Reklama

Reklama

Spider-Man: Homecoming

  • USA Spider-Man: Homecoming (více)
Trailer 2
USA, 2017, 133 min

Režie:

Jon Watts

Předloha:

Stan Lee (komiks), Steve Ditko (komiks)

Hrají:

Tom Holland, Michael Keaton, Robert Downey Jr., Marisa Tomei, Jon Favreau, Gwyneth Paltrow, Zendaya, Donald Glover, Jacob Batalon, Laura Harrier (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Mladý Peter Parker / Spider-Man (Tom Holland), který velkolepým způsobem debutoval ve filmu Captain America: Občanská válka, se ve snímku Spider-Man: Homecoming začíná více sbližovat se svou nově získanou identitou pavoučího superhrdiny. Peter, nadšený ze svých zážitků s Avengers, se vrací domů, kde žije se svou tetou May (Marisa Tomei) pod bedlivým dohledem svého nového učitele Tonyho Starka (Robert Downey Jr.). Peter se snaží vrátit ke svému běžnému životu - což mu komplikuje touha dokázat, že by Spider-Man mohl konat mnohem větší skutky, než kterých se zatím odvážil - ale když se objevuje nový padouch Vulture (Michael Keaton), ocitá se v ohrožení vše, co je pro Petera skutečně důležité. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (1 018)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Moc jsem si od Spider-Manovy puberty nesliboval, o to více jsem byl překvapen! Zmatkář Parker má vskutku divoké začátky dospívání a okolí mu je příliš neulehčuje. Keaton předvedl obrat o 180 stupňů - tedy od Batmana k Vultureovi. A jako padouch je výborný. Jízlivý a ironický Stark píchá jako klubko ježků, ale směrem k závěru je jasné, jaké má jeho chování cíl. Výborná akce (asi nejlepší je trajekt v ohrožení), solidní triky, vcelku dobré i 3D. Snad jen občas byl Spider-Man příliš počítačově gumový, ale dalo se to snést. Ostatně Spidey je takový pavoučí gumák i v comicsech. A pak je neuvěřitelně vtipný! Tedy kino se nesmálo tak často, jak by podle mě mělo, jenže pro děti, kterých byla většina, dospělácké hlášky zkrátka vtipné být nemohly.... Objektivně 4 hvězdy, pátou ale zkrátka musím za Ramones - Blitzkrieg Bop! ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Truly Amazing Spider-Man... už dlouho jsem neměl pocit, že by film dokázal tak perfektně odrazit nějaký komiks, od feelingu přes vizuál až po ústřední postavu, která může aspirovat na Buellera dnešních teenagerů (na to film ostatně rovnou odkáže). Keaton fantastický a thrillerová sekvence z auta je jeden z nejsilnějších momentů v celým MCU. Potěší záporák s lidskou motivací, komorní vyústění a po hrozně dlouhé době i sidekick, který je opravdu roztomile vtipný po celou stopáž. Odpůrce rebootů navíc mile překvapí, že i tenhle Spidey je svůj a rozhodně si ho nelze splést s Maguirem či EMO-Manem, ani zbytkem Marvelovek. To kličkování napříč žánry je u Marvelu vlastně čim dál víc obdivuhodné. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Asi jeden z tých najmenej záživných Spidermanov. V prvom rade záporák bol všedný a málo výrazný. A kladné postavy zase síce dokázali miestami pobaviť, pričom aj humoru by sa tu trocha našlo (hlavne keď išlo o toho obézneho Spidermanovho spolužiaka), avšak na nejakú super zábavu to aj tak nestačilo. Navyše aj akcia bola iba taká priemerná. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Vlastne ma to celkom prekvapilo. Spider-Man nikdy nepatril medzi mojich obľúbených zošitových hrdinov, ale toto ma fakt bavilo, pretože to ani taký čistokrvný Spider-Man nebol. Našťastie sme sa nemuseli pozerať na zas ten istý príbeh, ale dostali sme Spidyho zakomponovaného do sveta Avengerov a to je to čo ma vlastne bavilo. Už od začiatku ma to chytilo, kde sa predstavil Keaton ako zaporák a kde sa vysvetlil Spideyho príchod do občianskej vojny. Bavil ma Tony Stark, Happy a narážky na Avengers, ale predovšetkým Spider-Man a jeho oblek, ktorý ponúkol niečo nové a zároveň zábavné. Dosť dobre zapadol aj Tom Holland, ktorý mi úplne v občianskej vojne nesedel, no teraz ukázal svoje pavučie kvality. Bolo fajn, že Peter Parker moc nesedel v škole a nemusel baliť lásku svojho srdca, navyše to vždy trvalo iba par minút a zároveň to bolo celkom vtipne, potešilo, že namiesto toho Spidey lietal po vonku a naháňal Keatových zločincov. Navyše Michael Keaton mi prišiel ako jeden s tých lepších záporakov od Marvelu. Stručne a jasne je to vtipne a úderne, miestami mi prišli efekty slabšie a akcie tiež neboli najlepšie s MCU, ale ako celkom to výborne šľape a hlavne baví. Obľúbený soundtrack: Spider-Man: Homecoming Suite. P.S.: po-titulkové scény sú dve. 80% - 4* ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $175miliónovTržby USA $334,201,140Tržby Celosvetovo $880,166,924 ▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $52,764,296║ Tržby za predaj DVD v USA $19,254,572║ Úvod bol taký nemastný neslaní, nemalo to nejaký extra náboj, začal som mať obavy že to bude zas niečo na silu kuchtené. Domáce videa Petra Parkera boli takmer bez šťavy. Postupne ako nám je približovaná táto postava tak si na nového herca Spidermana juniora chlapca zvykáme. Naladíme sa na určitú škáru zábavnosti, na nejaké tie kúsky, testovania, vylomeniny, či nemotornú akciu. Iron Man mi tam ale moc nesedí, rovnako ako jeho šofér, tých by som vypustil. To už skôr Michael Keaton bol zaujímavejší, aj keď zas ide v celku o ľahký scenáristický nástrel, proste o dej ktorý nemá až tak moc čím strhnúť. Našťastie ten mladistvý mód študákov tu ako tak funguje, ich frky, kiksy, či Parkerové zaľúbenie do pohľadnej potmavšej dievčiny a v rámci ako takej uvoľnenosti a zábavnosti to má bližšie k Ant-Manovi, takže sa to dá dobre zniesť. /videl v kine: 80%/ ()

Galerie (102)

Zajímavosti (74)

  • 21. apríla 2016 sa oficiálne potvrdilo, že Robert Downey Jr. si zopakuje svoju úlohu ako Tony Stark/Iron Man. Film so Spider-Manom (Tom Holland) tak prvýkrát obsahoval ďalší superhrdinskú postavu z vesmíru MCU. (chesterko)
  • Jde již o druhý film, v němž se Michael Keaton (Vulture) objevil v kostýmu ptáka. Předtím to bylo ve filmu Birdman (2014) o upadající kariéře herce komiksové postavy. Tato postava byla inspirována samotným Keatonem, který ztvárnil postavu Batmana ve filmech Batman (1989) a Batman se vrací (1992). (MatyasF)

Související novinky

Třetí Deadpool zůstane sprostý

Třetí Deadpool zůstane sprostý

05.06.2022

Scenáristé Rhett Reese a Paul Wernick (Deadpool, 6 Underground, Zombieland) se čerstvě vyjádřili na téma třetího Deadpoola, který poprvé vznikne pod hlavičkou studia Disney, a dvojice nyní chtěla… (více)

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

29.04.2022

Tento týden probíhá ve Spojených státech akce zvaná CinemaCon, na níž jednotlivá studia prezentují novinářům a všelijakým insiderům své nadcházející snímky. Jen za posledních pár dní jsme se tak… (více)

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

17.12.2021

Jak se očekávalo, tak se děje - a vlastně v ještě větší míře, než mělo. Spider-Man: Bez domova podle odhadů v předpremiéře vydělal 50 milionů dolarů, což je třetí nejvyšší číslo v historii nezávisle… (více)

Pitt a Clooney opět pohromadě?

Pitt a Clooney opět pohromadě?

25.09.2021

Mezi velkými hollywoodskými studii právě zuří nová bitva. Sony, Lionsgate, Apple, Netflix, Amazon, Annapurna, Universal, MGM i Warner Bros. se údajně v těchto dnech přetahují o práva na nový thriller… (více)

Reklama

Reklama