Reklama

Reklama

Marco Polo

(seriál)
  • USA Marco Polo
Trailer 2
USA, (2014–2016), 18 h 27 min (Minutáž: 46–65 min)

Tvůrci:

John Fusco

Hrají:

Lorenzo Richelmy, Benedict Wong, Chin Han, Remy Hii, Rick Yune, Joan Chen, Olivia Cheng, Andrew Ng, Amr Waked, Darwin Shaw, Claudia Kim, Ludi Lin, Ron Yuan (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(20)

Seriál Marco Polo je zasazen do světa chamtivosti, zrady, sexuálních intrik a rivality. Podle dobrodružství slavného cestovatele na dvoře Kublaj-chána. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (81)

erased 

všechny recenze uživatele

Netflix jde sice s křížkem po funuse v době, kdy jsou bezpočty klonů Říma spíše na ústupu, ale v tomto už poměrně okoukaném žánru bohudík přicházejí alespoň s atraktivním prostředím, na kterém jako jediném poslední podobné série hodují. A nutno dodat, že vedle Vikingů přicházejí s prostředím pravděpodobně nejpřitažlivějším, dálný východ se svou zvláštní kombinací volnosti multikulturalismu a exotičností tradic a kraje jako celku si totiž stěží hledá konkurenci. Násilí v rámci nevídaného střetu barbarismu a rozvinuté kultury a okouzlující bojová umění se nejspíš jen tak neokoukají, ale je otázkou, nakolik se podaří udržet pozornost u stokrát viděných politických machinací a stokrát viděného softcore porna do dalších sérií. Navíc zde víc než kde jinde trhá uši univerzální šišlavá angličtina, kterou se rozhodli mluvit příslušníci všech zúčastněných asijských národů. ()

Spooner

všechny recenze uživatele

Pilot: Netflix svojí historickou štaci začal ve velmi pozvolném stylu a do budoucna je rozhodně co zlepšovat. Titulní postava v této čínské válce dosud působí tak nějak navíc, ze všech postav je nejméně zajímavá a nemá dostatek charismatu. Režie mě také nedokázala dostatečně ponořit do tamní atmosféry. Potenciál této látky je však stále obrovský, kamera nám servíruje jeden nádherný záběr za druhým a na výtečné výpravě se evidentně nešetřilo. V budoucích dílech by nás tak mohla čekat slušná epická podívaná se zajímavou akcí. 60% ()

