Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Komedie
  • Dokumentární

Recenze (3 424)

plakát

Jagna (2023) 

Úchvatné, jak po audiovizuální stránce (nepřekvapivě), tak je to vtahující i stran příběhu a postav. Dostaly me sbory, dostala me akce a dostalo me emocionální vyvrcholení. Středoevropský venkov, nebyl tak tak zajímavý minimálně od dob KC:D.

plakát

The Last Stop in Yuma County (2023) 

Fajnová tarantinovka, která i přes stokrát viděný koncept, dokáže překvapit. A to se cení.

plakát

Mars Express (2023) 

Velké překvapení. Takovéto filmy jsou přesně podle mého gusta. Trochu Blade Runnera, trochu Já, Robot, trochu Assimova, Clarka i Dicka, ale stále dostatečně Périnovo. Vybudoval tu pulzující svět, plný fascinujících detailů a zasadil do něj chytře vystavěnou detektivní zápletku. Bavil jsem se a budu se bavit až si to pustím znovu.

plakát

Sympatizant (2024) (seriál) 

Skvělá špiónská série, kde Chan-Wok svou naprosto přesnou režií a audiovizuálním citem vládne a jednoznačně vtahuje.

plakát

Sympatizant - Konce bývají těžké, že? (2024) (epizoda) 

Koncept čtení výpovědi je v posledním díle postaven na hlavu tím, že hlavní postavu konečně dějově doženeme a také se dozvíme, jak moc byl náš vypravěč důvěryhodný.

plakát

Občanská válka (2024) 

V rafinovaném kabátku skvěle zrežírovaných akčních scén a zneklidňujícího roadtripu schoval Garland kousavou metaforu. Metaforu chytře poukazující na místo novinařiny v dnešním světě socek, na společnost dokrve rozdělenou zase díky těm sockám. A já jsem mu to sežral i s navijákem.

plakát

Lola běží o život (1998) 

Uvězněna v časové smičce v rytmu techna? Může být. A když si u toho ještě prohlédneme Berlín v devadesátkách, jen tím lépe.

plakát

The Ministry of Ungentlemanly Warfare (2024) 

Je to béčko jako řemen. Ale já se bavil celou stopáž. Westernová stylizace, skvělé obsazení, desítky mrtvých nácků a spousty výbuchů? Ano, tenhle film je jak dělaný pro mě. U projekce jsem také zavzpomínal na hry Commandos nebo Hidden & Dangerous. Směle by Ritchieho dílo mohlo být jejích víc než zdařilá adaptace. Moc rád bych si dal alespoň tři další pokračování.