Reklama

Reklama

Boj o Hedvábnou stezku

  • Čína Tchien ťiang siung š' (více)
Trailer 1

Když zkorumpovaný římský vůdce Tiberius (Adrien Brody) přijíždí v čele obří armády, aby si nárokoval Hedvábnou stezku, Huo An (Jackie Chan) se skupinou zkušených bojovníků spojí síly s elitní legií zběhlých římských vojáků vedených generálem Luciem (John Cusack) a pokusí se zajistit křehkou rovnováhu sil v regionu. V touze ochránit svou zemi a své nové přátele shromáždí Huo An válečníky 36 etnik, kteří se postaví na odpor Tiberiovi v neskutečně velkolepé bitvě. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (160)

KoRner 

všechny recenze uživatele

S históriou to nemá spoločné ani prd, ale čo ma nemilo prekvapilo bolo, že napriek tomu, že je tam množstvo stotisícových vojsk, nemá to veľkolepé vojenské scény, ale skôr súboje jeden na jedného. Dej nie je zlý, ale dosť schématická alegória na potrebu budovať jednu veľkú Čínu a jej pracovnú utópiu. Napriek tomu zbožňujem vo filmoch strety dvoch rozličných kultúr a tu ich zobrazili vcelku rovnocenne. A Jackie tu na moje prekvapenie dokonca na plátne zabije muža. Len nerozumiem potrebe filmu o dvoch archeológov s hypermodernou technológiou. Tí tam boli zbytoční. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Velice dobře zprodukovaný mišmaš plný přehnané asijské tragiky a přepálených emocí. Cusack a Brody jsou v roli příslušníků římských legií jako pěst na oko, ovšem v soubojích vypadají skvěle (tvůrci HRY O TRŮNY by se mohli učit jak při souboji nasnímat totální paka tak, aby vypadali jako ultimátní killeři). 50% ()

Reklama

kinderman 

všechny recenze uživatele

Patetická, kýčovitá a pseudovlastenecká pohádka o tom, jak se všichni pobratřili na Hedvábné stezce. Cusack byl obsazen zcela nevhodně a vůbec netušil, jak má svou absurdní roli římského generála pojmout. Brody se naproti tomu domníval, že točí něco jako Gladiátora. V rámci reality show Hedvábná stezka hledá superstar si hrdinsky zapěl i Jackie Chan, když předtím zopakoval svůj "trik" z Police Story 3 (opření se o ženský hrudník v zápalu boje). Jo, asi uprostřed filmu je jedna zdařilá napínavá lukostřelecká sekvence. Toť vše. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Sladko-bôľny príbeh s multi-kulti pozadím, ktorý ma moc nenadchol. Netvrdím, pár scénok bolo zaujímavých, ako napr. keď opravovali mesto, no zvyšok bol až príliš okato sentimentálny a plný nudnej vaty. Zato ma však upútala fantastická výprava, akcia a hlavne jednotlivé postavy. Najmä A. Brody v postave totálneho nechutného záporáka bol perfektný, človek mal chuť zaškrtiť ho už len preventívne. Ani chlapec nebol zlý, taký zvláštny baladicko-zasnený zjav, ešte len dieťa no jednaním ako dospelý. Čistý priemer. 60/100 ()

Giggo 

všechny recenze uživatele

Pokud máte rádi historické filmy plné bitev a soubojů s troškou toho hrdinského patosu nebudete zklamáni. Jackie Chan z toho vyjimečně nedělá komedii, ale snaží se skutečně hrát a tvářit jako moudrý velitel. Tuto část je těžší zkousnout, protože Jackiho si představit jako vážnější postavu, co se snaží poučit ostatní je prostě náročný. Nicméně film je skutečně velkolepý, kulisy, masky, prostředí podkreslené fajn hudbou si skutečně užijete. Člověk se nechá ponořit do představy velkolepých bitev a hrdiných generálů. ()

Galerie (284)

Zajímavosti (11)

  • Film mal v Číne premiéru vo formáte IMAX 3D na čínsky Nový rok. (mh825)
  • S rozpočtom 65 miliónov amerických dolárov ide o tretí najdrahší film v histórii čínskej kinematografie. (mh825)

Související novinky

10 nejlépe placených herců roku 2015

10 nejlépe placených herců roku 2015

06.08.2015

Časopis Forbes i letos vytáhl kalkulačku, aby dal nám na vědomí, kterým hereckým tvářím máme závidět výplatu za první polovinu roku. Kdo usedl na trůn? Podle očekávání Robert Downey Jr., který letos… (více)

Reklama

Reklama