinov sa nechytá. Táto séria nie je pre mňa. 4/10. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Lidově řečeno - Jason Bourne hadr. Lizi je nejen (skoro) neprůstřelná elitní hackerka, ale už také jako dobře cvičená agentka, až téměř superhrdinka. Téměř jsem mávl rukou nad některými nesmysly ve filmu a nechal jsem se unášet na vlnách akce k očekávanému vrcholu. Tam mě nepotěšila nepřehledná bitka, velice potěšil zásah (tedy zásahy) zvenčí a navíc si ještě holky dvakrát pokecaly, abychom věděli všechno. Z původní série a tajemna se vyklubala velká akční jízda, ale z tohoto pohledu byl film uspokojivý. Fanoušky Stiega Larssona možná potěšil méně. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Přepracování kultovní švédské klasiky, nejde tentokrát ve stopách temného thrilleru, jako tomu bylo v remaku od Finchera, ale tvůrci film pojali jako takovou ženskou verzi Jasona Bournea a výsledkem je řemeslně slušný, ale jinak docela nevýrazný thriller. Tempo je naštěstí natolik svižné, že film nestihne nudit. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (6)

  • Na mostě po honičce v autě (cca v čase 56:00), když Lisbeth (Claire Foy) zastaví, tak první auto stojí na mostě pokaždé jinak. Jednou stojí rovně a podruhé napříč přes silnici. (Záry)
  • Natáčelo se od ledna do dubna 2018 v Německu a ve Švédsku. (Varan)
  • Při výbuchu v bytě Lisbeth (Claire Foy) skáče do vany plné mléčně zbarvené vody, ale v následujících záběrech ze dna vany na Lisbeth je voda krásně průzračná. (Twyer)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Claire Foy je nová Lisbeth Salander

Claire Foy je nová Lisbeth Salander

18.09.2017

Série Milénium bude v kinech oficiálně pokračovat bez Rooney Mary a Daniela Craiga. Tedy série... americká verze se dočkala jediného dílu, po němž přišla dlouhá pauza a teď se bude rebootovat.… (více)

Reklama

Reklama