Reklama

Reklama

Černá listina

(seriál)
Trailer 2
Krimi / Drama / Mysteriózní
USA, (2013–2023), 156 h 23 min (Minutáž: 41–45 min)

Tvůrci:

Jon Bokenkamp

Režie:

Joe Carnahan, Nick Gomez, Vincent Misiano, Michael Waxman, Bill Roe (více)

Hrají:

James Spader, Megan Boone, Ryan Eggold, Diego Klattenhoff, Harry Lennix, Annet Mahendru, Parminder Nagra, William Sadler, Aja Naomi King, Alan Alda (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(10) / Epizody(218)

Geniální uprchlík se sám udá a nabídne FBI pomoc s hledáním dalších padouchů. Ale jen když jeho partnerem bude nováček Elizabeth Keen. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (183)

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodnotit Blacklist jako celek moc nejde. Však přece jen 10 sérií, přes 200 dílů a 10 let. První polovina je parádní. Někde uprostřed jedničky se rozjede hlavní příběh a vás to furt nutí se dozvědět, kdo že to ten Reddington je. Bohužel se to až moc celé vleče a druhých 5 let je o poznání slabší a Megan Boone je sérii od série otravnější. Naštěstí CELÉ drží James Spader, jehož Raymond Reddington je moje nejmilovanější postava ever. Hodiny byste dokázali poslouchat jeho poutavé vyprávění a historky, aby se během několika málo sekund přepnul a on vás nepopravil, protože jste mu překazili obchod. Spader a jeho chraplák se pro tohle narodili a hlavně díky němu jsou vlastně docela fajn i ty poslední série, které ztráceli herce a očividně i rozpočet. Mě to ale stále bavilo. A že je závěr až moc poetický a symbolický? Že se vlastně nikdy nevyřeší ta HLAVNÍ otázka seriálu? Ale kdeže... pusťte si poslední Redův rozhovor s Agnes :-) Dembe, Donalde, Harolde, Arame (škoda, žes nebyl v poslední sérii) a hlavně ty, Raymonde, díky za tenhle výlet do geniálního světa krále zločinu. Byla to jízda! ()

Jeremiasz 

všechny recenze uživatele

Tenhle serial stoji na panu Reddingtonovi:-D opravdu bravurne zahrana postava, ktera me neskutecne bavila celou prvni serii, nektere jeho etudy u me vyvolavaji zachvat smichu i pri vzpomince. Scenare dilcich "pripadu" maji kolisavou kvalitu a nektere souvislosti vam dojdou drive, nez tvurci chteji, ale co, Red je skvely a vsechno to s prehledem prevalcuje jedinym cuknutim koutku. Tesim se na druhou radu! ()

Reklama

Chen 

všechny recenze uživatele

Jeden z oněch případů, kdy kvalita seriálu stojí a padá s představitelem hlavní role. A není třeba připomínat, že je to James Spader, který je vynikající. Samotná zápletka není špatná, seznam největší zločinců, o kterých nevědí ani bezpečnostní složky, to je něco, na co já slyším, ale pravdou je, že dějově není seriál ošetřen úplně nejlépe, většina epizod pracuje s totožný receptem - Red prozradí jméno, poskytne pár indicií a zbytek stopáže tým v čele s Keenovou loví daného kriminálníka. Navíc je tu několik klišé (například to, co pojí Keenovou a Reda), které celkový dojem kazí. I tak ale 8/10. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Černá listina nijak nevybočuje z hranic svého žánru a je u toho třeba lehký nadhled. Reddington napomáhá FBI polapit a usvědčit gangstery zločineckých praktik. Občas v některých epizodách jsou zajímavé zvraty, ale vcelku to na mě působilo, že je to hodně sešroubovaný. FBI agenti se nejednou chovají jako postižení demencí. Ženská hlavní postava Elizabeth Keen působí naivně. Dost výtek. Reddington, věčně ukecaný, to ovšem hraje excelentně. ()

ER 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Platí pro I. a II.sérii Co vše se může skrývat pod slupkami rádoby spořádaných lidí aneb čím jste výše,tím více se zašpiníte. Základní premisa seriálu,kdy se člověk,(Reddington)který pronikne do nejvyšších pater zločinu,spřahne s FBI,ale přitom si dál hraje svoji hru (obchody se nesmí zastavit),která je postavena na jeho soukromém Blacklistu (osoby, s kterými se chce vypořádat),je velmi chytlavá. Navíc se dočkáme další dramatické linie,dotýkající se jeho rodinných poměrů a přitom se odhaluje jeho vlastní minulost,což je jak otevírání Pandořiny skříňky. Všudypřítomné intriky pak vyžadují zdatné hráče a těch je tady několik,ovšem všichni mají jedno společné,špínu za nehty (spíše krev). To vyvolává spoustu otázek, které nemají jednoduché odpovědi,ale spíše jednoduchá řešení,takže akční scény nechybí,byť zajímavější jsou ty méně akční a více komorní,které se nebojí jít na hranu brutality,čímž umocňují vnímání světa zločinu. Světa,kde není vítěz,jsou jen poraženi. K dokonalosti seriálu občas něco chybí (třeba logika),ale v hlavní roli J.Spader to vyváží. Technické zpracování pak patří k tomu lepšímu a tak výsledná kvalita je nadprůměrná. III.série.....Nová zápletka v rámci známého schématu nijak zvlášť nefunguje. Ale svůj standard si seriál zachovává. IV.série...Pořád se na to dá dívat,byť kvalita jednotlivých epizod více kolísá ()

Galerie (3 781)

Zajímavosti (6)

  • V čase 3:54 říká Ressler (Diego Klattenhoff) Lizzie (Megan Boone), že je jediná cesta, jak se z toho dostat, v tom okamžiku začíná Joris Delacroix Remix skladby „Soothe My Soul“ z alba „Delta Machine“ od Depeche Mode zpěvem Martina Gorea a slovy: „Only one way, only one way“ („Jenom jedna cesta, jenom jedna cesta“)... (Dangerous2)
  • Seriál se natáčel v New Yorku (Staten Island, Long Island, Pleasantville a na Pearl River). (Varan)

Související novinky

Filmový svět opustili dva slavní tvůrci

Filmový svět opustili dva slavní tvůrci

17.04.2020

Filmový svět se v rozpětí několika hodin musel rozloučit rovnou se dvěma významnými filmovými tvůrci. Ve věku 77 let zemřel kameraman Allen Daviau, jehož budou diváci znát nejlépe díky skvělé práci… (více)

Tvůrce Breaking Bad plánuje buddy-detektivku

Tvůrce Breaking Bad plánuje buddy-detektivku

29.09.2013

Perníkový táta nadobro končí a Vince Gilligan (foto), kterému svět vděčí za tento brilantní seriál, už pracuje na novém námětu. Lépe řečeno, na staronovém. Původně totiž napsal zápletku pro Battle… (více)

Nový protivník pro Avengers? James Spader.

Nový protivník pro Avengers? James Spader.

31.08.2013

Už nějakou dobu víme, že hlavním padouchem v The Avengers: Age of Ultron bude... no ano, Ultron. Konečně ale dostal představitele. James Spader si v devadesátých letech zahrál v několika velkých… (více)

Reklama

Reklama