Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Radim Kraviec alias Káčko se vyznačuje vysokou inteligencí a talentem pro dokonalý podvod. Kde jiní sahají po zbrani, on využívá lsti a armády právníků i monstrózního kapitálu. Mrknutím oka okrádá stát o miliardy korun. Je si ale dobře vědom hranice, kterou nesmí překročit. Tou hranicí je fyzická eliminace kohokoliv ze svého okolí. Díky kontaktům na politické scéně chystá Kraviec triumfální majstrštyk - ovládnutí ČEPRA, společnosti kontrolující veškeré zásoby pohonných hmot v republice. Když to vyjde, bude to „obchod" století. Káčka nečekaně zradí jeho pravá ruka, Albánec Dardan Cirkel, který spolupracuje s hospodářskou kriminálkou. Nemožné se stává skutečností. Nepolapitelný tunelář Káčko končí ve vazbě, státu jsou zachráněny miliardy korun. Zatím... Protřelý Kraviec se díky šikovným právnickým kličkám dostává velmi rychle na svobodu. Jeho opatrnost a chladně kalkulující mysl nenávratně mizí. Rozjíždí nelítostnou mašinerii pomsty. Káčko překračuje pomyslnou hranici od finančního zločince k nelítostnému řezníkovi... Gangster Ka zkoumá mechanismus organizovaného zločinu, vnáší světlo do šesti miliardového tunelu a snaží se objektivně ukázat zrod skutečného gangstera. (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (491)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nemám najmenší problém dať tomuto filmu tri hviezdičky. Nie je na ňom nič svetoborného, ale oceňujem, že sa ani viditeľne nesnaží byť svetovým. Je zručne nakrútený, väčšina hercov, na čele s Hynkom Čermákom a Predragom Bjelacom, dobre a uveriteľne stvárňuje postavy a príbeh má svoj spád. Neprekážalo mi, že som nedokázal spájať postavy filmu s ich predlohami v českej realite. Vnímal som film ako príbeh a nie ako hraný dokument. Viac mi prekážala nevyvážená pozornosťi, ktorú tvorcovia vo filme venovali jednotlivým postavám a epizódam. ()

yakoob 

všechny recenze uživatele

Koukám, že filmy o gaunerech začínají mít lepší sledovanost než filmy o kladných hrdinech...Čím to je?? Asi to dneska frčí a člověk prožívá ty emoce tak nějak jinak...Každopádně na české poměry dobře natočené, Čermák důvěryhodný, akce a zobrazení toho zkaženého světa kolem nás taky dobře zvládnutá...Každopádně nezávidím těm lidem, peníze sice mají, ale strach, strach a zase strach... ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Filmařsky i režijně určitě nadstandardní, způsob vyprávění je ale hlavně na začátku trochu nešťastně chaotický a chvilku trvá, než se divák zorientuje a také, než dostane Káčko konečně slovo. Film by mohl být o něco více polopatický, protože pro člověka, kdo Krejčířův příběh příliš nesledoval, to není úplně vhodně podané a často se ve filmu trochu nepřehledně skáče a unikají souvislosti. Hynek Čermák ale válí, stejně tak Igor Karkarov... eeeh, tedy Predrag Bjelac. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Čermák a Bjelac hrajú dobre, ale práca s vedľajšími postavy zaváňaju lacinosťou českých TV seriálov. Rejžovi chýba zmysel pre detaily. Na druhú stranu, rytmiku servírovania informácií zvláda dobre a koho príbeh gangsterského hovada zaujíma, ten sa nudiť určite nebude. Na české pomery slušný inštrumentálny soundtrack. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Dobrá práce, jak se celkem dalo od Jana Pachla očekávat, nevím, jak moc ve finálním snímku zbylo z Jaroslava Kmenty,. ale režisér a scénárista v jedné osobě se vyhýbá zbytečnému "klímovskému" patosu, film vede lehkou, leč jistou rukou, netlačí na efektní "renčovskou" pilu, takže když si řeknete, že natočil český gangsterský film, nepůsobí to vůbec pejorativně. A teď si ještě vezměte, co třeba Jaromír Hanzlík vyjádří pár větami a troškou mimiky! Postava Káčka vývoj má, o tom, žádná, jen se myslím úplně nechytá divák, co tyhle kauzy nesleduje víc a ještě méně ten (jako třeba já), jemuž už téměř nic neříkají různé ekonomické vazby a tak. 70%. ()

Galerie (127)

Zajímavosti (15)

  • Všechny zahraniční scény byly natočeny na Kanárských ostrovech. (zbyshek)
  • Natáčelo se také v JAR a v ČR, konkrétně ve vazební věznici Hradec Králové, v obcích Vonoklasy, Nižbor, Mukařov, v hotelech Prague a Expo. (M.B)

Související novinky

14. ročník Duhové kuličky ocenil Gangster Ku

14. ročník Duhové kuličky ocenil Gangster Ku

02.06.2016

Ve dnech 30. a 31. května, obohatila program Zlín Film Festivalu 14. ročník konference o filmovém marketingu Duhová kulička. V rámci konference byla také oceněna nejlepší marketingová kampaň k filmu… (více)

Reklama

Reklama