Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Našimi hrdiny jsou lidé, kteří si nechávají život prokluzovat mezi prsty. Neměli by. Pro některé z nich to totiž dneska večer skončí. A proto se v jejich blízkosti objevili andělé. Jejich podoba a názory vás asi zaskočí. Ono je to vzájemné. Lidskému oku neviditelní strážci našich osudů bývají zase pro změnu překvapeni překážkami, které sobě a jim dobrovolně stavíme do cesty. Podle mimořádného románu Michala Viewegha "Andělé všedního dne" natočila režisérka Alice Nellis originální příběh, v němž pomyslné andělské perutě nosí Marián Labuda, Vojtěch Dyk, Eliška Křenková a Vladimír Javorský. Tihle čtyři se snaží provést své lidské svěřence jejich nejtěžším dnem. Učitel autoškoly Karel (Bolek Polívka) se souží v citově prázdném manželství s Marií (Zuzana Bydžovská), které si kompenzuje sny o své studentce Ester (Klára Melíšková). Ta však právě pohřbila manžela a zatím není připravená na nové vztahové dobrodružství. Zdeněk (Václav Neužil) se chce dneska večer zabít, protože mu jeho kamarád Filip (Ondřej Sokol) přebral ženu. Těžce to nenese jen on, ale i jeho esotericky založená matka (Zuzana Kronerová), která se kvůli tomu navíc rozhádala se svou nejlepší kamarádkou, výše uvedenou Marií, protože Filip je její syn. Tenhle složitý vztahový propletenec rozetne osud už za pár hodin. Přestože andělé mají být nestrannými pozorovateli, nedá jim to, aby se alespoň částečně nepokusili situaci zachránit. (CinemArt)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (296)

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele

Výborně obsazené a skvěle zahrané, nicméně kde chybí kvalitní scénář, může se i sebelepší herec snažit a víc z toho prostě nevytříská. A je to škoda, protože casting je opravdu zdařilý, jen jsem po většinu filmu čekal, kdy se film rozjede a začne se něco dít. A nakonec i samotná motivace andělů ve filmu je poněkud nejasná, neboť do osudu hrdinů nakonec vlastně ani moc nezasáhnou... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nejedná se o špatný film a to mám standardně s filmovými adaptacemi Vieweghových filmů docela problém. Tenhle mi ale nevadil. Naopak se mi líbilo to realistično, kterému dominuje jak Velíšková, tak Polívka a zároveň to abstraktno v podobě andělů, kteří okolí víceméně pozorují. Neznám předlohu a po shlédnutí tohoto filmu se ani nemám v plánu na ní podívat. Na druhou stranu musím uznat, že Alice Nellis film natočila viditelně opravdu dobře. Některé momenty byly vysloveně zajímavé a říkal jsem si, že se s nimi normálně v českých filmech nesetkávám. Horší už to bylo s překomobinovaným závěrem, který mi u jiných filmů podobného typu nevadí, ale tady to bylo až absurdní. Člověk si totiž anděly představuje nějak, ale to, že nám domluví to, co domluvili tady, to by mě asi nikdy nenapadlo. Teď už teda jo… ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Alice Nellis dodala zručně natočenou absurdní vieweghovskou látku s neméně absurdním obsazením. Na první pohled to funguje jako velmi vyzrálý počin, Pražáci se kochají méně typickými pohledy na svou domovinu, herecký kolektiv působí paradoxně kompaktně (dokonce ani ta Klára Melíšková není tak strašná jako obvykle). Leč námět je skutečně lichý. #čsfdprojekce ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Filmy, kde se pohybují nadpřirozené bytosti ve formě andělů, průvodců či dokonce sama smrt atd.. mám rád. Proto jsem se na tohle dílko Alice Nellis těšil. Dokonce jsem si říkal, že díky andělům by mi mohlo být lépe stravitelným. Pro mně jsou filmy Alice Nellis něco jako filmy v polštině. Většině děje a díky i příbuznému jazyku sice člověk filmu rozumí, přesto je v tom cosi co prostě neprojde... Andělé všedního dne byli zvláštní. Začátek byl fajn i jejich rozprava o tomto století. Čtveřice bytostí nás seznámila s kupou postav, přičemž nám bylo sděleno kdo za jak dlouho zemře a proč. Jejich úkolem bylo pokusit se douspořádat jejich životy a splnit jim nesplněné sny před jejich odchodem. No nebudu vás napínat, jeden z hrdinů nikdy nezažil orální sex a tak se andělé ! pokusí mu toto v posledních hodinách nějak zajistit pomocí různých vnuknutí atd.. lidem, kteří se pohybují kolem odcházejícího... Rovnou říkám, že andělé a orální sex mi prostě nejdou do sebe a to se nepovažuji za nějakého upnutého stydlivku. Andělé navíc v půlce filmu ( Dyk) začnou pochybovat o svém poslání a o svých nadřízených což mi už úplně přišlo mimo. Film mohl fungovat dobře i bez andělů, kteří tam spíše rušili. Skvělá byla Melíšková (ale to už vím dávno) a skvělej byl i Bolek, který když ze sebe nedělá idiota na farmě, tak ty ryze lidské role stále ještě umí skvěle. Za mně je to jen za dvě karty s anděly. * * ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

A Alice se svým nejnovějším hraným počinem zase vrací do jejích starých (průměrných) kolejí. Andělé nejsou vyloženě špatným filmem, čtveřice nadpozemských postav ho dokáže celkem oživit, sem tam se zde najde i něco lehce úsměvného a na snímek se docela příjemně kouká. Bohužel propletené příběhy samotných smrtelníků jsou strašně tuctové. A taky jsem moc nechápal „pravomoce“ andělů, stejně jako motivace jejich (ne)vměšování do osudů některých lidí (někde zasáhnou hodně, jinde prakticky vůbec, pro své rozhodnutí nepodají žádné alespoň trochu srozumitelné vysvětlení). A tak se vracím k původní větě a tomuto značně nevyváženému filmu přiděluju avizovaný průměr. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo například na střeše sportovní haly Folimanka, na pilíři Nuselského mostu a také 80 metrů nad zemí na střeše hotelu Corinthia v Praze. (Terva)

Související novinky

Best Film Fest 2014

Best Film Fest 2014

09.12.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 11. do 17. prosince tohoto roku Best Film Fest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama