Reklama

Reklama

Odebrat z přátel

  • USA Unfriended (více)
Trailer 1

Laura Barns byla obyčejná středoškolačka, dokud se na internetu neobjevilo video, které do nechutných detailů prezentovalo, jak se sťala na jednom večírku. Dříve všemi obletovaná kráska veřejnou potupu neustála a spáchala sebevraždu. V den výročí její smrti se partička jejích spolužáků „sejde" na videochatu, kde řeší obvyklé teenagerovské problémy, dokud se do jejich skupiny nenabourá neznámý uživatel s přezdívkou Billie227. Kromě toho, že ho nejde ze soukromé diskuze vyhodit, je na tomto uživateli zvláštní i to, že ho velmi zajímá, kdo nahrál na internet ono nelichotivé video. A pak se do diskuze zapojí i jejich mrtvá spolužačka... Pocit, že jde o nechutný vtip, brzy vystřídá absolutní zděšení všech zúčastněných. Neznámý uživatel totiž nezůstává jen u slovních výhrůžek a za pravdou jde doslova přes jejich mrtvoly. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (440)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Neznalí diváci by mohli být spokojeni, sečtělí hororoví fanoušci však dávno ví, že Unfriended je pouze recyklací a nepřináší nic nového. viz. Megan is Missing či the Den, které byly daleko více znepokojivější a objektivně více zdařilejší. Největším mínusem Unfriended je, že jako horor neobstál. Chybí lekačky, chybí krev, chybí mráz po zádech či husí kůže. Úmrtí kamarádů jsou tedy velmi rychle sestříhány a divák vidí víceméně prd(Stejný problém jsem měl v Sinisteru.) Co se týká samotné hry, tak i po téhle stránce film mohl být znepokojivější a lépe propracovanější, takže tohle jsou obrovské mínusy. Plusem je značná reálnost, pač s kyber kriminalitou se potýkáme denně narozdíl od sériových vrahů či nevysvětlitelných zjevení. Dále se mi líbilo, že film výstižně znázorňuje dnešní společnost mladých lidí, kteří se vzájemně nerespektují, nikdo nenese žádné pocity viny, nikdo nemá špatné svědomí a co provedli své kamarádce bylo vskutku trestuhodné. Špatné tedy vyloženě ne, škoda jen odbylé hororové stránky. 60% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Musím uznať, že vďaka nápadu a myšlienke, vystrašiť dnešnú "retardovanú" mládež, denno denne žijúcu mimo realitu na sociálnych sieťach, to celkom spadá do žánru horor. Faktom ale zostáva, že teenagerov nevystraší samotná podstata príbehu o vraždiacom duchovi, ktorý sa rozhodol za pomoci Skype pomstiť, ale fakt, že padne sieť a oni stratia kontakt s okolitým svetom, lebo nekonečným kartám do telefónnych búdok sa už žiadny z vekslákov nevenuje. Nie raz som postrehol článok, čo sa dialo s ľuďmi keď zlyhal " FuckBook". Hystéria na úrovni prírodnej katastrofy Tsunami, ktorá zmietla zo stola nejednu "tupú ceruzku". Taktiež je dosť smutné, že dnešná mládež je už tak rozcitlivená, že sa bez zbytočných následkov nikto nemôže ani z chuti posrať (za našich čias by si po týždni nikto ani nespomenul). Neuveriteľné, čo všetko dokáže divák prehltnúť, či sám pred sebou si odôvodniť, aby vyzdvihol niečo, čo kvalitou nedosahuje ani len priemernú úroveň. Tak si to teda zrekapitulujme. Akéže sme to dostali hororové prvky na "tanier"? GORE?? Kurva nulové. Nulové! NAPÄTIE? To snáď nemyslite vážne. Toto by nevystrašilo ani bratovu dcéru! (ale viem koho sestru ;) LAKAČKY? No viac ma mikne pri signalizácii prázdnej nádrže. Horor by mal znechutiť, vyvolať emócie strachu, alebo aspoň pohoršiť, a nie ponúkať reklamu na takmer už nikým nevyužívaný Skype. No veď mi to kurva niekto vysvetlite, kto z mladých z jednej dediny bude po večeroch Skypovať, či komunikovať cez pätoro sociálnych sietí, keď dnes všetci "žijú" iba na "FB", alebo max čmárajú cez Viber či WatsApp. Navyše, keď sa aj navečer zídu, tak fajčia trávu na detskom ihrisku, poukladaný do kruhu, podávajúc si Bongo jak fajku mieru, ako 12 mesiačikovia (česť výnimkám). Toľko pootváraných "okien" na kompe hl. postavy, to je raj pre Trójske kone. Snáď som teda na nič nezabudol. Akurát mi nedá ešte doplniť, milí užívatelia, používajte vlastnú hlavu, lebo keď Vám ju niekto odreže, bude to bolieť Vás, nie Vášho hovno podsúvača, ktorý velebí každú kokotinu pri ktorej sa na festivale zhúlil pod obraz boží. Verte či nie, tento snímok z hororového hľadiska ponúka menej ako je minimum – 20%. ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Žádné zázraky jsem od tohoto snímku, který se odehrává na jedné obrazovce jednoho monitoru nečekal, ale nakonec mě příjemně překvapil. On si ho asi člověk víc užije, když se na něj kouká doma na svém monitoru, tak se snadněji vtáhne do děje. Musím říct, že mě tenhle horor opravdu zaujal a prožíval dění společně s postavami. Když se na to koukáte a přijde vám zvukové ohlášení o příchozí zprávě od přátel... jako kdybyste byli toho opravdu součástí. :D Herci fajnoví a opravdu jejich chování bylo hodně uvěřitelné. Dávám palec nahoru. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Je mi zle z dnešní generace co sedí furt u fuckbooku a jiných sraček. Proto se těmto filmu vyhýbám obloukem. A i při sledování tohohle filmu jsem se celou dobu ťukal na čelo. K filmu jsem se dostal úplně náhodou a zítra si na film asi ani nevzpomenu. Ale i tak musím uznat že to zas tak špatné nebylo. Celý film se odehrává jen na jedné obrazovce a při tom mě nenudil. Sice je pravda že všichni do jednoho mi byly ukradený, ale dokoukal jsem celý film bez újmy. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

