Reklama

Reklama

Potulný samuraj Kenšin: Počátek

  • Japonsko Ruróni Kenšin: Saišúšó The Beginning (více)
Trailer 2

VOD (1)

Ochránce Kenšin byl kdysi nechvalně známý jako zabiják Battósai. Pak ale potkal křehkou Tomoe Jukiširovou a změnil se mu život. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (48)

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Výborné zakončení celé ságy. Úplně jiné, než všechny ostatní filmy - syrové, zakrvácené, kompaktní, komorní, bez postav z předchozích (budoucích) dílů. Charakter Kasumi Arimury se na roli Tomoe skvěle hodí (jsem jediný, kdo si myslí, že tato herečka dokáže skvěle zahrát hlasem?). Vůbec nevadilo, že se jedná o prequel a dopředu jsem věděl, jak příběh skončí. Je to podobné, jako když sledujete malíře, který maluje obraz z historie - dopředu víte, co na plátně bude, přesto vás výjev může uchvátit. Trailer. ()

Quido 

všechny recenze uživatele

Proč jsem o tohle nevěděl dřív? Epické, výpravné zakončení hrané verze ságy se skvělou choreografií. Jako mnoho dalších, doporučuji začít příběh zde na konci. A malá osobní prosba na závěr - nikdy, ale opravdu nikdy se nedívejte na japonské filmy s českým dabingem. Pokud na tento film v budoucnu narazíte nedejbože na Nově či Primě, tak přepněte, a pak se na něj podívejte jinde. ()

Reklama

Kushina 

všechny recenze uživatele

Nemám slov. Pro mě je série Roróni Kenšin naprosto jedinečná a dokonalá série nejlepších samurajských soubojů. Skvělé, řekl bych až dokonalé kenjutsu, nádherný příběh, ať už jako celek, nebo co se emocí a lásky týče. Prostě .... Celkově tuhle sérii xx filmů, co v průběhu x let vyšly hodnotím 100%, protože je to jako celek dokonalé. Tento film nám ukázal něco málo (trošku víc) z historie a toho, jak to celé vlastně začalo. 85% ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nádherně nasnímané a skvěle mísící nekompromisní akci s komorním osudovým melodramatem. Jediný problém, bohužel zásadní, je, že nic z toho. Důvod? Vše (ale jakože naprosto lautr vše) v tomto filmu již bylo na plnou hubu řečeno/ukázáno/vyjeveno v cca devíti hodinách stopáže předchozí čtveřice dílů. Ve výsledku tedy rozporuplné dojmy... Veskrze zdařilý film; "jenom" zhola zbytečný, jelikož fanouškům série nemá co nabídnout. Krom výtečné syrové akce, byť i té je o poznání méně než je v sérii zvykem. Zároveň to však jako pátý díl série stěží je pro někoho jiného než fanoušky (jakkoli to může s přimhouřením obou očí fungovat i samo za sebe). ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Všechny střípky příběhu potulného samuraje jsou úhledně poskládány a já musím přiznat, že bych si jich nechala naservírovat klidně i víc a ráda.. Kasumi Arimura je okouzlující bytost a v roli Tomoe byla nádherná, její něžný půvab a křehká krása zapůsobila i na mne.. Takeru Sató to zvládl tentokrát úplně s přehledem a i toho podmanivého úsměvu a jiskřiček v očích jsem se dočkala, sice jen na krátkou chvilku, ale dočkala.. Jinak to tedy byla krvavá řežba od začátku do konce.. ()

Galerie (39)

Reklama

Reklama