Reklama

Reklama

Neon Demon

  • Francie The Neon Demon (více)
Trailer 4

Jesse je mladá, krásná a má onu tajemnou esenci, která ji vyčleňuje ze zástupu dokonalých krásek ucházejících se o svých pár let slávy na módních molech v Los Angeles. „Kdo by chtěl zkyslý mlíko, když může mít čerstvý maso", utrousí na její adresu jedna ze závistivých kolegyň. Neonový puls fashion světa pohlcuje Jesse natolik, že přehlíží varovné signály. Za marnivými kulisami kultu krásy totiž dříme dávné zlo, které se živí nevinností. (Film Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (339)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

...Chceš být jako oni ? Nechci být jako oni. Oni chtějí být mnou.... Tak Dakotě vyrostla velká konkurence. Sestřička umí. Svojí roli zahrála na výbornou. Nevinnost jí úplně číšila z očí. Tenhle snímek jsem dlouho odkládal. Na jednu stranu mě lákal, ale na druhou stranu se i do něho zase moc nechtělo. A smíšený pocity mám i po dokoukání. Audiovizuálně působivé. Obsahově neuspokojivé. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdinka se přestěhuje do Los Angels,aby nastartovala modelingovou kariéru a vzhledem k tomu, že jsou všichni ohromeni její natural beauty, její kariéra roste enormní rychlostí, což některé konkurentky nemohou nadále snášet. Film má pomalejší tempo, příliš se v něm ani nemluví, jsou zde velmi dlouhé záběry, ale za to fantastická kamera a audiovizuální zážitek. Horor možná tak posledních 15 minut, zbytek je spíše hypnotická a audiovizuální Drama, ale má to leccos do sebe. PS: hlavní hrdinka se mi nepáčila. 60% ()

Reklama

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Podľa očakávania sa na to dobre pozerá, režisérov hypnotický audiovizuálny štýl nechýba a malým prekvapením bolo, že modelky hrajú presvedčivejšie než niektorí hereckí „veteráni“ (áno, Keanu Reeves, hovorím o tebe). Necelé 2 roky starý, nenápadný, tematicky spriaznený a obsahovo plnší STARRY EYES sa mi však pozdával oveľa lepšie, nehovoriac o tom, že narozdiel od Neónového démona nebol tým (údajným) hororom iba vo finále. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Bezkonkurenčně ten nejnudnější Refn, jakého jsem dosud viděl. Po rozpačitém Only God Forgives jsem doufal, že nám divákům "nezlynchovatí", tedy nestane se nesrozumitelným a pozérským, zatímco on se stal jen nudným... což je ale snad ještě větší zklamání. Mimoto asi málokterá sféra lidské společnosti nebo činnosti se mi hnusí víc, než sféra tzv. modelingu a všeho a všech okolo něho. A i když to nebyl tak úplně obyčejný a středoproudový film o modelkách, čerta starýho je mi do toho, jestli v něm byl nějaký ten symbolismus a surrealismus a kdoví co ještě, nebo že byl estetický, a že k němu hrála hezká hudba... prostě mě to nebavilo ani za mák. Nakonec ale přece jenom dávám slabou třetí, a to za Harringtona, za pumu, za dobrou poslední půlhodinu která leccos zachránila, a zvlášť za scénu s nekrofilní lesbou - až dodnes mě totiž vůbec nenapadlo, že by nějaké nekrofilní lesby mohly existovat. Jdu teď spřádat plány na námět a scénář pro nějaký hodně bizarní a perverzní film o nekrofilních lesbách, který pak bouchnu do Hollywoodu a už mě tady neuvidíte. A ty, Refne, jdi snad radši zase točit ty tvoje staré dobré filmy o pasácích, zlodějích a feťácích. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Něco mezi třemi až čtyřmi hvězdami. Refn se nechal unést lyrikou do absolutna - přílišná snaha hudbou, barvami a nekonečně dlouhými záběry vynést atmosféru filmu skrze oblaka do vesmírných výšin. Ale i tak se podařilo dostat do jádra ženské mysli a ponořit se na dno světa krásy. Ani se mi nechce věřit, že to točil muž. .. Věřím, že pro muže snímek není tak jedlý jako pro ženy. (Beauty isn't everything. It's the only thing.) ()

Galerie (55)

Zajímavosti (16)

  • Během natáčení režisér Nicolas Winding Refn namísto klasického "Akce!" křičel "Násilí, zkur*****i!". (Hal_Moore)
  • Natáčení filmu probíhalo na několika místech Los Angeles (např. na Hollywood Boulevard v Hollywoodu, v historické rezidenci a statku Canfield-Moreno Estate v Silver Lake, na Sunset Boulevardu), na dalších místech v Kalifornii (The Pasada Motel v Pasadeně, Malibu) a během závěrečných titulků je scéna ve vyschlém jezeře Bristol Salt Flats v Amboy v Kalifornii. (noelcoward73)
  • Film byl natočen chronologicky. (Hal_Moore)

Související novinky

Be2Can: Filmy z Berlinále, Benátek a Cannes

Be2Can: Filmy z Berlinále, Benátek a Cannes

30.09.2016

Festival Be2Can, který se uskuteční v kinech v Praze, Brně, Ostravě, Olomouci a Zlíně od 6. do 12. října 2016, zveřejňuje kompletní program, jehož ozdobou bude čerstvá držitelka Ceny poroty z Cannes,… (více)

Po kom půjde Neonový démon?

Po kom půjde Neonový démon?

06.02.2015

Dánský režisér Nicolas Winding Refn (Bronson, Barbar) si řádně nakopnul kariéru s Drive. Jeho předloňský film Jen Bůh odpouští ale naopak všude vyhořel, takže Refn o mainstreamovější pozornost opět… (více)

Refn si vyjde s mrtvými

Refn si vyjde s mrtvými

16.06.2014

Nicolas Winding Refn si po rozporuplně přijatém thajském výletu Jen Bůh odpouští vybíral mezi několika projekty a teprve před pár dny došlo k oficiálnímu potvrzení, že jeho následujícím filmem bude I… (více)

Reklama

Reklama