No jo, jen si zahudrujte na film, jehož náplň tvoří banda nesnesitelných náctiletých pitomců, bavících se skypováním, kyberšikanou a vzájemným chcaním si na nohy. Když se ale člověk přenese přes povrchně debilní předsudky, snadno odhalí rafinované jádro tohohle filmu. Největší odchylkou od jiných hororů pro adolescenty je vědomí, že se Cybernatural nesnaží svoje postavy očistit, stmelit, přivést na lepší cestu nebo dokonce glorifikovat. On se je jednoduše snaží zdeptat a zničit, přičemž k tomu používá jejich nejoblíbenější prostředek. Ve finálním důsledku jde ovšem ještě o kus dál, neboť nenabízí satisfakci ani provinilému divákovi; místo obligátního "chybovat je lidské a vše je možno napravit" sděluje něco ve smyslu "jste zrůdy a měli byste chcípnout". Laciná pudová zábava? Ale kdeže - je to jen přemrštěné naprosto stejně, jako výkřiky v bezpečí počítače schovaných internetových válečníků. Tvůrci navíc pochopili, že nemá cenu nafukovat stopáž a používat osvědčené žánrové berličky, takže se celých osmdesát minut z desktopu nehneme a scény sebemordů (slušně brutální) zabírají sotva několik sekund. Celek prostě funguje dobře a všechny argumenty typu "na to nečum, dyť je to kravina o debilech na skajpu" jsou asi stejně relevantní, jako nedoporučování Bezstarostné jízdy motorkářům. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (14)

  • Všetky kontá na Facebooku použité vo filme skutočne existujú. (beso74)
  • Celosvětová premiéra proběhla 20. července 2014 na filmovém festivalu Fantasia v Kanadě. (ČSFD)
  • Pôvodne mal byť film uvedený na MTV, avšak potom, čo bol vyrobený trailer, sa vďaka množstvu pozitívnych reakcii rozhodli tvorcovia pre jeho uvedenie v kinách. (beso74)

Reklama

Reklama