Reklama

Reklama

BoJack Horseman

(seriál)
  • USA BoJack Horseman
Trailer
USA, (2014–2020), 33 h 27 min (Minutáž: 25–27 min)

Hudba:

Jesse Novak

Hrají:

Will Arnett, Alison Brie, Amy Sedaris, Paul F. Tompkins, Aaron Paul, Minae Noji, Aisha Tyler, Olivia Wilde, Patton Oswalt, J.K. Simmons, Kristen Schaal (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(77)

Seznamte se s nejoblíbenějším koněm ze sitcomů 90. let, jen o 20 let později. Sice je to bručoun, ale srdce má z... no ze zlata přímo ne, ale něco na ten způsob. Z mědi? (Netflix)

Videa (14)

Trailer

Recenze (145)

jasiska 

všechny recenze uživatele

Seriál som začala pozerať s tým, že to bude komédia. Zo začiatku som si ešte myslela, že to len nie je veľmi dobrá komédia. No ako seriál pokračoval, bolo jasné, že toto je dráma a navyše mega depresívna. Nielenže v nej sledujeme osobnú krízu hlavného hrdinu, ale rôznymi spôsobmi sa tu vykresľujú aj rôzne spoločenské problémy, trendy a ľudské vlastnosti. A ešte aj to, čo by sa dalo považovať za vtipy, človeka deprimuje, keď sa nad nimi hlbšie zamyslí. Hoci je to veľmi negatívne a zabíja to vo mne akúkoľvek životnú nádej, seriál je tak dobre urobený, že neviem prestať pozerať. ()

Algernons 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po dvou letech jsem se vrátil k tomuto klenotu a po dvou letech jsem to znovu dokoukal. BoJack měl být pro mě a mého tehdejšího spolubydlícího komediální animák k pivu a stal se z toho životní seriál. BoJack je vyhořelá hvězda sitcomu z 90. let snažící se najít štěstí a začne obklopovat jinými lidmi, kteří na první pohled působí šťastně. Jenže brzo vám začne docházet, že štěstí není žádný cíl, není bod v životě kterého dosáhnete a najednou budete spokojeni, šťastní a vše bude v pořádku. To že lidé působí šťastně neznamená, že jsou. Všichni jsme stejně ztracené bytosti, snažící se najít smysl v tom guláši jménem život. To BoJack nedokáže pochopit a proto se neustále žene za nějakým cílem, ale pravé štěstí vychází z našeho nitra a stavu, sláva, uznání i peníze a dokonce i přátelství zmizí. BoJack používá sitcom Koniny jako svůj pravý opak, v tomto seriálu totiž postavy neodpouští sviňárny a vše co máte pocit, že BoJackovi prošlo, ho nakonec dostihne. Minulosti neutečete a dokud se s ní nesrovnáte, vždy vás bude pronásledovat bez ohledu na to, jak moc jste se změnily. Neuvěřitelně silný a bohatý seriál, který je hravý, jak se svým světem, gagy, running joky, tak tématy a postavami, svou kritikou společnosti a hollywoodu. Rozepisovat o čem všem je BoJack by bylo na diplomovou práci, každopádně nikde jinde jsem neviděl, tak realisticky zpracovaný náš svět a život. BoJack jednoduše není o životě, on je život a na konci vám zlomí srdce, protože je na čase se rozejít, ale stejně jako postava BoJacka, snad si z toho něco pěkného odnesete. 10/10! BoJack nenabízí odpovědi, BoJack je komfort teplé deky, že všichni jsou ztracení stejně jako vy. "Isn't the point of art less about what people put into it and more about what people get out of it.", "It was nice while it lasted, right?", "Hey, wouldn't it be funny if this were the last time we talked to each other?". ()

Reklama

geklon 

všechny recenze uživatele

Archerovsky nafrněný, UglyAmericansky haluzní a přísně respektující pravidla, vlastnosti a mýty parodovaných bytostí. Zatím na mě moc okatě vydřený a účelový fórky jsou jak ze sitcomů, kterým se nahlas řechtá a odrfkuje si při tom. Ale jakmile jsou ze zvířátek zvířátka, bavím se a jsem nadšenej. dabing je skvělej....... Den škoda, že BoJacka nedává Sheen. To byl závěr kariéry. Ale Arnett taky dobrej. Tak snad to uzraje, když né u tvůrců, tak snad u mě. 68%. ()

