Reklama

Reklama

Mr. Robot

(seriál)
  • USA Mr. Robot
Trailer 1
USA, (2015–2019), 36 h 52 min (Minutáž: 41–65 min)

Tvůrci:

Sam Esmail

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Rami Malek, Carly Chaikin, Christian Slater, Portia Doubleday, Martin Wallström, Michael Cristofer, Stephanie Corneliussen, Michel Gill, Grace Gummer (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(45)

Obsahy(1)

Seriál Mr. Robot, ověnčený Zlatým glóbem za nejlepší televizní drama, sleduje mladého programátora Elliota (Rami Malek), který zdokonalil umění počítačového hackerství. Elliot trpí vysilující sociální fobií. Má pocit, že se s okolním světem může bavit pouze tak, že hackuje jejich přístroje. Když zrovna nepracuje jako inženýr kybernetické bezpečnosti, používá své hackerské dovednosti k ochraně těch, na kterých mu záleží. Svět Elliota, rozčarovaného z moderní společnosti, se náhle změní poté, co potká Mr. Robota (Christian Slater), záhadného vůdce tajné hackerské organizace, která chce s jeho pomocí zničit nadvládu jednoho procenta nejmocnějších lidí světa a zažehnout celosvětovou revoluci. (HBO Europe)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (393)

slord 

všechny recenze uživatele

Seriálový skvost, ktorý síce nie je pre každého, ale ak vám sadne nebudete vedieť od neho odtrhnúť zrak. Mne teda sadol riadne a bola radosť sledovať ho, s postavami sa pracuje skvelo a každá je napísané tak, že vás dokáže zaujať bez ohľadu na to akú rolu v deji zohráva. Dej samotný je veľmi pútavý a myšlienky, ktorými sa zaoberá vie vyťažiť na maximum. Čo sa týka hereckého obsadenia, tak Rami Malek a Christian Slater vyčnievajú najviac a sú proste vynikajúci a ich interakcie som si užíval. Emócie so mnou mávali po celý čas sledovania a na úplnom konci ma to úplne položilo a dostavili sa aj slzy. Sam Esmail je kráľ. 10/10 ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Nářez. Seriál zjevení. Proč už dávno někdo nevzal postavu Lisbeth Salanderové, neřízl ji Dexterem (hlavně tedy esencí toho zvláštního autistického charisma) a nezasadil do kulis Cronenbergova / DeLillova Cosmopolis? A proč už dávno někdo nenatočil pokračování Klubu rváčů? Ale ano, ono se to stalo, je tu přece Mr. Robot... Škoda jen, že se v průběhu první série pomaloučku vytrácí anarchistický a protisystémový tón a je postupně nahrazen tónem kriminálním a... Naštěstí ale ve světě Mr. Robota dojde k výstřelu z Aurory... Tenhle svět potřebuje fsociety! Série 1: 90% ()

Reklama

mm13

všechny recenze uživatele

Ani po piatej-šiestej epizóde mi žiadna z postáv neprirástla k srdcu. Hlavný outsider je fádny (a vo svojej závislosti nepresvedčivý), všetko okolo neho ešte väčšia šeď alebo otravná póza. Hackerské aktivity a vlastne všetko okolo nich stále naivnejšie a na efekt. Nebaštím im to, môžu si nechať. V súčasnom rozmachu seriálovej tvorby sa je kam obrátiť, tak prečo strácať čas s povrchnými TV radovánkami, no že? (a to som Oplevovi pár rokov dozadu radil, aby sa vrátil do televízie... no nie... vráť školné a vezmi do rúk lopatu) ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Velice osvěžující seriálová novinka, jež si od začátku pohrává s diváckými očekáváními, která tak trochu obrací vzhůru nohama v průběhu celé první řady. Nabízí se tu srovnání s jistým kultovním filmem, jehož název ovšem nemohu zmiňovat, aniž bych vyspoilovala některé zásadní zvraty. Ty jsou do jisté míry tím, co z Mr. Robota dělá tak atraktivní podívanou. Když už má divák pocit, že mu tvůrci nenaservírovali podívanou, jakou po pilotním dílu čekal, vytřou mu zrak něčím nečekaným, co celý příběh opět posune jiným směrem. K dokonalosti tomu chybí málo. Občas mi vadilo zbytečné natahování, některé otravné ženské postavy a dle mého ne zcela využitý potenciál, tvůrci ale budou mít ve druhé sérii dost času to napravit. Malekovi hlavní role dokonale sedne, i když mě možná ještě víc uchvátili Christian Slater a Martin Wallström ve vedlejších rolích. A pak je tu samozřejmě onen přesah, kritika současné společnosti, který z toho ve finále dělá něco víc. 1. série - 90% ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Mr. Robot rozčeřil vody seriálové produkce a pro mnohé se stal pojmem, neřkuli zjevením. Nelze se divit, produkce věděla, jaký má projekt potenciál a na kterého diváka má políčeno. Hra, kterou tvůrci rozehráli, nachází inspiraci v Palahniukovu kultovním Klubu rváčů. Ti diváci, kteří si svého času nenechali ujít německý snímek Who am I zase zjistí že Mr. Robot vypadá jako jeho rozšířená verze. Klub rváčů na malém prostoru fungoval skvěle, Mr. Robot roztažený do několika seriálových řad se občasnému klopýtnutí nemůže vyhnout a rozvedením některých motivů odhaluje jejich vratkost a celkovou vykonstruovanost. Snaha být za všech okolností fresh a cool a hrát opakovaně na divácky vděčný efekt už na mě místy působí rušivě. Konec konců tvůrci zjevně cílili na mladší publikum, nejsem zkrátka cílovka. Seriál se tváří jako antisystémové dílko se společensko-kritickým zabarvením, jenže jeho kyberanarchistická východiska jsou povrchní a zastírají, že podobný druh revolty by měl devastující účinky na obyčejné lidi a rozhodně by nevedl k nějakému "osvobození". Korporace by podobný útok přestály v nepoměrně lepší kondici. Malek je v hlavní roli ideální volbou, neměl jsem s ním ani nejmenší problém a jeho přítomnost nakonec rozhodla o 4 hvězdičkách a 70 % celkového dojmu. ()

Galerie (663)

Zajímavosti (58)

  • Logo Ecorpu je velice podobné logu Enronu, korporaci se sídlem v Houstunu, která zbankrotovala 2001 po podvodu v účetnictví. (Axarus)
  • V pilotnom diele, keď sa hlavný hrdina zamýšľa nad tým či má zmeniť alebo ponechať IP adresu útočníka, vytiahne lístok s IP adresou 218.108.149.373. Takáto adresa však nemôže v reálnom svete existovať. (Hexicek)

Související novinky

Matt Reeves natočí minisérii o Busteru Keatonovi

Matt Reeves natočí minisérii o Busteru Keatonovi

21.01.2023

Zatímco pokračuje v práci na sequelu k jeho komiksovému Batmanovi, rozhlíží se mezitím režisér Matt Reeves (Válka o planetu opic) i po dalších zajímavých projektech. A jeden takový mu nyní právě… (více)

Battlestar Galactica dostane pokračování

Battlestar Galactica dostane pokračování

18.09.2019

Kultovní sci-fi seriál Battlestar Galactica se dočká pokračování. Oznámili to zástupci stanice NBC, kteří zároveň veřejnosti odhalili svoji novou chystanou streamovací službu nazvanou Peacock. Jak… (více)

Freddie Mercury míří do kin

Freddie Mercury míří do kin

06.11.2016

Biografie největší hvězdy Queenů se chystá už řadu let. Freddieho Mercuryho si měl zahrát Sacha Baron Cohen (Borat, Diktátor), ten ale po neshodách se členy kapely z projektu odstoupil. Hudebníky… (více)

Po Hře o trůny přijdou Divoké karty

Po Hře o trůny přijdou Divoké karty

08.08.2016

George R. R. Martin momentálně píše Vichry zimy, šestý román z fantasy série Píseň ledu a ohně. Knižní předloha Hry o trůny je alfou i omegou jeho tvorby, to ale neznamená, že by zanedbával svá… (více)

Reklama

Reklama