Reklama

Reklama

Cizinka

(seriál)
Trailer
USA, (2014–2024), 92 h 10 min (Minutáž: 51–90 min)

Tvůrci:

Ronald D. Moore

Předloha:

Diana Gabaldon (kniha)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Caitríona Balfe, Sam Heughan, Tobias Menzies, Duncan Lacroix, Stephen Walters, Graham McTavish, Bill Paterson, Nell Hudson, Gary Lewis, Lotte Verbeek (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(91)

Píše se rok 1945 a právě skončila válka. Claire Randallová, bývalá britská válečná zdravotní sestra, je se svým manželem Frankem na líbánkách. Jako místo své svatební cesty si vyberou malebnou skotskou vesničku opředenou dávnými pověstmi a mýty. Frank zde nachází stopy, které ho přivedou až k jeho předkovi, kapitánu Jonathanu Randalovi, který byl v polovině 18. století velitelem anglické vojenské základny Fort William. Během jedné z procházek se Clair po doteku záhadných menhirů ocitá o dvě stě let zpět, do doby kapitána Jonathana "Black Jacka" Randalla, kdy vrcholí snahy Stuartovců o znovuzískání skotského trůnu a do boje jsou vtaženy i skotské rodinné klany. Bezcitný, krvežíznivý a drsný Jack je pravým opakem Franka z roku 1945. Claire je pod vlivem krutých okolností přinucena provdat se za Skota jménem Jamie Fraser, ale její srdce touží po jiných dvou mužích žijících ve dvou různých časových dimenzích – po Frankovi z dvacátého století a Jackovi z osmnáctého. (AXN)

(více)

Videa (44)

Trailer

Recenze (190)

pavcas 

všechny recenze uživatele

Seriál, kterej mně chytnul za srdce jako už žádnej dlouho ne, to je Cizinka. Když jsem začínala číst knížku, kde se hlavní hrdinka Claire, bývalá zdravotní sestra, zcela náhodou na svých opožděných líbánkách ve Skotsku "propadne" z roku 1945 na stejné místo,ale o 200 let zpátky, říkala jsem si WTF, jak tohle bude fungovat? O pár stránek dál jsem byla chycená, zamilovaná do hlavních postav, zamilovaná do příběhu, zamilovaná do líčení skotské vysočiny a místních poměrů. Nepamatuju si, kdy naposled se povedlo vybrat tak dokonale přesnou ústřední dvojici, kdy všechno co tak fungovalo v knížce, funguje ještě o 100% líp v televizi, stejně tak jako se povedlo absolutně dokonale vykreslit dobu, ve které se děj odehrává a najít úžasné a dechberoucí lokace ať už ve Skotsku nebo jinde, pařížská část se natáčela i v Praze. Caitriona Balfe přinesla do postavy Claire přesně tu správnou dávku ženskosti, moudrosti a zároveň odvahy a paličatosti jako knižní Claire a Sam Heughan jako Jamie kromě toho že je sexy jak blázen, je neskutečně čistá duše, statečné srdce a silný charakter a v některých scénách předvádí nejen oni opravdu neuvěřitelné herecké výkony, až se vám srdce chce rozskočit na milion kousků..... Chemie mezi nimi je neuvěřitelná a je to opravdu krásný příběh lásky a odvahy, kterou nerozdělí ani několik století.... 1.serie 110%, 2. serie 90% a aktuálně běží 3.serie, která zatím vypadá víc než dobře. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Ano - o tomto seriálu jsem slýchávála od známé již dva roky....ale nikdy mě to nějako extrémně nelákalo..pak si zajedete na dovolenou do Skotska a ejhle dotazy, zdali jste tento seriál někdy viděly :D :D Dobře, tak jsem to zapla :D A ono - safra :) Jsem na začátku 2.série a jsem totálně v šoku ze závěru první série. Všechno je jinak než si celou dobu myslíte :D :D Je to tak silné, tak jiné a tak - safra jako vážně? :D :D Těším se na další díly a omlouvám se všem lidem ve fitku, když na páse budu zase trnout hrůzou co se tam děje a dávat to hlasitě najevo. Krajina je nádherná, oblečení - hmmmm - Skoti ;) ale ta myšlenka - je to opravdu možné? ;) ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