Azrael515 

všechny recenze uživatele

Prvy diel je skutocne rozpacity, nemastny-neslany a miestami rather awkward than funny. No hned od druheho dielu, ''Bojack hates troops'' (and I 100% share his opinions :D), som presvedceny ze som nasiel dalsi level socialnej satiry.. :D Vychlastany vyhoreny celeb kon-herec ''riesi'' problemy pozemske a sucasne, co serial stavia do popredia Rick and Morty. Sice milujem multiverse-anythingcanhappennorule-comedy R&M, no tuna sme doma. O to je to udernejsie a provokativnejsie, pretoze to tematizuje a prekonava vseobecne zdielane mantinely sucasnej spolocnosti. Antropomorfne zvieratka umoznuju dalsiu rovinu vtipov, navy seal je pre mna osobne vtipnejsi (hate that prick!), nez semennik straziaci casopriestorove kontinuum. Hooked and in love (with Princess Carolyn, and already hate Mr. Peanutbutter, what an ass)! :D :D :D <3 ()

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Znáte to taky? Ten pocit, když máte nějakej fakt kurva dobrej seriál, nad kterým jste ztrávili hodiny, a neskutečně jste si ho užili, a potom, když je najednou konec, se cejtíte najednou tak prázdný, jak lahev Vodky z vaší včerejší depresivní epizody? Jenom já? Ok no. :D Každopádně tenhle seriál je pro mě určitě jeden z nich. Na BoJacka Horsemana nezapomenu nikdy, ani kdybych sebevíc chtěla, a to ještě k tomu ani nechci. Ne že by mi nějak pomohl s mým mentálním zdravím, to spíš naopak, protože tohle fakt není komedie, a pokud si u něj chcete odpočinout po náročným dnu v práci nebo po dnu plným zkoušek, radši se vrhněte na The Office, z BoJacka totiž budete mít spíš existenční krizi a na všechno se následně vyserete se slove "Svět stejně nemá smysl.". Je to náročný jak svině a právě proto je to tak skvělý. Věřte mi, když říkám, že nebudete moct vydechnout ani chvíli, mluvím z vlastní zkušenosti. :D Teď si asi myslíte, co jsem to za cvoka mluvit takhle o animáku se zvířatama, ale zkuste se dostat do druhý série a uvidíte sami. První série je totiž ještě taková no nic moc, ale jak se tvůrci rozhodnou, co s tím chtěj udělat, je to tak kurva dobrý, že se z toho poserete. Ale musím dodat, že se u toho taky pěkně pobavíte, některý epizody vás nechaj tvůrci trochu odlehčit, pozor, na to si ale moc nezvykejte, po takovejch epizodách většinou přijdou ty, který vás nechaj absolutně v šoku a následující hodinu se z toho potom budete dostávat. Co si budem povídat, je to neskutečně výjimečnej a originální zážitek. Něco takovýho už v životě neuvidíte. Takže přestaňte číst můj komentář a jděte se koukat do piče! Hodnocení: absolutní masterpiece/10 ()

Galerie (392)

Zajímavosti (255)

  • Keď BoJack, princezná Carolyn a producent kráčajú po štúdiu, prechádzajú okolo nápisu vedľa červeného svetla s nápisom: 'When red light is on, we are definitely not in the middle of something, Derek!' („Keď svieti červené svetlo, určite nie sme uprostred niečoho, Derek!“). (Pat.Ko)
  • V tretej sérii sa scéna s úvodnými titulkami upraví tak, pokým čo sa Bojack prechádzal svojou obývačkou, mení z kulisy filmu "Secretariat" na scénu, ako Bojack kráča po červenom koberci na Oscaroch. (Pat.Ko)

Související novinky

Nejlepší seriály posledních deseti let?

Nejlepší seriály posledních deseti let?

01.11.2019

Konec roku se pomalu ale jistě blíží a s ním pochopitelně brzy dorazí i nejrůznější filmové a seriálové žebříčky. Ty nás teď ale nezajímají. Místo toho se podíváme na žebříček, který se ohlíží rovnou… (více)

Reklama

Reklama