Reklama

Reklama

Mike (Jesse Eisenberg), hulič trávy s nezájmem o cokoli, co se v jeho okolí děje, žije v malém ospalém městečku se svojí přítelkyní Phoebe (Kristen Stewart). Jeho jedinou náplní dne je práce v marketu a obstarání kvalitního „matroše". Nikdy by ho asi nenapadlo, že by mohl řešit mnohem závažnější věci ...až tedy do jedné noci, kdy se u jeho auta objeví neznámí lidé... Mike záhy zjišťuje, že je spícím agentem. K jeho smůle ale agentem určeným k likvidaci. Všichni mu jdou po krku a Mikovi nezbývá nic jiného, než v sobě najít kuráž a začít bojovat. Nakonec to nebude ani tak těžké, všechny schopnosti z výcviku mu zůstaly. Horší to bude se vzpomínkami, ty se mu totiž za tu dobu doslova vykouřily z hlavy. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (16)

Trailer 4

Recenze (241)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Ano, je to ztřeštěná konina s inspirací u Bournea a Washingotonova Equalizeru (tohle se mi u filmu vybavovalo) se za vlasy přitaženými postavami, jejich konáním i samotným zvratem "všechno je to vlastně takhle". A i přes poněkud místy zbytečnou míru násilí a stříkající krve to bylo ještě v míře, kterou jsem byl schopen zkousnout a tak jsem se i bavil, ale popravdě asi hlavně díky Eisenbergovi, který byl správně zakřiknutý a vyjukaný. Nevím, jestli z Kristen bude v boudnu nějaká herečka nebo skončí u béčkové produkce, ale tady mi přišla taková... stejně nevýrazná jako ve všech jejích "poststmívajících" štacích. No a pak sál za zmínku snad jen vyšinutý Smíšek a to bylo všechno. Ano, viděl jsem to a nebolelo to. K lepšímu zážitku to tomu ale přeci jen něco chybělo a ne, už to nemusím vidět kdy znovu. Tu pomyslnou půlhvězdičku filmu tedy seberu, byť v rámci místního hodnocení to ty průměrné *** ve výsledku stále mít bude. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Nějak nechápu, pro kterou cílovou skupinu byl film American Ultra určen. Pro huliče? Pro fanoušky akčních filmů, nebo možná pro fanoušky konspiračních teorií? Při sledování snímku jsem měl dojem, že to neví ani sám režisér, který nám podává zmatenou směsici filmového odpadu, průměrných vtipů a hereckých výkonů. American Ultra je dalším snímkem, který v rozsáhlé bažině průměrných filmů zcela zapadne, přičemž po něm po pár letech neštěkne ani pes. ()

Reklama

Ouwen

všechny recenze uživatele

50% - Sympatické hlavní duo, Stewartová je fakt kočka a Eisenberg paroduje sebe samého, má dobré hlášky a dokonce v akci si vede solidně. Zbytek mne nezaujal - akce požehnaně, Rko a nejlépe si vedou souboje, výtečná choreografie, mají minimum střihů, dobré úhly kamer, chvaty jde vidět a u toho odzbrojování mi štěstím slzil zrak. Pěkný vizuál, suprová hudba. Jen mne to nějak moc nebavilo, i přes adekvátní tempo se to nějak táhne a spousta dialogů mi trhala uši. Asi takhle, zlatej střed. :-) ()

Aljak odpad!

všechny recenze uživatele

Bez urážky, ale toto bola nehorázna chujovina! Sledovať dvoch feťákov, a tajného agenta, ktorý bojuje proti všetkému a všetkým. No ďakujem pekne, toto naozaj nie je môj šálok kávy. Nechápem také plytvanie Jesseho a Kristen na takéto absurdné a trápne akčné filmy. Odpad som už dlho nedal, ale tu sa inak proste nedá... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„PROGRESIVNÍ VOZE, POSLOUCHEJ. MANDELBROTOVA MNOŽINA V POHYBU. ECHO SBOR BYL NARUŠEN, MÍČ LETÍ DO POLE…“ /// Eisenberg a Stewart tvořej fakt dokonale zhulenej pár. Mě sere, že to zbytečně natahujou a vysvětlujou, místo aby akčně hřměli. Protože ta krev tomu sluší! Takovej zbytečnej film, kterej krom toho, že dal vydělat hollywoodský mládeži, nemá co říct. Mně. Ale třeba budou mít puberťáci jinej názor. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Baví mě, když si drsňák vyřizuje účty v obchoďáku. 2.) Je mi patnáct. 3.) Thx za titule „sonnyboy“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

Galerie (74)

Zajímavosti (15)

  • U části závěrečných titulků je použita animace, kterou vytvořil zesnulý Gary Leib, undergroundový kreslíř, animátor a muzikant. Hlavní postavu tvoří opičák Apollo Ape, což je použito i v komiksu, který vytváří Mike Howell (Jesse Eisenberg). (noelcoward73)
  • Děj filmu se odehrává ve fiktivním městečku Liman v Západní Virginii. (noelcoward73)

Související novinky

Největší propadáky roku 2015

Největší propadáky roku 2015

29.11.2015

Člověk občas slýchá zábavný argument, že nemá ten či onen film předem odepisovat, ale má si na něj udělat názor až poté, co ho uvidí. Vzhledem k tomu, že jde do českých kin zhruba 250 filmů ročně (a… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno