Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Amy se ztratila v den pátého výročí svatby s Nickem. Vše naznačuje, že nezmizela dobrovolně. Zoufalý manžel organizuje rozsáhlé pátrací akce a snaží se dělat vše možné pro to, aby se jeho žena našla. Pokud možno živá. Paralelně s tím probíhá policejní vyšetřování, které kromě Amy hledá i člověka, jenž má její zmizení na svědomí. Všechny stopy, nalezené důkazy a svědectví Amyiných blízkých ale ukazují právě na Nicka. Kdo to vlastně je? Trpící oběť zločinu, nebo cynická zrůda, která vodí policii i veřejnost za nos, aby ze sebe sňala podezření? Kdo má pravdu? Jak ji poznat? A co se vlastně stalo s Amy? Na znepokojivé otázky se vrší další a odpovědi zoufale chybějí. Trpí tím především Nick, který se z miláčka médií proměnil ve veřejného nepřítele číslo jedna. Dobře ví, že když se Amy nebo strůjce jejího únosu nenajdou, ponese si cejch až do konce života, který možná stráví za mřížemi. Pokud ovšem nemá Amy skutečně na svědomí. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (2 177)

emma53 

všechny recenze uživatele

Komentářů už je tady hafo, tak já jen ždibec přihodím. Začátek byl mírně chaotický, ale postupně jsem se do toho položila a jasně, že jsem nevěřila tomu, kdo nám byl předložený na tácku jako únosce a vrah. Líbilo se mně postupně gradující napětí, aby mně při závěrečné tečce spadla brada. Ale nenechte mýlit, tam jsem totiž byla mírně zklamaná a myslím, že když Gillian Flynn přepsala pro potřeby filmu konec, tak příběhu trochu ublížila. To je ale asi jen můj subjektivní dojem. Zmizelá hrála jak o život a s radostí bych Rosamunde Pike nějaký ten filmový dárek v podobě nějaké té sošky přála. A co se týká Bena, začínám přemýšlet o tom, jestli za tou kamerou mu to přece jen nesedne víc. Že by ten Nick byl až takový truhlík ? Malinečko mi to tam zaskřípalo, ale vem to.........jinak velmi dobrý nervák, o tom žádná :-) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,KDYŽ SE DVA LIDI MILUJÍ A NEFUNGUJE JIM TO... TO JE PAK SKUTEČNÁ TRAGÉDIE…" /// Manželství plné štěstí z předstírání… Zmizelá, to není „jen“ Fincherova fantastická schopnost bejt silnej v monolozích (dialozích) a násilnejch scénách (možná by bylo lepší jednotný číslo). To je především román, který si Gillian Flynn sama přepsala do scénáře, takže její hra na kočku a myš je poskládaná podle jejích představ. Vznikl tak film o vztahu, kde chlad nahrazuje emoce, plnej skvělý Rosamundy Pike a atmosféry. Manželství má mnoho podob. A jaký je to vaše? /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2012 napsala Gillian Flynn, neznám. 2.) Chci ukázat dětem, jak to vypadá, když se Barbie nasere na Kena. 3.) Thx za titule ,,Milhouseon“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Gillian Flynn / Predloha: Gillian Flynn - Gone Girl | Hudba: Trent Reznor, Atticus Ross | Distribúcia: 20th Century Fox | Štúdio: Regency Enterprises, Pacific Standard | Rozpočet: 61 miliónov $ | Tržby: 368,000,000 $ | Ocenenia: - || Pokud bych chtěl popsat všechny aspekty, z kterých se dá tenhle film vnímat, trávil bych nad tímto komentem několik hodin. A nakolik nemám takovou trpělivost jako "Matty" nebo "Shadwell", zhrnu to do pár řádků. Gone Girl byl pro mně mnohem víc fungujícím filmem ze stránky scenáře, který vykresluje dopad mediálního smogu na životy lidí, než ze stránky thrillerové. Ta základní linka o zmizení a následné zvraty jsou působením na diváka tak rozporuplné, že člověk si musí vybýrat, zda to chce vidět přes vážné, nebo satiristické bríle. Tenhle pocit během celé metráže zadupává do země jakoukoliv možnost vývoje emocí diváka vůči postavám. Navíc, proměna postav v naprosto jinou náturu je tak rychlá, že i napříč geniálním hereckým výkonům působí skratkovitě a nevysvětlitelně. Dalo by se říct, že pokud bych hodnotil Gone girl jako thriller, byl bych z něj vážně sklamaný. Naopak, umění vykreslit moc justice a médií dramatem po Fincherovsku, je to bezesporu delikatesa. Nechci kradnout strukturu komentařů uživateli "Fr", ale jsou určitě dva důvody, proč se musí "Zmizelá" aspoň jednou vidět: 1.: Ben Affleck bude svou jednotvárností dokonale chladným ale žel i "prázdním" Batmanem. 2.: Neil Patrick Harris se může snažit sebevíc, (a byl fakt jinej) ale stejně vněm budu vidět ješte minimálně 5 let Barneyho Stinsna... 80% | CineStar Anděl Praha, 15.10.2014 | ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Dlouho, ale opravdu hodně dlouho jsem neviděla takhle napínavý film. Je tak hrozně napínavý, že jsem už po první větě měla chuť přetočit film na konec, abych zjistila jak to dopadne. Mísí se tu tolik věcí, které ve filmech miluji. Nečekané zvraty, poutavé vyprávění hlavní hrdinky a... jedna velká hra. A nejlepší na tom je, s jakým nadhledem až chladností je to natočeno. K hereckému obsazení také nemám výtky. Jsem prostě a jednoduše nadšená a pokud se mě tenhle rok někdo zeptá na doporučení filmu, okamžitě ze mě vypadne tenhle. No nic, o víkendu si jdu koupit knihu. 5* ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Další grafomanská kravka s hlubokým hrtanem použila tak zvaný Roulingovský gambit, praštila rukopisem plagiátorského braku o stůl významného nakladatele, načež klesla do kolen a nasoukala si na mandle jeho ego. Poté rozkošnicky polkla, vytáhla mu z kapsy saka hedvábný kapesník s monogramem, decentně si s ním utřela koutky, bradou pokynula k tomu stohu áčtyřek a pronesla: „Ňu Jork tájms bestselr, dost dobře taky lížu koule!“. Téměř sedmdesátiletý veterán jen zkušeně mávl kouzelným marketingem a stalo se. Ve druhém kole obdobným způsobem vycucla cévku z židáckého ředitele Lišky dvacátého století a jsem docela zvědav, kdy půjde do hetryku a udělají z toho ještě počítačovou hru. Moše však naštěstí nechtěl nic riskovat, a tak si na to najmul Davču, o němž je známo, že dokáže udělat zábavný a řemeslně perfektní sryler i z návodu na obsluhu automatické pračky. A Finčr opět odvedl dokonalou práci, jen je hrozná škoda, že ještě před naší milou „spisovatelkou“ vkleče svíral půlky majitele studia i Ben „Koženátvářsrigormortis“ Eflek a předfeloval si tak jako obvykle opci na nejbližší výraznou hauptku. Slečna Píková s Bárnym sice dělají všechno proto, aby smázli divácké trauma z tohoto ochrnutého klauna, nicméně když člověk vidí, jak za dvě hodiny poměrně emoční role doslova a do písmene jednou af(l)ektovaně zamrká a vykouzlí jeden jediný tetanický úsměv, při němž mu nepochybně museli do koulí pustit dvěstědvacet, aby vypadal alespoň trochu jako od přirození, zmítá jím pocit zmaru a názor, že i vyřezaná marioneta Kašpárka by za tento part dozajista sahala na Oskara. Ze zoufalství sice ve filmu vytáhl i čuráka, avšak to heterosexuálního kritika maximálně tak dokonale „obměkčí“ a nakonec jej stejně jen tvrdě pošle do hajzlu. To chladná britská pichna Rozamunda, to je jiná káva. Ta vypadá, že při vhodném kaučingu zvládne jakoukoliv polohu, herecky naprosto oslnila a i přes výraz kapku šmrncnutý downem neuvěřitelně apeluje, až by jí jeden klidně úplně zadarmo vyvložkoval komín a odvzdušnil radiátory, aniž by musela příliš škemrat. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (51)