Reklama

Redi

všechny recenze uživatele

Season 1: Seriál Marco Polo je zatím(?) takový slabší křížený bráška Říma a Vikingů (někdo by k tomu přidal i GoT, ale to je mimo. Marco je dost přímočarý a z historického hlediska pochopitelně bez fantasy prvků). Proč slabší? Hlavně proto, že mám problém si tam opravdu oblíbit nějakou postavu, včetně ustřední postavy Marca, který je takový jalový, a tedy je trochu problém, se do toho zezačátku pořádně vžít. A když už bych si nějakou tu postavu i oblíbil, tak je to buď warriorka (nebojácné, pěkné, střelené střevo), která se tam ale objevuje velmi zřídka... v dalším případě by mohl mít nějaké sympatie Marcův nový mongolský parťák, který ale zase vypadá jak nějaký pudl nebo jiný pes s dlouhýma plandavýma ušima (dost jsem v něm viděl Goofyho), a tak ho taky nejde brát moc vážně. Absence něčeho záhadného, tajemného, po čem bych měl potřebu pátrat, taky nedopomáhá k tomu, aby seriál hned od začátku chytil a nepustil, takže tomu je potřeba dát z počátku nějaký čas. U čeho jsem však nejvíc trpěl a nepřenesl se přes to až do konce řady, je univerzální jazyk, kterým tam všichni mluví... a tím je samozřejmě angličtina. Mongolci, Číňané, Peršané, Italové atd. No problema. Na mě to celou dobu doléhalo až odpudivě, byť jsem čekal, že se přes to po pár ep. přenesu... omyl. A to beztak jen kvůli přiblblým amíkům, kteří jsou shnilí (případně neumí) číst - světová velmoc plná negramotů. Samozřejmě by to taky znamenalo více práce pro tvůrčí tým, ale o to přece u pořádné kvality čehokoliv jde. Po vlažném úvodu a přes mé výtky se nicméně těším na další řadu (Vikings taky nebyli hned zezačátku úplně top, ale postupně tam nezastavitelně směřují... ba už tam po dvou řadách dokonce i jsou). ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Netflix a Weinsteini si usmysleli, že také chtějí svou variaci na Hru o trůny/Vikingy/Borgie. Vzali tedy desítky miliónů dolarů, vydali se na mnoho kontinentů, na výpravě, kulisách či kostýmech nešetřili a dali tak vzniknout sérii, která staví na stejných základech jako úspěšné (pseudo)historické seriály konkurence; tedy pletichaření (a sexu), nečernobílosti charakterů (a sexu), bitkách i bitvách (a sexu), zákulisních intrikách (a sexu), nahých děvách a sexu. Chytře zamířili do sfér, které nabízejí značnou míru volnosti, exotičnosti i atraktivnosti bouřlivé doby plné změn. Jenže aby si snad západní divák neřekl "proč koukat na hromadu intrikujících Asiatů", tak je to zastřešeno "legendou" o Marcu Polovi (plnícího spíše úlohu Blackthornea z Clavellova Šóguna), byť je záhy jasné, že on není tím, kdo by scenáristy zajímal především a tak vesměs jen bloumá, nemá do čeho píchl (pokud tedy zrovna nepíchá) a tu a tam si dá lekci kung-fu u slepého zenová moudra pronášejícího mistra. Ostatně to je další z problematických aspektů; na jedné straně tvůrci budují (vesměs úspěšně, jakkoli pozvolna) vážné drama plné intrik a zákulisních mocenských her a na druhé si neodpustí v každé epizodě cca dva až tři přepálené momenty, které zapadají spíše do něčeho à la Třístovka. A tak je tu nejedna zpomalená scéna, nahá děva skákající do vzduchu jak čamrda a porcující plně ozbrojené strážné apod. Natočené je to oku lahodícím způsobem, ale do celkového konceptu seriálu se to nehodí. Také to především co se postav a dialogů není napsané zase až tak dobře (nezaměňovat se špatně) jako současné špičky žánru čili osazenstvo nemá zpočátku moc co hrát (první epizody stojí čistě na Benedictu Wongovi), což jde ruku v ruce s dosti pozvolným rozjezdem. Než se začně něco opravdu dít a o něco jít, tak je sice na co koukat a čím se kochat vizuálně, ale to je tak vše. Jakmile se to ovšem kolem poloviny série zajede a najde, tak je třeba uznat, že se tvůrcům přeci jen podařilo kvalitou se přiblížit svým konkurenčním předobrazům. A kdo ví, třeba v příštích sezónách půjdou ještě o ten pomyslný krok dále a plně se jim i vyrovnají; základy k tomu mají díky druhé polovině položené solidní. | S1: 3/5 | ()

Thomick

všechny recenze uživatele

Mumlající a drmolící Marco Polo (kterýho málem neobsadili, protože neuměl anglicky - což je bohužel dost znát) aka ambiciózní odpověď Netflixu na Game of Thrones. Výprava přirozeně nadstandardní, atmosféra na vás sem tam rovněž dýchne... ale stejně mám pocit, že si během pilotu na to svý stoprocentně přijde leda tak fanoušek mongolskýho porna. No nic, uvidíme, jak se to ještě celý vyvrbí. ()

Galerie (424)

Zajímavosti (6)

  • Produkciu seriálu zabezpečoval vyše 300-členný medzinárodný štáb s britským režisérom Seanom Cameronom Guestom, ktorý spolupracoval aj na filmoch November Man (2014), Red 2 (2013) alebo Ghost Rider 2 (2011). (mh825)
  • Seriál sa od augusta 2015 natáčal aj na Slovensku, vo Vysokých Tatrách, Malej Fatre, Slovenskom raji a Súľovských skalách v Bytči. Ďalšia slovenská lokalita použitá v tretej časti druhej série je známy Tomášovský výhľad. (mh825)
  • Obě série vyrobily dohromady ztrátu 200 miliónů amerických dolarů. Proto Netflix 12. 12. 2016 oznámil, že se další pokračování ruší. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama