Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavními "hrdiny" tohoto snímku jsou dva pubertální hoši, kteří tráví svůj volný čas čicháním ředidla nebo lovem koček, které pak prodávají do čínské restaurace. Jejich mentální schopnosti jsou na hranici svéprávnosti a totéž lze říci i o ostatních figurkách, které se filmem mihnou. Dlužno podotknout, že některé jsou na tom i hůře. Celým příběhem nás, jako červená nit, provází špinavý chlapec v trenýrkách s růžovou maskou zajíčka, který mlčí nebo kouří. (mutace)

(více)

Recenze (157)

LBsmoke 

všechny recenze uživatele

zaprvé by mě zajímalo jak to tvůrce filmu myslel (abych to mohl spravedlivě ohodnotit) jeden z nejrozporuplnějších filmů co sem viděl. Rozpačitý sem, protože pokud to má mít nějaké filosofické okamžiky jako když například ten týpek mluví že" se zkoušel zabít a sebevražda je jediná cesta ven, ven ze života.." tak pokud to bere jako sdělení tak je to průšvih jako prase ale pokud to bere jak já vidím celý ten film že to je naprosto povrchový zásek do vesničanů a do té společnosti která zažila špatný život a myslí si že ví akorát není dost chytrá aby zpracovala pořádně ty zkušenosti z života a jejich interpretace je naprosto bezduchá(což by bylo trefné) tak to měl jinak sestříhat a přehodit a přidat nějaké záběry. -oblíbený moment/záběr pro mě je třeba oběd špaget ve vaně- ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Tak, a Ulrich Seidl ztratil svoji hegemonii. Samozřejmě, co je v Rakousku, nesmí chybět ani v Americe. I když nejspíš nejde o vzájemnou inspiraci, ale vzájemnou zkušenost uzavřených společností s nezamčenými dveřmi. Vstoupit může tak každý, kdo na to má, tedy lépe řečeno: kdo na to nemá, nebo kdo má jen na teplo pospolitosti... O kočkách a jejich mystice jsem se zmínil někde jinde (Elfride Jelinek)... O společnostech tohoto typu, které dostaly po prvním kole koronaviru zelenou, se pobavíme později. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele

V poradí 4.444 hodnotenie na čsfd som sa rozhodol udeliť filmu, ktorý sa pravidelne umiestňuje v rebríčkoch filmov, ktoré majú ľudia problém dopozerať a ktorý rozhodne medzi kontroverzné filmy patrí. Nielen vulgárny jazyk, ale najmä kontroverzné témy ako incest, násilie na zvieratách či na ženách a prostitúcia (aj) detí sú však vyobrazené svojim spôsobom realisticky. Ďaľším dôvodom, kvôli ktorému zvažujem zaradenie filmu medzi obľúbených 10 je skvelá kamera, strih a hudba. Nakoniec si na svoje prišiel aj Rabbit a film sa svojou kontroverziou nielenže vyrovná, ale určite prekoná Srpski film. V lepšom svetle. Kým niektoré pasáže spomínaného filmu boli doslova nechutné len keď človek na nich pomyslel, v tejto dráme človek často narazil na úsmevné scény a najmä keď začal Sullivan cvičiť na pesničky od Madonny som si povedal, že toto patrí medzi vrchol pasáži z filmového plátna. Škoda že Harmony v niektorých fázach absolútne nevedel čo s filmom a tie hluché miesta momentálne tvoria spomínaný otáznik, či Gummo posunúť do svojej top desiatky alebo to ešte zvážiť. Jedenástku by mal istú. Ťažká dilema a skvelá voľba 4.444 hodnotenia na tejto databáze. ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Film v dokumentárním stylu, s jistou dávkou výpovědní hodnoty, ale bez děje (což by zas tolik nevadilo), bez atmosféry a hlavně bez pointy (pokud nepovažujete za pointu to, že byste nechtěli žít v takový zvrácený díře plný zhovadilejch omezenejch "lidí"), který by byl rád uměním, ale bohužel se jen se tak tváří, protože na víc prostě nemá. Ohrazuju se proti tvrzení, že když mě "film" podobnýho ražení znechutil, nehodnotim ho přívětivě. Uvědomuju si, že takové věci se ve světě děli, dějí a dít budou, ale o to přece vůbec nejde. Prostě nemůžu hodnotit kladně film, který se ani filmem nazvat nedá, když už, tak možná hraným dokumentem, ale to - jak už tu někdo řekl - zahleděným do sebe, bez přesahu, bez něčeho víc, co by z něho dělalo ono umění. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Podobenství varující před lidskou zvráceností, které se nám snaží ukázat, že i takoví lidé existují a jsou mezi námi. Ta myšlenka je jasná už od začátku, bůhvíjak převratná není a jelikož z celého filmu absolutně nejdou žádné emoce (maximálně tak občasné zhnusení) a tak ani nemá šanci nějak zapůsobit. Nemá to děj (sice tady je nějaká absolutně minimální "zápletka" se zloději koček, které známe už od začátku, jenže to se ani nedá nazvat zápletkou), pohybuje se tu panoptikum divných postav, které Korine sebral bůhvíkde, všichni se chovají jak magoři a idioti a po nějaké chvíli to začne celé být otravné a nudit. Vtipných tu je jen pár absurdních situací, jinak nic. Celkově to sice nějak vypadá, ale nepůsobí a ani to moc nefunguje. Ale jsou zde zase vidět náznaky budoucí Korineho tvorby, hlavně teda na Trash Humpers a Spring Breakers. 2* ()

Galerie (48)

Zajímavosti (20)

  • V scéne pri pretláčaní rukou sa na stole objavujú a zasa miznú fľaše a poháre. (GTS_PUNK)
  • Tretina filmu je improvizáciou. (classic)

Reklama

Reklama