Reklama

Reklama

Get On Up - Příběh Jamese Browna

  • Česko Příběh Jamese Browna (více)
Trailer 2

James Brown byl nespoutaný živel, jenž si vždycky dělal, co chce. Nesnesitelná frackovitost, kterou v plné kráse rozbalí hned v úvodu filmu, má hluboké kořeny v jeho minulosti. K ní se divák propracovává postupně, prostřednictvím retrospektivních střípků, které odhalují nelehké dětství v dobách hospodářské krize, odloučení od rodičů, pobyt v polepšovně a v base. James se nikde nenaučil pravidla, podle kterých společnost fungovala. I proto je permanentně porušoval. Na druhou stranu se nebál měnit zavedené pořádky, což mu pomáhalo v zásadních životních a především hudebních rozhodnutí. Film Get On Up, který si název vypůjčil od jedné z nejslavnějších Brownových písniček, je nejen silným životním příběhem, ale zároveň si ho lze užít jako hudební koncert napěchovaný jeho největšími peckami. (Cinemart)

(více)

Videa (20)

Trailer 2

Recenze (95)

Georgex 

všechny recenze uživatele

Životopisné drama o jednom z největších amerických zpěváků Jamesi Brownovi, které má bohužel jeden nedostatek a tím je, že se snaží ve dvou hodinách stroze a bez pikantností převyprávět celý život této osoby a ve výsledku se vlastně nic moc zajímavého nedozvíte. Namísto toho se celou dobu motáte v začarovaném kruhu, kde se místy začnete ztrácet v čase a napravuje to pouze přímé promlouvání hlavního představitele k divákům, které ale nepůsobí příliš elegantně. Jinými slovy pro nezasvěceného diváka, který zná pouze největší hity daného zpěváka, to může být chvílemi hodně chaotické. Na druhou stranu hlavní představitelé včele s Chadwickem Bosemanem podávají skvělé výkony a pěvecká vystoupení působí opravdu dokonale. Moje hodnocení 65%. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

I pres nadmernou stopaz film nezacne nudit ani na chvilku. Je to hlavne diky obsazeni titulni role, Chadwick Boseman se role Jamese Browna zhostil vice nez dobre, castemu stridani casovych rovin a hlavne skvele hudbe, ktere je ve filmu dostatecne mnozstvi. Trosku skoda je, ze prace s kamerou neprinesou nejaky vetsi moment prekvapeni, film o funku by si zaslouzil svezejsi rezii. Takle dostavame "jen" standardne kvalitni zivotopis, ktery kvuli absenci vetsi kontroverzi spojene s postavou Jamese Browna funguje spise jako film o funku. ()

Reklama

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem, že v devět večer půjde v multiplesku na film o Jamesovi jen ten, kdo chce jít na film o Jamesovi. A ona půlka lidí odešla! No dobře, uvedu to na pravou míru - zbylo nás pět "pozůstalých". Vzhledem k tomu, že kvůli hudbě ani kvůli herectví nebyl důvod odcházet, museli ty lidi bejt rasisti - film je totiž dost noir ve smyslu, že bílejch se tam moc nevyskytuje. Rasista jsem asi i já, páč jsem opět během sledování toho množství černochů dostal děsnou chuť na fried chickin, ač se tam na rozdíl od The Help objeví jen jednou. The Help to připomíná i tim, že z těch pár bílejch, co se tam vyskytne, nejsou někerý vykreslený zrovna lichotivě, hlavně ale použitím Violy Davis a Octavie Spencer. Dalším následkem tohoto filmu bude návštěva ajTjůnz. Taková pecka, jako Ray to není, ač je herecký výkon Chadwicka Bosemana strhující a srovnatelný s Jamiem Foxem - častý použití nelinearity vyprávění tady totiž neni úplně zvládnutý, čimžto pádem poněkud mate a sráží to muj dojem z jinak fakt skvělýho filmu někam těsně pod osumdesátku. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Záhadně upozaděné hudební drama (jen 67%?!) s velmi sympatickým hop-sem-hop-tam střihem povyšujícím jindy šablonovité curriculum vitae, jak otloukánek z chatrče ke slávě přišel, na téměř adrenalinovou jízdu, zvlášť když tam James Brown kopne funky, nestačíte sledovat nohy skvělého Chadwicka Bosemana. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

James Brown byl slušný ocas. A tenhle film je i přes to, že se nebál ukázat "asi pravdu" spíš průměrným zářezem mezi jinými životopisnými snímky. Jasně, Boseman je živel, parádní výkon a nevím co ještě..ale mimo tohohle týpka, to prostě nebylo nic moc. Jinými slovy. "Tohle muselo dát práce...a přitom taková blbost." ()

Galerie (70)

Zajímavosti (8)

  • V jedné scéně za Jamesem (Chadwick Boseman) přijde jeho matka do Apolla, kde vystupuje. V kině Apollo se konala i celosvětová premiéra filmu. (mjkuba)
  • James Brown byl sice uznávaným umělcem, na druhou stranu byl obviňován z týrání žen, přechovávání drog a za tyto skutky byl i několikrát odsouzen k vězení. (Rakosnicek77)
  • Ve filmu zazněla otázka novinářů na Jamese Browna (Chadwick Boseman), co je to Groove. Slovo, které během filmu uslyšíte několikrát. Tak tedy Groove je v hudební terminologii rytmický základ, který obstarává hlavně basovka, bicí a klávesy. Při jeho absenci chybí kapele "drajv", naopak je-li "to tam, je to jízda, která má grády, šlape naplno, táhne vás s sebou a pak ovládne a nutí, abyste se přidali". (Rakosnicek77)

Reklama

Reklama