  • David Fincher obsadil Emily Ratajkowski na odporúčanie Bena Afflecka. Fincher ju vôbec nepoznal, ale Affleck mu ukázal hudobné video Robina Thickeho Blurred Lines (2013), kde vystupovala nahá. Na Finchera počas nakrúcania zapôsobila jej pracovná morálka, pretože, ako ona sama povedala: "Bola som pripravená byť študentkou a on je najlepší učiteľ. Chce urobiť sto záberov a ja ich chcem urobiť pre neho." (Arsenal83)
  • David Fincher uviedol, že jedným z dôvodov, prečo obsadil 35-ročnú Rosamund Pike ako Amy, bol fakt, že jej ťažko hádať vek a mohla by byť považovaná za staršiu, ale aj mladšiu ženu. (Arsenal83)

Související novinky

Tim Burton chystá remake klasického sci-fi

Tim Burton chystá remake klasického sci-fi

02.02.2024

Režisér Tim Burton se v současnosti plně věnuje postprodukčním pracím na svém nejnovějším snímku Beetlejuice Beetlejuice, jenž by měl vzít světová kina útokem letos v září, nicméně ani toto pracovní… (více)

Noir Film Festival 2022: Filmy na černé listině

Noir Film Festival 2022: Filmy na černé listině

12.08.2022

Noir Film Festival letos slaví 10. narozeniny. Unikátní žánrová akce, která se v roce 2013 poprvé konala na hradě Kokořín a rok poté se přestěhovala na hrad Křivoklát, se již podruhé v řadě bude… (více)

Fincher chystá film se scenáristou Sedm

Fincher chystá film se scenáristou Sedm

24.02.2021

Tak se zdá, že starý dobrý David Fincher se přece jen vrací. Režisér pecek jako Sociální síť či Zodiac totiž nejenže chystá nový film, zároveň se ale bude jednat o temný thriller z pera scenáristy… (více)

Reklama

Reklama