Reklama

Reklama

Cizinka

(seriál)
Trailer 1
USA, (2014–2024), 92 h 10 min (Minutáž: 51–90 min)

Tvůrci:

Ronald D. Moore

Předloha:

Diana Gabaldon (kniha)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Caitríona Balfe, Sam Heughan, Tobias Menzies, Duncan Lacroix, Stephen Walters, Graham McTavish, Bill Paterson, Nell Hudson, Gary Lewis, Lotte Verbeek (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(91)

Píše se rok 1945 a právě skončila válka. Claire Randallová, bývalá britská válečná zdravotní sestra, je se svým manželem Frankem na líbánkách. Jako místo své svatební cesty si vyberou malebnou skotskou vesničku opředenou dávnými pověstmi a mýty. Frank zde nachází stopy, které ho přivedou až k jeho předkovi, kapitánu Jonathanu Randalovi, který byl v polovině 18. století velitelem anglické vojenské základny Fort William. Během jedné z procházek se Clair po doteku záhadných menhirů ocitá o dvě stě let zpět, do doby kapitána Jonathana "Black Jacka" Randalla, kdy vrcholí snahy Stuartovců o znovuzískání skotského trůnu a do boje jsou vtaženy i skotské rodinné klany. Bezcitný, krvežíznivý a drsný Jack je pravým opakem Franka z roku 1945. Claire je pod vlivem krutých okolností přinucena provdat se za Skota jménem Jamie Fraser, ale její srdce touží po jiných dvou mužích žijících ve dvou různých časových dimenzích – po Frankovi z dvacátého století a Jackovi z osmnáctého. (AXN)

(více)

Videa (44)

Trailer 1

Recenze (190)

sir-dave 

všechny recenze uživatele

První díl byl více než dobrý. Cestování časem do 18. století, typická Skotská krajina, sem tam akce a dost zajímavý námět. Další díly se poté poněkud zadrhly a prozatím to vypadá na mírně táhnoucí se historické drama na jednom hradě už bez časových dimenzí nebo něčím nápaditým. 2. série mírně slabší a 3. po definitivním opuštění Skotska a přesunu na vodu ještě více. Přesto to stále rád sleduju. 5. až 6. série v Americe za mě zklamání. Vytrácí se původní kouzlo. Pozitivum je příchod nových postav, zejména Brianny a trochu rozvětvení děje. Šestá řada byla slabá, ale na druhou stranu krátká a láká na 7. (hodnocení za 1.-6. sérii) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nádhera kaledonské krajiny, gaelština, dudáci, barety, kilty.......prostě SKOTSKO a to mám rád. A k tomu cestování v čase a šmrncovní mladší vydání Cate Blanchett a řada dalších herců, kteří jsou se skotskou vrchovinou jakoby srostlí. Vím, že to je strašná, místy až moc pomalá, romanťárna, ale pro mě je prostě vše, co je spojené s modrou vlajkou a křížem svatého Ondřeje fascinující. 80% ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv jsem se zpočátku dívala na Outlander dost skepticky, tak s postupujícími díly jsem čím dál víc natěšenější na další, takže po osmičce jsem už zcela jistá, že je to jeden z těch seriálů, který dám až do konce a jestli to takhle půjde dál, má možná šanci i na vyšší post. Je tam sice hrozně pochmurno, neustále zataženo a blátivo, takže atmosféra super, navíc je to holt Skotsko a to k tomu patří. Takže se budu těšit na jaro a s ním i na další díly. - A už je to tady...... ()

sallyann 

všechny recenze uživatele

Takže vážení, tohle je láska na první pohled do Jamieho očí a pod jeho kilt (ano, trapný, infantilní fórek). Když se spojí historie, Skotsko a romantická zápletka, vznikne tato skvělá věc. Navíc soundtrack je naprosto epesní! A když se Vám ještě poštěstí narazit na skupinu dalších fanynek seriálu a vytvořit český fanclub, máte vyhráno! A to jsem ještě nezmínila fakt, že jsem se i dostala do těsné blízkosti hlavních představitelů, když natáčeli v Praze. :D ()

Gimli 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Série 1: Geniální past na příznivce sci-fi, kteří ale nejsou natolik hardcore, že by nedokázali přijmout taky výpravné historické love story, pro něž je máloco tabu. Odpustil bych i některé příliš násilné zvraty, protože s téměř každým dílem dokáže Cizinka zasít semínko zvědavosti, které je natolik vitální, že prostě chcete vědět, jak to bude dál. Série 5: Razantní posun od boje o přežití k niternému boji hrdinů se svými traumaty mě dokázal silně vtáhnout. To, co bylo v tomto ohledu ve čtvrté sérii nakousnuto, je zde plně a efektivně rozvinuto. Takže pátou sérii Cizinky řádím na čelo tohoto seriálu. ()

Galerie (2 771)

Zajímavosti (49)

  • Ústřední píseň nazpívaná zpěvačkou Raye Yarbrough nese melodii skotské lidové písně „The Skye Boat Song“, která byla písemně zaznamenána kolem roku 1800 a jejíž originální text vypráví o útěku prince Karla Eduarda Stuarta po bitvě u Cullodenu. Text písně ve znělce je však upravenou verzí básně Roberta Louise Stevensona „Sing Me a Song of a Lad that is Gone“ – „Zpívej mi o chlapci, který zmizel“. Slovo „chlapec“ je v tomto případě nahrazeno „dívkou“, což odkazuje na příběh hlavní hrdinky seriálu. Znělka končí v každé epizodě trochu jinak, podmalovává pokaždé jiné pozadí titulků s názvem epizody. [Zdroj: Diana Gabaldon, Tara Bennett – kniha Jak se točí Cizinka: oficiální průvodce sériemi 1 a 2] (PenelopaW)
  • Režisérka Anna Foerster, která natáčela tuto epizodu, se ve svých dílech hodně zaměřuje na záběry rukou, kterými vysvětluje určité věci – v tomto případě vývoj vztahu mezi postavami, jejich sbližování a sílící pouto. [Zdroj: Diana Gabaldon, Tara Bennett – kniha Jak se točí Cizinka: oficiální průvodce sériemi 1 a 2) (PenelopaW)
  • Úvodní scéna, odehrávající se v polní nemocnici na konci druhé světové válkym se v knize vůbec neobjevuje. [Zdroj: Diana Gabaldon, Tara Bennett – kniha Jak se točí Cizinka: oficiální průvodce sériemi 1 a 2] (PenelopaW)

Reklama

Reklama