Reklama

Reklama

Pyramida

Trailer 1

Divy starověkého světa dlouhou dobu proklínaly své objevitele, kteří se odvážili odhalit jejich tajemství. Na skupinu amerických archeologů však čeká větší překvapení, než si kdy dovedli představit, když narazí na ztracenou pyramidu, které se žádná jiná v Egyptě nevyrovná. Jakmile odkryjí hrůzná tajemství pohřbená v jejích útrobách, uvědomí si, že jsou nejen v pasti, ale že je navíc cosi děsivého pronásleduje. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (228)

schizmo 

všechny recenze uživatele

Found footage z prostor egyptských pyramid? To by chtěl přece každý!!! On je to tedy FF kombinovaný, ale i tak. Je zajímavé, že po tom, co byl FF i na Měsíci, že nenapadlo někoho dřív přijít s touto atraktivní lokalitou, protože egyptská tématika táhne a táhnout bude ještě pěkně dlouho. Trailer solidně nadchnul, takže teď už to jen nezkurvit! A? A? Nooo, nemá talent, Kuzma je támhle! Dlouhodobě se zamýšlím na jedním společným atributem, který provází 80% hororových filmů a tím je nelogické chování postav. Autoři si zřejmě myslí, že by se bez toho jejich film neobešel. A to je kardinální omyl. Rád bych si jednou dopřál film, ve kterém bude aspoň někdo uvažovat s chladnou hlavou. Tady se ještě ruku v ruce dočkáme ne dostatečně uvěřitelných hereckých výkonů, přestože postavy jsou vybrány docela reprezentativně. Nicméně hlavním klíncem do rakve jsou počítačové efekty, které jsou tentokrát opravdu mizerné, což je docela paradox, když si připustíme, že FF ušel solidní kus cesty a je tedy za tu dobu dostatečně zřejmé, kde dělávají soudruzi chyby a není důvod je znovu a znovu opakovat, nota bene ještě v markantnější míře. Ale abych jenom nehanil, film měl docela solidní tah na bránu, protože prostory pyramidy jsou samy o sobě zajímavé a vy nutně musíte vědět, co se pod tou zemí děje. To ovšem platí jen do doby, než se začnou objevovat první digitální prevíti. To pak rychle pochopíte, že se jedná a podobnou hrůzu jako je nedávno uvedený film Pod zemí. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V lete roku 2013 objavila skupina amerických archeológov, hlboko v púšti, štyristo kilometrov od Káhiry, atypickú pyramídu. Je to obrovský trojstenný ihlan zaviaty pieskom. Čiastočne odkryjú jeho vrchol a narazia na vstupnú chodbu. No ich výskum začne ohrozovať občianska vojna. Dostanú príkaz, aby opustili Egypt. Rozhodnú sa, že ešte pred odchodom vstúpia do útrob pyramídy. Rýchlo prídu na to, že to bolo veľmi zlé rozhodnutie. Za svoju zvedavosť musia zaplatiť tú najvyššiu cenu. *** ()

Reklama

malylada 

všechny recenze uživatele

Pátraní v katakombách nově nalezené Pyramidy, zní jako poutavá látka, především neokoukaná a těšil jsem se, co všechno se z toho vyvrbí. Od začátku to celé vypadá dobře, lekačky fungují a napětí umí tvůrci pěkně stupňují. Celý horor má, to co mít má až do konce, až na úplný závěr, kde docházejí maličko nápady. Největším problém a dost zásadní je postava samotného Anubise, jehož postava se digitálně vůbec nepovedla a možná bylo záhodno udělat čistě masky. Je to škoda, neboť celý moster horor to hodně sráží......6/10 ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

The Pyramid je film, na který, jsem narazil zcela náhodou. Ano, jedná se o nízkorozpočtový film. O to víc mě překvapilo, že jsem si ho náramně užil. Film sice začíná hrozně typicky skvělým nálezem třístěnné pyramidy a partičkou lidí, co to jdou prozkoumat. Ovšem netrvá dlouho a skupinka skutečně zavítá pod písek do katakomb. Atmosféra je hutná jako pytel písku a musím říct, že takovéhle napětí stěží vytvoří jakýkoliv hollywoodský velkorozpočtový horor. Film totiž dá připomenout klasikám jako Indy nebo Mumie. Hned jsem měl chuť vytáhnout dvd The Mummy (1999). Těhle skvělých filmů z Egypta moc není a filmů z podzemního prostředí taky ne. Každopádně herecký tým, ač neznámý, tak jsem naprosto spokojený. Ashley Hinshaw není vůbec špatná. CGI animace taky není nejhorší. Možná tím, že se vše odehrává ve tmě, tak to působí přirozeněji. V čem je, ale film vážně dobrý je atmosféra stísněného prostředí labyrintu, množství písku, tmy a slepých uliček. Pyramidu vážně doporučuju, jedná se o nadprůměrně dobrý snímek, který si snad jednou pustím znovu. (73 %) ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Ale docela dobrý to bylo! Na to, že se jedná o můj neoblíbený subžánr "found footage" (tady opravdu spíš takový "polo-ff"), to docela ušlo. Co se mi na tom zamlouvalo, tak způsoby úmrtí a utrpení postav a závěr, asi tak těch 15 min je docela slušný peklo ... Na druhou stranu jsem se musel smát tomu, "PROČ PROBOHA "FF" V PYRAMIDĚ NENATOČIL NĚKDO UŽ DÁVNO NA ZČÁTKU "FF" ÉRY????" :-DDD ---. vždyť pyramida jak známo nabízí samotným prostředím, po lese, snad nejvhodnější prostředí pro tento horor!! No, došlo to někomu až po desítkách let, vtipné ... :)) ()

Galerie (31)

Zajímavosti (2)

  • Pyramída vo filme je trojhranná. V skutočnosti ale takáto pyramída nikde neexistuje.
    (Marceloo)
  • Ačkoli investoři původně očekávali, že film na domácím trhu vydělá více než 20 milionů amerických dolarů, vydělal necelých 2,8 milionu dolarů. (Homerking)

Reklama

Reklama