Reklama

Reklama

První světová válka právě skončila a v  jednom zapadlém městě kdesi ve střední Evropě začíná primátor Dangl snít svůj velký sen. Plánuje připojení města ke Spojeným státům americkým a přejmenování na Wilsonov (na počest svého přítele, prezidenta Woodrova Wilsona). Vše klape, až na jeden nepříjemný problém! Ve městě prý řádí tajemný vrah. Oběti mají ukousnutý jazyk a hrůzou umírají ještě dříve, než vůbec dojde ke skutečnému napadení. Místní policejní sbor tápe, a tak primátor požádá o pomoc za oceánem. A sám Wilson okamžitě posílá příslušníka americké FBI. Ta má specialisty na mafie, drogy, komunisty, socialisty i jinou verbež. A má také machra na mytologii a mystiku. A tím je Aaron Food (Jiří Macháček), muž v dlouhém kabátě a klobouku, který si jen zřídka sundává z hlavy. Muž vychovaný českou kojnou. Po celém světě už vyřešil 513 vražd a teď pomůže i Wilsonovu. A aby ve městě nebloudil, k rukám dostává mladého policejního čekatele Josefa Eisnera (Vojtěch Dyk). Strhující honba po stopách šíleného vraha může začít. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (313)

corpsy 

všechny recenze uživatele

WILSONOV bol dobrý nápad. Náklady na štýlovú výpravu a triky neboli malé a dal sa čakať malý zázrak, ktorý by bol mixom Zemanových trikových filmov a bláznivých komédií Oldřicha Lipského a Václava Vorlíčka. Lenže, to by sme museli žiť v inej dobe. Dobe, keď humor ešte nebol z rodu trápnych a herci zanechávali za sebou otlačok v podobe nesmrteľných hereckých výkonov. Čo už, na podobné zlúčeniny tu máme aspoň ostatok sveta. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Pravidlo číslo jedna: Nezapomínej, že vrah má taky strach.“ Čekal jsem totální průser. A faktem je, že se Wilsonov opravdu moc nepovedl, na druhou stranu hysterické odpadové komentáře jsou už trochu mimo mísu. Film rozhodně nabízí sem tam něco k zasmání, ovšem na každý 1 dobrý fór připadá dalších 10 hluchých až trapných. Bohužel, postupně se začnou vytrácet i ty povedené a ke konci je jich už jen jako šafránu. A tak člověku nezbývá než se soustředit na solidní vykreslení města a jeho rázovitých obyvatel, všemožné rekvizity a detaily (ty mnohdy mají punc dobrého nápadu), a v neposlední řadě na (některé) herce (např. Kraus, který bohužel zjevně neměl co hrát, dost zklamal, naopak třeba Táňa mě dokázala pobavit). Celkově film vidím na rozmezí 2/3*, přičemž nižší variantu volím hlavně kvůli dost nevtipným sexuálním fórkům v těsném závěsu s rasistickými (ty bohužel nebyly tak černé, aby mohly sklí…ehm). „Woodrov slíbil, že město osobně navštíví, neboť jak řekl v kongresu, na Balkáně ještě nikdy nebyl.“ ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Zahozená šance! Výborná výprava, dokreslovaná Bratislava působila roztomile starosvětsky, scénář, který se nebál být jiný, ale natočili jen paskvil. Jakoby si dramaturg vzal dovolenou, přijel až na premiéru a pak mu už nezbývalo jen rvát si vlasy. V odlehčeném snímku přece nemají co dělat drastické záběry na upálené tělo, staženou kůži nebo nechutně ukázanou patologovu nekrofilii. Rasistické rádoby vtipy už byly doslova hnusné. Neukočírovali to. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Wilsonov má jisté řemeslné kvality, v tom opravdu problém nevidím. Ani nevadí, že i to málo reálií míchá dohromady a nepřesně se jich ujímá již od základu. Problém je, že je to nebetyčná nuda! Přitom nápad to je dobrý, dokonce i stylizace dává najevo, že peníze v tomhle projektu problém nebyly. Herci jako Jiří Macháček nebo Keiserův voice over jsou perfektní. Ale opravdu to chtělo trošku krátit a to už i ve scénáři. To nekonečné nahánění padoucha, potažmo antichrista je totiž velice ubíjející, že to ani správně střelený Honza Kraus nedokáže zachránit. Rozhodně to taková katastrofa není, ale znovu to už vidět nechci...45% ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Ať mi nikdo neříká, že Epsteinův scénář byl vtipný aspoň na papíře. Nebyl. Nemohl být. Proč podle něj tedy film vznikl může mít jen dva důvody: buď byli všichni zkouření tak, že jim každá blbost připadala děsně vtipná, nebo celý Wilsonov posloužil jako pračka na peníze. Jiné vysvětlení, proč to někdo soudný včas nezastavil, mě nenapadá. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (11)

  • Počas nakrúcania v Bratislave bola historická budova Slovenského národného divadla spredu zahalená veľkou americkou vlajkou, čo mnohých miestnych zaskočilo aj pobúrilo. Nevedeli totiž, že vlajka je súčasťou nakrúcania filmu a ide iba o rekvizitu. (Piri)
  • Ľuboš Kostelný si po seriáli Profesionáli (od r. 2008) opäť zahral streleného policajta. Pôvodne jeho postava aj ráčkovala, ale nakoniec sa producenti zľakli či to už nie je prehnané, a tak nakoniec sám seba kompletne predaboval. (krasomama)
  • Titulnú skladbu "Wilson City" nahrala slovenská poprocková skupina HEX. (StilesTW)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno