Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý nemecký počítačový mág Benjamin (Tom Schilling) je tak trochu outsider. Vo virtuálnom svete sa zoznámi s charizmatickým Maxom (Elyas M'Barek) a jeho priateľmi Stephanom (Wotan Wilke Möhring) a paranoidným Paulom Makesom (Antoine Monot Jr.). Tí Benjamina pozvú, aby sa pripojil k  hackerskej skupine, ktorá sa chce zviditeľniť na svetovej scéne. Pôvodne malo ísť o neškodnú zábavu, ktorá im všetkým vylepší profily. Chvíľu to vyzerá, že všetko je v poriadku, dokonca sa Benjaminovi darí zoznamovať sa s atraktívnou Marie (Hannah Herzsprung). Potom sa však čosi pokazí, skupina sa dostane do hľadáčiku polície, na čele s detektívkou Hanne Lindberg (Trine Dyrholm). Z Benjamina sa z noci na deň stane jeden z najhľadanejších hackerov na svete... (Martyska)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (133)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Who Am I…někdo se na tuhle otázku musí ptát sám sebe po nepříjemném ranním probuzení (s opicí či věkem i bez ní), jiný tuhle anglickou větu využije pro svůj nick, za kterým se skrývá sebejistý a drzý hacker. Ačkoliv hlavní hrdina vypadá všelijak, jen ne suverénně…anebo jen klame zjevem? Who Am I je hodně „cool“ podívaná. Efektní, dynamická, sebejistá, uhánějící si svým tempem nezadržitelně vpřed, takže snad i takový divák, kterému je nějaké hackerství úplně volné, se nestihne začít nudit (a třeba si i přestane myslet, že počítačoví mágové vše vykouzlí z pohodlí svého domova). Najednou je tu konec a člověk zjistí, že si s ním tvůrci celou dobu jen zlomyslně hráli. Což mám většinou docela rád, ale v tomhle případě to není nadšení bez výhrad. Těch twistů bylo směrem k závěru možná až příliš a nemůžu s klidným pocitem uznat, že jsem to tvůrcům zbaštil i s navijákem (takové „slzy“ už byly příliš), zvlášť, když mi pár detailů tak úplně nesedí. Ale film mě celkem dost bavil a závěr nebyl zase tak moc neuspokojivý, takže to vidím na slušné 4*. ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Nádhera. Provázanost děje, příběh vyprávěný jakože jsem totálně v prdeli, kombinovaný s vizuálními úniky do PC worldu, dokonale prošpikovaný osvětlením pozadí, a zároveň to vše tak lehoulince zamotaný že to ani trošku nesere, v hlavních rolích sympaťáci a nakonec totální překvápko zakončený překvapivým vyvrcholením.. Fak, nečekaně dobrej nářez, top film vo hakerství a navíc mě to fak bavilo. Tzn Paráda. ()

Reklama

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Tak napřed musím říct, že téma hackerství mě odjakživa fascinuje a uvádí v nadšení a že jsem už dlouho takhle povedený film o hackerech neviděla (pokud vůbec). Takže totální nadšení. Nebylo tam nic, co by mě nějak vyrthlo z plynutí s dějem, bylo to akční, napínavé a dokonce i poučné. Nové pro mě bylo to spojení virtuální a reálné reality - tedy doteď jsem si jaksi myslela, že hackeři jsou akční zásadně jenom skrzevá počítače:) Taky procesy, které se děly v počítači, byly velmi pěkně zobrazeny, takže jim porozuměl i člověk, který se v tom vůbec nevyzná. Hudbu, které normálně vyhýbám, jsem tady velice ocenila, hodila se úplně dokonale a i poslouchat se to dalo:)) Konec měl super gradaci a já jsem z toho prostě celá nadšená, takže proto dávám i pátou. ()

Doomcourier 

všechny recenze uživatele

Drama to bylo slušné, příběh byl opravdu zajímavý a nepustil. Připadalo mi to jako německé La Casa de Papel z kybernetického prostředí. Herecké obsazení mě (jakožto velkého fanouška seriálu Dark) potěšilo. Nejvíc mně vadili dějové nedokonalosti, kterých bylo opravdu hodně, takže nemůžu hodnotit více hvězdami. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Celkom slušný a svižný film. Jeden je namachrovaný hajzel, druhý má rád adrenalín všetkého druhu, tretí rád zostáva v tajnosti a má svoje zásady, a potom je tu Benjamin, ktorý sa tým všetkým spočiatku necháva unášať, lebo donedávna bol len nímand. Títo štyria vás prevedú virtuálnym svetom, a aj keď rozbeh je pomalší, nakoniec to človeka vtiahne. Áno, aj takého ako som ja, takého čo vie len zapnúť počítač. Má to spád, bavilo ma to. Hudba to výborne podkresľuje a Tom je zase raz výborný. A vážení ... žiadny systém nie je bezpečný, tak vypnite ten PC. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (4)

  • Písnička, která hraje v 11. minutě, je „Love Me Hate Kiss Me Kill Me“ od Fukkk Offf. Ve 40. minutě hraje „Rave Is King“ od Fukkk Offf. V 51. minutě pak hraje „XTC“ od Boys Noize. (Duoscop)
  • Filmovanie snímky prebiehalo vo viacerých miestach v Nemecku, predovšetkým v mestách Berlín a Rostock. (MikaelSVK)
  • Název filmu Who am I odkazuje také na UN*Xový program (whoami), který je ve filmu několikrát použit. Tento program slouží pro zjištění identifikace právě probíhající session (zjednodušeně: vypíše jméno uživatele). (maxXxic)

Reklama

Reklama