ačkoliv nemám potřebu k už tak slušnému seznamu seriálů přidávat další,tohle mě po pilotu zaujalo natolik,že budu sledovat dále.Sympatické obsazení,úžasná skotská krajina evokující vzpomínky na Gibsonovo Statečné srdce a velmi vydařený soundtrack u pilotu převážily fakt lehce roztahaného děje,kdy se dobře 2/3 nedělo až tolik.Jsem zvědav co nabídnou další díly...zatím 80%...v druhé půlce série se ukázalo,že ta roztaanost je až smrtící a nebýt jednoho povedeného "čarodějného" dílu,dal by se ze všech ostatních dílů udělat jeden...60% edit 2 : druhá série pro mě byla úplně vysilující a ze všech dílů by se dal udělat jeden lehounce nadprůměrný film.Třetí sérii vzdávám a dál koukat nehodlám...40% ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

I když je skotská příroda čarokrásná a Caitriona velmi půvabná, s lítostí v hlase tenhle seriál (zatím) odkládám na neurčito. Jednak kvůli mému nabitému kalendáři a pak hlavně k pocitu, který mě málokdy zklame. A ten mi radí, abych přestal a nekazil tohle vysoké hodnocení, které bych po pár dnech nejspíš srazil trošičku dolů. Takže výjimečně poslechnu a kdo ví, třeba se za pár týdnů, měsíců, nebo let někdy vrátím. ()

Helo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím lehké nadšení. Ron Moore je zpět a po dlouhých letech opět uzavřel spojenectví s Medvědem McCrearym, se kterým se zná od Battlestar Galacticy. Výsledkem je visuálně (výprava, kostýmy, příroda, hlavní herečka) skvostný a hudebně podmanivý pilot se sympatickými postavami (hlavní herečka, Edmure Tully, Dwalin...). Knihy jsem nečetl, takže jsem v očekávání dalšího děje velmi natěšený. PS.: Je převelice zajímavé sledovat postupný vývoj McCrearyho hudby napříč různými díly. Edit: Po první polovině první řady paráda. Sice je to taková historicko(18. st.)-historická(20. st. po 2. sv. v.) lehce mystická konverzačka (i když i akce by se našla a napětím se také nešetří), ale s parádně vystavěnými postavami, výbornou atmosférou obou historických období a neméně výbornou hudbou. Vlastně to co platilo pro pilot platí i nadále a jen a jen lépe. Dokonce i to klišoidní přenesení časem typu těch německých trapných volovin, jejichž název si ani nepamatuji, je tady jaksi... netrapné a zabalené do hávu folklóru (viz E08). A na to, že je to Starz, je tam i té nahoty vcelku pomálu. ()

Galerie (2 771)

Zajímavosti (49)

  • Tuto epizodu režírovala Anna Foerster, stejně jako epizodu Svatba (2014). Měla za úkol propašovat do děje několik paralel, a tak např. v okamžiku, kdy Jaime (Sam Heughan) poprvé dovolí kapitánu Randallovi (Tobias Menzies), aby spatřil jeho jizvy, Randall kolem něj krouží stejně jako Claire (Caitriona Balfe) o svatební noci. Další podobnost je později, když Jaime padne na zem, nebo když Randall natahuje ruku a přemýšlí, jaké by to bylo, kdyby cítil Jaimeho záda. [Zdroj: Diana Gabaldon, Tara Bennett – kniha Jak se točí Cizinka: oficiální průvodce sériemi 1 a 2] (PenelopaW)
  • Natáčelo se ve skotských městech Cumbernauld a East Rannoch. Natáčelo se také na hradě Doune. V Praze se natáčelo pouze 5 dní a to především na Kampě a pod Pražským hradem. (M.B)
  • Scéna v 7. minutě, kdy Claire (Caitriona Balfe) jde po „francouzské“ ulici k léčiteli (Dominique Pinon), byla natáčena v České republice v Praze na Radlických schodech s výhledem na Nerudovu ulici (Praha 1). (Rosalie)

Reklama

Reklama