Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Originální bylinková show pro váš zdravější život... Herbář je původní bylinková show, kterou uvádí moderátorky, herečky a maminky Kateřina Winterová a Linda Rybová. V jedenácti dílech představí přes třicet nejběžnějších bylin, vysvětlí jejich příznivé účinky a předvedou snadné využití v každodenní praxi. Bude se sbírat, sušit, vařit, zavařovat, péct, vyrábět se masti, krémy, parfémy, tinktury, odvary, šťávy a také čaje. Podle receptů našich babiček i podle moderní doby. Základem Herbáře je inspirovat. Ke vzniku tohoto pořadu tvůrce inspiroval proslulý, a dnes již bohužel zesnulý, bylinář Pavel Váňa (1947–2012)... Kateřina s Lindou ovšem nejsou profesionální bylinkářky, ani šílené bio matky, ani šarlatánky. Ani si na to nehrají. V pořadu vystupují jako civilní matky, které chtějí svým rodinám rozdávat zdraví a pohodu pomocí bylin... První sezóna Herbáře je fakticky jejich prvním rokem, kdy s bylinami tak intenzivně pracují. Kateřina sice má již několik let poměrně velkou bylinkovou zahrádku a už několik receptů úspěšně zvládá, ale rozhodně ne vše, co v pořadu uvidíte. Linda toho vyzkoušela s bylinami méně, ale zato mnohem lépe zvládá vaření, které je leckdy základem úspěchu... Diváci tedy budou svědky spousty jejich společných prvních úspěšných krůčků. Ale také neúspěšných, protože ne všechno se děvčatům povede tak, jak by mělo. Určitě víte sami, že moudrost starých herbářů a umu našich babiček je výsledkem mnoha desetiletí pilování a praxe. A Kateřina s Lindou tuto kariéru právě startují. A vy můžete s nimi. (Česká televize)

(více)

Recenze (82)

hammerhead 

všechny recenze uživatele

Obrazově mi to přišlo malounko podezřelý, tak jen z útržků, co jsem zaslechl: "Lindo?" "Káčo?" "Já už opravdu budu." "Chcete si taky čuchnout? Čuchněte si!" "Tenhle je jen zpola rozvitej a jestli ho neusušíte, tak vám uvadne." "Protože sval, když má povolit, musí dostat najíst. Krev se musí dostat z kapilár. Koukám, kůže už je trochu stará. Vy jste blbě vodhadnul, jakou mám kůži." "Já vám tady ukážu bubáka do kamery." Tak to je Herbář ()

anna.ure 

všechny recenze uživatele

Ačkoli si o pořadu můžete přečíst, že Kateřina s Lindou nejsou šílené bio matky, mě to tak tedy připadá. Z celého dílu se mi líbí tak jedna informace, zbytek vám připadá vážně "jetý". Věty dohromady nedávají smysl, holky si hrajou na první republiku, občas něco zpropagují a pak zas chvíli étiricky blábolí. ()

Reklama

crackonosh 

všechny recenze uživatele

Milý a zábavný pořad o bylinkách a vaření. Kateřina a Linda jsou nejen herečky, ale i kamarádky, a je to na výsledku naštěstí vidět. Některé jejich etudy v kuchyni mi způsobovaly záchvaty smíchu a musím ocenit nadstandardní produkci, kameru, hudební výběr i výtečného homelesáckého pomocníka Jima. S odchodem Lindy Rybové ovšem pořad citelně kvalitativně klesl, protože se z něj vytratila lehkost a svěžest, jíž se vyznačoval v prvních sesonách. Přehnaný důraz na „tradiční“ a „babičkovské“ také poněkud zavání kýčem, nicméně s ohledem na bídu konkurence hodnotím tento relativně ambiciosní počin ČT vysoce nadprůměrně. ()

ondrula 

všechny recenze uživatele

Mám taky takovou (doposud utajovanou) úchylku, že se rád hrabu v bylinkách, takže tyhle pořady hltám velmi lačně. Navíc moje oblíbenkyně Linda Rybová vystupuje moc sympaticky a její hlášky jsou rozkošný; tu druhou paní neznám. Jejich kecíčky můžou občas působit trochu podivně, ale ona to asi není žádná prdel komentovat takovej pořad. ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Nazev mate, Herbar je plny receptu z bucku, sadla a masla. Tyhle holky jsou daleko lepsi, vtipnejsi, zajimavejsi, nez kluci (v akci). Krom novych dilu si z archivu vybiram hlavne staroceske recepty ze skanzenu a ty jsou fakt zajimave a holky to umi vtipne podat/prodat. Kouka se na ne taky daleko lepe. Skoda, ze se Rybova vytratila, ale Winterova je super. Postupne jsem si Herbar fakt zamiloval a pomalu ho stavim na uroven Peceni na nedeli, oboje bylo top tvorby CT v roce 2023. Snad neni konec. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • Po dotočení 4. série Linda Rybová řekla, že už točit nebude a že se na statek, kde točily nevrátí, a tak zbylou 5. a 6. řadu moderuje sama a zve si tam různé hosty. (JT19)
  • Inspirací ke vzniku pořadu byl pro jejich tvůrce proslulý bylinář Pavel Váňa. (MTHRFCKR)
  • Linda Rybová se podle vlastních slov o zkoumání bylinek zajímala na laické úrovni už deset let před natáčením pořadu. (MTHRFCKR)

Reklama

Reklama