Reklama

Reklama

Potulný samuraj Kenšin: Konec legendy

  • Japonsko Ruróni Kenšin: Densecu no saigo hen (více)
Trailer 1

VOD (1)

Kenšin se u svého mistra učí nejnovější techniky, které bude potřebovat, aby zabránil Šišiovi svrhnout vládu a vydat Japonsko napospas chaosu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (55)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

3 . díl konečně nabídne finální masakr mezi samurajskými "kendo-yaido-aikido-karate-judo" mašinami .... Ta akce nonstop a znovu výcvik u mistra, závěrečnej masakr a to, co tam ti stuntmani - herci předváděj bylo přesně to, co jsem kurevsky chtěl a taky to dostal !!! Jako když chcete jako malý dítě pod stromeček autíčko a dostanete autodráhu... :)) Fakt dokonalost sama tenhle film a série, Japonsko v nejlepší formě a o bojových stylech a vychytávkách se ani nebudu zmiňovat. To vše podpořeno totálně úchvatnou nakopávací hudbou, která dodává filmu až "epickej feeling" !! To ve finále zatřáslo u mě i Raidem 2kou a málem ho sesadilo z TOP 10ky, ale nakonec jsem si uvědomil, že by to byl nesmysl ... Každopádně jedna z TOP řežeb Asie za posledních ... spousty let ... ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Jestli u mě dvojka fungovala o kapku méně než brillantní jednička, tak trojka je ještě o píď slabší. To nekonečné, zacyklené a šroubovité "filosofování" před, v průběhu a po každém souboji už tentokrát překročilo pro mě únosnou hranici a z velkého finále se mi tak stala úmorná čekačka na to až se postavy vykecají po stopadesáté zase a znova o tom samém (už nezabiju, v nové éře není místo pro.. atd).. A hlavně tvl nezapomeň vysvětlit, že máš katanu s obráceným ostřím- to totiž ke konci třetího dílu asi pořád někteří neví, nebo co :D . No né, aby bylo jasno, je to dobrej film. Souboje jsou parádní, postavy sympatické, děj správně manganoidní, stylizace funguje atd.., ale osobně bych to dokázal prostříhat o minimálně 20minut vatoidního žvatlání. ()

Reklama

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Vzhledem ke konci druhého dílu naštvané hned od začátku a musí se to přetavit moudrama. Takže jo, první hodina je naprosto luxusní. A zatímco špatná strana dělá to, v čem je nejlepší, správná strana se tedy musí připravit. Závěrečná akce je tedy dost dlouhá a suprová. Preferuji závěrečnou strukturu boje jako byla právě tady a v prvním dílu. Už jenom za to paleček nahoru. Ale jinak to bylo celý moc fajn  :) ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Původní manga či anime mi nic neříká, skouknul jsem to na doporučení a zhodnotím všechny tři části naráz. První byla fajn, zajímavý vývoj příběhu i postav včetně hlavního záporňáka, akce samozřejmě nijak nevadila - zejména řežba na zahradě s ústřední hudbou byla opravdu libová :-) Dvojka už mi ale přišla taková moc natahovaná, nudnější a příběhově nezajímavá, rovněž ta "oživlá ohořenina" moc realistická nebyla a ani mi ta postava moc nesedla včetně dalších vedlejších záporňáků, nějak na mne působili včetně soubojů s nimi jako taková vycpávka slabšího příběhu a vypadali někdy až moc praštěně. A v plné nahotě tu vyplulo na povrch, že Emi Takei bojovnice zkrátka není, tragédie ty její akční scény :-) Závěrečná část se nese řekl bych v duchu dvojky a samostatnou kapitolou je zde pak Sishio a závěrečný souboj s ním - jako chápu že to byl hlavní zloduch a závěr filmu, ale ta jeho neporazitelnost už byla fakt příliš - nakládal tam čtyřem bojovníkům naráz - nu což, bylo potřeba ten souboj a akci patřičně natáhnout že. Takže 83%, 72% a 70%. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Je zábavné nakolik poslední díl potulného samuraje nenaplňuje divácká očekávání nastolená v předcházejících částech. Z dějové hlediska je ještě rozvolněnější než prostřední spojovník a ve své podstatě se nepředstavuje jako vyvrcholení ságy, jelikož se nesnaží pokořit v akčnosti či epičnosti své předchůdce. Mnohé už naznačuje první, žánrově atypická, hodinka, ve které dochází jakémusi restartu a tvůrci se vracejí ke Kenšinovým kořenům a nechávají jej opět setkat se se svým mistrem. V tomto prologu máme ještě možnost sledovat i další dějové odbočky, které nejsou ničím jiným, než další přípravou pro směřování příběhu a zároveň dynamickým prvkem, který snižuje statičnost děje. Druhá část se vrací do zajetých kolejí, nicméně neustále se vyhýbá bombastickým soubojům. Vše je jednoduché, stylově čisté, i když bohužel příliš ostře nastříhané a občas nadmíru hudebně přebarvené. Jistým způsobem se pak vymyká závěrečný duel Kenšina s Šišiem, který dokládá celkovou uvědomělost předcházejících desítek minut. Opět tu hraje prim jednoduchost a přímočarost. Nicméně oproti předcházejícím akčním scénám přichází jistý vývoj. Postupně se spojují prvky z předcházejících bitek a Šišiovo poslední střetnutí dostává zábavný nadhled. Závěr snímku je tak opravdu vyvrcholením celé trilogie, ale v jiném duchu než divák očekává. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama