Reklama

Reklama

V roce 2009 přinesl Wirkola na stříbrná plátna kin hororovou komedii Mrtvý sníh, ve které nechal ožít nacistické zombie na zamrzlých pláních severního Norska. Jejich mise však neskončila a ve snímku Dead Snow: Rudý vs. Mrtvý se chystají na totální genocidu, aby tak dostáli svému poslání – nastolit vládu jednoho vůdce. Pokud si myslíte si, že váš nejhorší den je ten, kdy zabijí vaši přítelkyni sekyrou, vám uříznou motorovou pilou ruku a s hrůzou v očích sledujete, jak armáda nacistických zombie požírá vaše kamarády, tak to se šeredně mýlíte. To je teprve začátek. (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (420)

Marze 

všechny recenze uživatele

Děj je tu volnou a nepříliš soudržnou osou, která propojuje šňůru nápaditých a zručně natočených scének – a těžko bychom od něj měli očekávat něco víc.Kvality Wirkolovy novinky obzvlášť vyniknou v porovnání s rozpačitými béčkovými zombie komediemi jako Zevláci vs. zombíci nebo Doghouse, které většinou stojí na úderném, ale rozpačitě zpracovaném nápadu. Wirkola totiž nesází na rozjívený pubertální humor a většinou ani na hru se společenskými stereotypy, ale velmi poctivě navazuje na rané filmy Petera Jacksona Bad Taste a Braindead.Perfektně se na něj hodí žánrová nálepka splatstick – spojení splatteru, tedy krvavého „útrobního“ hororu, a slapsticku nebo-li klasické grotesky. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Z USA prichádza do Nórska malá skupinka dobrovoľníkov, zvaná "Zombie Squad", ktorá je pripravená bojovať za záchranu tamojšieho ľudu, pred hordou nacistických zombie. Nato, aby ich však porazili, budú potrebovať pomoc od ... Keď jeden z mojich "priateľov" a nadšencov hororu napísal na prvú časť: "Je to jedna veľká recese!", zrejme netušil, že sa v "nedohľadne" objaví pokračovanie. A ja som strašne zvedavý čo napíše teraz. Lebo viete čo? TOTO je kurva, "Jedna veľká recese!". Bez ohľadu nato, ako miestami, skutočne hlúpo tento film pôsobí, toto sú "gore orgie" od úvodu až do konca. Nadšenie z jedného záberu strieda druhé. Masky na výbornej, čo výbornej, skvelej úrovni. Kým som bol k prvej časti skeptický, tu sa jednoznačne "všetci" zhodneme, toto je už iné kafe a spokojný bude nejeden fanúšik hororu. Aj ten náročnejší, ako napr. Ja ;) - 80%. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Jednička byla vcelku zábavná, ale průměrná hororová komedie s několika mňamózními gore scénkami. Vypadlý mozek mi utkvěl asi nejvíc. Přímo navazující dvojka se rozjede přímo v šíleném tempu naprosto brutálního černého humoru, vyhřezlých vnitřností, amputovaných končetin, zvracení a jiných chuťově nadmíru přitažlivých bonbónků. A vůbec se nezastaví, jeden krutý vtípek střídá druhý a vy se přímo tetelíte jakou to funtastickou zábavu Vám Seveřané zase přichystali. Nápaditost a originalita jdou ruku v ruce se zběsilou akcí a opravdu tím nejčernějším humorem, taková střeva použitá jako čerpací hadice jen tak někde neuvidíte. Celou dobu je Vám však jasné, že je to jen prča, možná toho nejpokleslejšího charakteru, ale to je mi opravdu šumák. Obrovské překvapení a pět palců hore bez zaváhání! ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Když v roce 2009 přišel Tommy Wirkola s prvním (Dead Snow), získal si jeho snímek mé sympatie a to i přesto, že zombie tématika mi moc blízká není. Odstupem času jsem byl však nucen uznat, že jsem jej tehdy ve své recenzi zbytečně moc nadhodnotil, protože po několika dalších shlédnutí se mi tahle ulítlá komedie už zas tolik nelíbila. I proto jsem do druhého dílu šel více skeptický, jak se ukázalo docela po právu. Tentokrát jsem se už ani moc nebavil a asi nejvíce mi vadila změna prostředí. Zasněžené hory a horská chata měli prostě větší kouzlo než „venkov“. Lhal bych, ovšem kdybych tvrdil, že tu není k vidění i několik opravdu povedených gore scén. Wirkola dal opět průchod svým ujetým představám a divákům naservíroval nejednu povedenou lahůdku za druhou. Leč na druhou stranu se nechal unést až moc a to, co v jedničce fungovalo (tedy alespoň u mě), tady až moc překombinoval. Schopnost oživovat zombie, byla dobrá leda tak k závěrečné scéně (souboji ruských a německých zombíků). Teprve při čtení závěrečných titulků jsem zjistil, že ona „Martinova zombie“ je ve skutečnosti známý severský herec Kristoffer Joner. Osobně si však myslím, že ti kteří nadávali již na první díl, tak by od tohoto splatteru měli dát ruce pryč už úplně. Film dělající si legraci sám ze sebe, z jiných filmů a dokonce i z diváků samotných není opravdu pro každého. Zvláště pak pro ty, kterým vadí „násilí“ na ženách, dětech či postižených. Černý humor tu místy opravdu zacházel do extrému, ovšem mnohdy i do prachobyčejné trapnosti. Dala by se zde nalézt docela pěkná řádka pasáží (potažmo scén), které bych bez mrknutí oka z filmu vystřihl. Tím by byla docílena kratší a určitě i zábavnější stopáž. 50% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,BUDE JICH VÍC, MNOHEM VÍC. PŘÍLIŠ MNOHO NA JEDNU RUKU....“ /// Taky vás zajímá, jak by to asi dopadlo, kdyby Ashley nezmizel ve středověku, ale vrátil se domů? (s rukou?) (v autě). Nevážně vážně o fašounskejch zombíkách, kteří už jsou vzhůru (jedničku neznám a nikomu to nevadí!) a který můžou porazit (kromě vyvolenejch) jen rudoarmějci. Umíraj zombie, děti (co děti! Nemluvňata!), postižení i vobyčejní (spokojení) lidé. Že jde o zcela novej žánr netvrdím, ale od dob Zombielandu je to nejftipnější zombárna. Černá a brutální. Prostě kravina, který bych mohl dát i 4*. Kdyby to nebyla taková kravina. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Neposlouchá mě pravačka. 2.) Za barákem máme hroby neznámejch vojáků. (Padlejch) 3.) Thx za titule ,,maddy1111“ a ,,sightl3ss“ /// PŘÍBĚH *** HUMOR *** AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Galerie (25)

Zajímavosti (7)

  • Film se natáčel zároveň v norštině a angličtině. (Cheeker)
  • Keď posádka tankuje, používa palivo z autobusu, ktoré je spravidla nafta. Motor tanku Tiger bol ale benzínový Maybach. (Johnny.ARN)
  • Ve filmu je použita pojízdná replika tanku Pz.Kpfw. VI Tiger postavená na podvozku sovětského tanku T-55. Ta je jinak k vidění ve vojenském muzeu Munkedal ve Švédsku. (p3tris)

Reklama

Reklama