Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Rudyho má každý rád je adaptací úspěšného amerického sitcomu z rodinného prostředí. Situace a střety, které běžný život přináší, jsou nám důvěrně známé. Podobně žijeme i my. Navíc způsob řešení situací a především humor a nadhled je nám blízký. V české verzi žije Rudyho rodina v Praze a všechny reálie jsou české. Mladí manželé mají tři malé děti a milující rodiče, kteří jim s láskou pomáhají. Problém je v tom, že pořád. Bydlí totiž přes ulici. A tak mají manželé starosti nejen s dětmi ale i s nimi. Každá jejich návštěva je jako cvrnknutí do nosu. Jednou za měsíc se to dá vydržet, ale když se to děje každou půlhodinu, je to k nesnesení. Jako by nestačilo být milující otec, ohleduplný manžel a vytížený sportovní redaktor splácející hypotéku na domek! Jako by nestačilo být vzornou matkou tří dětí, malé Anežky a dvojčat nemluvňat Matěje a Jiříka, a ženou v domácnosti! Nestačí. Hranice jejich obydlí jsou neformální, nebo spíš vůbec neexistují a rodiče i podivínský bratr jsou u nich pořád. Velká milující rodina. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (92)

honajz 

všechny recenze uživatele

Originálem nepolíben jsem se fakt snažil tomu dát šanci. Saša Rašilov se snaží, ale mezi ním a Schneiderovou chybí jakákoliv chemie - ona jako herečka mi přijde hodně strojená a bez talentu pro komično. Což tady hraje velkou roli. Ale ani výběr ostatních herců není nijak oslnivý, a přece jen Holubové je všude už tolik jako herců Dejvického divadla v jiných českých filmech a seriálech. Dva tři vtipy ušly, ale jinak slabota. ()

Thamilka 

všechny recenze uživatele

Na tento seriál jsem byla upozrněna až z internetových stránek. Z velké zvědavosti a znalosti seriálu Reymonda má každý rád, jsem si seriál pustila. Ke zhlédnutí seriál samozřejmě přišpěla i hvězdná obsazenost, která mě ale bohužel velice zklamala. Seriál je spíše trapný než vtipný. Kopírování toho, co bylo vtipné v 90. letech, jen těžko přenesete do roku 2015. Herci nejsou až ta špatní, ale dialogy a vše, co se kolem děje, může nadchnout asi jedině toho, kdo neviděl originál. ()

Reklama

zdepapepa

všechny recenze uživatele

Jsem docela na vahách, jak tento seriál mám hodnotit. U originálu mám lepší tři hvězdy z pěti. Jak se ale mám odprostit od tohoto hodnocení, když v případě Rudyho se jedná o ABSOLUTNĚ STEJNOU věc? Kontroloval jsem si po zhlédnutí RMKR pilotní díl ELR, který by v době premiéry Rudyho u nás už byl plnoletý a byly tam navlas stejné scény, text postav, jen jména má Rudy lehce počeštěná. Trochu jsem si vzpomněl na to, co jsem slyšel o Heleně a.k.a. Roseanne. A tak se musím ptát - Cožpak žijeme za totalitního režimu nebo snad v Bělorusku nebo náhodou v Rusku, aby nám byla servírována podobná bezduchá předělávka bez kapky originality? Nemůžeme se pokusit o něco originálního (a rozhodně se v historii česk(oslovensk)é televize najdou kvalitní sitcomy) nebo alespoň nechat originál originálem, byť už českými televizemi trochu provařeným? Čili zatím nechám tento seriál bez hodnocení, vrátím se k němu později a tak by podle mého měli učinit i všichni ostatní. Vždyť je absurdní hodnotit (ať už kladně vychvalovat nebo záporně zatracovat) seriál po jedné epizodě stejně jako by bylo absurdní hodnotit film pouze z prvních cca deseti minut. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Z Rudyho se již po pilotu vyklubalo čisté zlo, jež diváky ošklivým způsobem připomene ty nejodpudivější pokusy o tuzemský sitcom v čele s Nováky či Helenou. Tvůrci se nechali slyšet, že jim při natáčení malinko pomáhali i producenti původního seriálu. Ti ovšem asi byli před natáčením uvázáni a zavřeni do sklepa, nebo je štáb České televize nadopoval hodně silnými drogami. Jinak si totiž nedokážu vysvětlit, jak by mohli být schválit tak neskutečně laciný a nevtipný sitcom, který zaspal dobu nejméně o třicet let. Komediální tvorba Česká televize jakoby se kvalitativně propadla několik let nazpátek. ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele

10% - Nebudu tady psát to, co už tu napsalo spoustu jiných. Jen se zamyslím nad jednou věcí, které jsem si na sitcomech všimnul, a to typického vnitřního uspořádání bytu: dveře vedoucí z venku přímo do obývacího pokoje a pak schody do patra. A tento model převzali i pro českou verzi, ačkoliv osobně neznám dům, který by neměl předsíň. A to, jak může vypadat typicky český sitcom, který je navíc k popukání zábavný, jsme mohli vidět v Takové normální rodince, i když i tam byly ony pověstné schody, ale přece jenom i pro české domy typická předsíň, ale především se tam vyskytoval humor v množství setsakramentsky větším než malém a to se tam taky řešily takové „světové“ problémy, jako jak připravit tříčtvrteční sunar, jak si schovávat peníze před manželkou, jak provdat tetičku apod. Jednoduše a prostě, jak už to tady někdo napsal - základem je kvalitní scénář. Kde ten chybí, ani smrt nebere. ()

Galerie (239)

Reklama

Reklama