Reklama

Reklama

Úžasňákovi 2

  • USA Incredibles 2 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ve filmu Úžasňákovi 2 se vrací oblíbená rodina superhrdinů. Avšak tentokrát je hlavní hvězdou Helen, zatímco Bob zůstal v domácnosti a pomáhá Violet a Dashovi zvládat každodenní nástrahy „normálního“ života. Pro všechny je to těžká změna, a těžší je o to víc, že si nikdo z rodiny neuvědomuje superschopnosti malého Jack-Jacka. Když se objeví nový padouch, který se chystá uskutečnit ďábelsky geniální plán, tak rodina a Mražoun musí najít způsob, jak se dát zase dohromady a spojit síly – což se lehko řekne a těžko udělá, i když jsou všichni doslova úžasní. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (432)

lamps 

všechny recenze uživatele

Čekání se tentokráte vyplatilo. I když jednička zůstává nedostižná, většina animovaných sérií by pro takhle kvalitní sequel vraždila. Druhé Úžasňákovi si možná překvapivě užijí více dospělí než děti, protože infantilních vtípků je jako šafránu a do popředí se cpe vydařený příběh, který zvládá zábavně skloubit pracovní a osobní linii pětičlenné rodinky a vedle nápaditých akčních scén tak ještě mimoděk servíruje superhrdinskou verzi ženské společenské emancipace. Možná jsem to čekal vtipnější a místy ještě vizuálně odvázanější, ale jsem moc rád za konečný výsledek a rovnou prohlašuji, že pokud by zůstal u kormidla svědomitý Brad Bird, další pokračování vítám všemi deseti. Minimálně Jack-Jack nebo Frozone s tradičně delikátním Samuelovým dabingem se ještě rozhodně neokoukali... ()

CrypzzXD 

všechny recenze uživatele

Není to bez chyby a chápu všechny výtky směřující k průhledné a nepřekvapivé záplatce, ale co pochopit nedokážu, jsou komentáře typu, že se jedná o generický sequel, kterému chybí srdce… Univerzita pro příšerky, Auta 2 a Hledá se Dory postrádají srdce… tohle má srdíčko plné nostalgie, které pumpuje na 120%. Zase jsem se cítil jako ten sedmiletý klučina, kterým jsem byl před čtrnácti lety :-) 9/10 ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $200miliónovTržby USA $608,581,744Tržby Celosvetovo $1,241,891,456 Tržby za predaj Blu-ray v USA $4,123,119Tržby za predaj DVD v USA $20,616,930║ Brad Bird je v tomto čo ponúka ako doma, rodinná zábava pre celú rodinu, kde si každý nájde niečo svoje. Okrem dobre vygradovaného príbehu a nevyhnutných účelových rodinných hodnôt, tu máme opäť nadupanú akčnú jazdu, kde to fakt lieta s každej strany. V podstate to krásne naväzuje na prvý diel. Dejovo to pekné nakŕmi ale i zabaví. Jack Jack tu jasne vládne a kradne si pre seba čo sa dá. /videl v kine 3D a 2D verziu: 90%/ ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

A je to tu! Politika sa valí už aj do ( prevažne ) detských snímkov a chrlí pre deťúrence pokrytecké reči. Dívať sa na ´´obrazovky´´ je zlé, ale my sme niekto iný, takže nás sledovať môžte a hlavne nech to trhá rekordy. Wau! A čo snímok? Ak vylúčim motiváciu zapáčiť sa za každú cenu, je to opäť jazda ako hrom ( ale iba pri akčných scénach ) a...vlastne nič viac. Čaro je ta tam a ostáva iba pozlátko, ktoré možno časom začne nenápadne ukazovať svoju nedokonalosť. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[80%] Druhý díl je úplně stejně tak dobrý jako ten první. Dějově je to možná méně záživné, ale je to snad ještě více zábavnější po vtipné stránce a celkově výbornou animací. Mezi prvním a druhým dílem je časový rozestup výroby 14 let ale příběhově to navazuje hned na konec jedničky. Pan Úžasňák se tu stará spíš doma o děti, což je zábavní sledovat a jeho manželka zachraňuje svět. Co k tomu dodávat? Plný hodnocení opět nedávám, ale kritizovat to víc nemohu. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (25)

  • Ve dvou různých scénách sledují hrdinové skutečné televizní seriály. V té první se Bob (a pak Jack Jack) dívá na klasickou sci-fi sérii The Outer Limits (od r. 1963). Později se objeví seriál Jonny Quest (od r. 1964). Tyto dvě ukázky nabízejí také stopu o tom, do jaké doby je film situován. Za předpokladu, že se jedná o originální vysílání a ne reprízy či záznamy, se film musí konat v roce 1964 nebo 1965, jediné roky, kdy byly tyto dva seriály současně vysílány. (vojacekr)
  • Při rodinné večeři Dash zapne televizi a v ní běží film s Godzillou. Godzillu však filmaři museli lehce poupravit, protože na ni neměli práva. (SONY_)
  • Před snímkem byl v kinech promítán krátký film Bao (2018). (CrypzzXD)

Související novinky

Pixar chce sázet na své slavné značky

Pixar chce sázet na své slavné značky

03.06.2024

V roce 2016 se prezident Pixaru Jim Morris nechal slyšet, že studio chce stavět výhradně na originálních projektech. Už tehdy totiž směr filmovému světu udávaly hlavně sequely, spinoffy a obecně… (více)

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (více)

Equalizer v kinech porazil Abbu

Equalizer v kinech porazil Abbu

23.07.2018

O víkendu se v amerických kinech utkala dvojice pokračování, Equalizer 2 vrátil do akce Denzela Washingtona (Let), zatímco Mamma Mia! Here We Go Again vsadila na Meryl Streep (Akta Pentagon: Skrytá… (více)

Reklama

Reklama