Reklama

Reklama

VOD (1)

Romulus a Remus, dvojčata královského původu, byli v dětství opuštěni, ujala se jich však vlčice a později starý pastýř, jenž oba chlapce vychoval. Když dospějí, vydají se na dobrodružnou cestu, během níž jim osud staví do cesty ty nejtěžší překážky, které musí překonat. Nebezpečí, úklady i láska čekají na bratry ještě dřív, než stanou u zrodu Říma... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (55)

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Navonok vyznie ako veľký epos s vážnou tématikou, ale vo vnútri iba šedý priemer so svalnatými bratmi a veľakrát videnými gestami, priemernou réžiou a menej nápaditým scenárom. Ako nádejný európsky historický veľkofilm mierne pokuľháva, čo ale nie je nikoho veľká vina pokiaľ sa nestavia do kategórie prvej ligy. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Z tohoto historického velkofilmu na mě opět dýchlo půvabné kouzlo starých filmů. Pověst o rozdílných dvojčatech, které zachránila vlčice, poté vychoval prostý pastýř a stála u zrodu Říma, je zpracována velmi pěkně, moc se mi líbila výprava, chlapiska jak hory a ženy krásné tak, až se tají dech (zejména Virna Lisi) + příjemný hudební podmaz. ()

Reklama

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Toto byl jeden z prvních filmů na VHS, který jsme si pořídili s videem, zázrakem tehdejší doby. Jako malá jsem ho viděla snad stokrát a teď, po návratu z Říma, jsem cítila tak trochu povinnost podívat se zase, bohužel s českým dabingem. Tehdejší verze byla s titulky, takže jsem se cítila trochu ochuzená o ten temperamentní jazyk, nicméně můj obdiv zůstává. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

Tento film patrí zo žánru ,,sandálových eposov" béčkovej kategórie, ktorých sa behom 60-tych rokov vyprodukovali celé desiatky u nás medzi najznámejšie. Známy príbeh dvoch bratov je tu podaný pomerne presne, teda z hľadiska legendy, inak asi veľmi historicky presný nie je. Samotný scenár je dosť naivný (bez akéhokoľvek odporu sa obyvatelia Alba Longy pridajú k bratom, keď je mesto v plameňoch), v rámci daného žánru sa však jedná o ten lepší prípad, rovnako na tom sú aj herecké výkony. Najviac tak vo filmu zaujme teda hlavné herecké duo, treba však povedať, že Remov prerod na zápornú postavu je tu veľmi stroho a skratkovito podaný a tragika jeho postavy je v závere nezvládnutou (čo sa aj dá od kulturistov čakať?) čiže víťaznejšie a to nielen zo záverečného súboja (americký názov filmu je neuveriteľne komerčný) vychádza postava Romula. S kladov filmu, ktoré ešte stoja za zmienku je to síce melodicky jednoduchá, avšak silne hrdinná hudba a kamera, ktorá svoje kvality dokonale ukáže v širokoúhlom formáte (mal som možnosť vzhliadnuť aj orez vo formáte 4:3, čo filmu dosť ubližuje). ,,TU KONČÍ LEGENDA. POTOM ZAČALI DEJINY NAJVäČŠIEHO MESTA NA SVETE. DEJINY VEČNÉHO MESTA. MESTA RÍMA." ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Historický film podle pověsti o vzniku města Řím (v originále Roma - podle zakladatele Romula) ocení především milovníci starších výpravných filmů. Kdyby tento film vznikl v dnešní době, určitě by dialogy vypadaly trochu jinak, ... ne tak toporně úsměvné (tedy alespoň v původním CZ dabingu). Naivní jednání prostého lidu pod vedením dvou bratrů Romula a Rema je poněkud zarážející, leč asi pochopitelné. V období 750 let před naším letopočtem vládla silná ruka a slabí se bezvýhradně podvolovali vůdčím osobnostem (eh, ... není to tak vlastně dodnes?). Kdo nerad ve škole studoval dějepis, tomu může být tento film nápomocen k doplnění chybějících vědomostí. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (7)

  • Producenti pôvodne chceli, aby Steve Reeves (Romulus) hral aj postavu Rema. On však dvojitú rolu odmietol a odporučil Gordona Scotta. (misterz)
  • Steve Reeves (Romulus) a Gordon Scott (Remus), ktorí hrajú vo filme dvojčatá, sa v reálnom živote nenarodili v rovnaký deň, ale v rovnakom roku - 1926. (misterz)

Reklama

Reklama